Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 januari 2009.

Economiedinsdag, 20 januari 2009

Posthuma in IJlst neemt Ausma in Roden over

IJlst - Directeur en eigenaar Folkert Posthuma van Posthuma Beheer in IJlst heeft met het management van Ausma Vorkheftrucks in Roden het vorkheftruckbedrijf in die plaats overgenomen. Een jaar nadat de eigenaren van het bedrijf in Roden te kennen hebben gegeven het bedrijf te willen verkopen, gaan de bedrijven intensiever samenwerken. Ausma is in 1986 opgericht.

Economiedinsdag, 20 januari 2009

Baangarantie voor jongeren bij FrieslandCampina

Meppel - Zuivelbedrijf FrieslandCampina werft jongeren met een baangarantie om te werken bij verschillende vestigingen van het bedrijf. Op dinsdag 3 februari organiseert het bedrijf op de vestigingen in Leeuwarden, Wolvega, Beilen, Bedum, Meppel, Leerdam, Lochem, Noordwijk en Varsseveld een open dag. Jongeren kunnen op deze dag informatie krijgen over een leer-werktraject waarmee ze bij het succesvol afronden van de cursus een baan aangeboden krijgen bij het bedrijf.

Hoofdartikeldinsdag, 20 januari 2009

De crisis, de enquętes...

De financiële crisis en de daaruit voortvloeiende economische crisis zijn samen ongeveer verantwoordelijk voor alles wat er in de samenleving gebeurt. Mensen lijken hun gedrag alleen nog door genoemde ontwikkelingen te laten bepalen. Ze stellen de aankoop uit van een nieuwe auto, de vakantiebestemming komt dichter bij huis te liggen, ze kopen geen ander huis en het geld dat niet direct wordt gebruikt gaat niet meer naar het beleggingsfonds maar naar de spaarbank. De computer wordt niet meer vervangen en de aankoop van een nieuwe fiets wordt uitgesteld.

Regiodinsdag, 20 januari 2009

Vrijwilliger krijgt sein bij hartstilstand

Leeuwarden - Mensen met een reanimatiediploma worden in de toekomst via de meldkamer opgeroepen als er iemand een hartstilstand krijgt. De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Fryslân onderzoekt momenteel de mogelijkheden hiervoor.

Regiodinsdag, 20 januari 2009

Dokterswacht krijgt het elk jaar drukker

Heerenveen - Dokterswacht Friesland krijgt elk jaar zo’n 5 procent meer telefoontjes te behandelen. Door de drukte wordt er het komende jaar extra personeel ingezet. Ook wordt er gekeken naar manieren om de zorgvraag te temperen.

Regiodinsdag, 20 januari 2009

Staatssecretaris belooft niks; Marssum blijft herrie JSF vrezen

Marssum - Staatssecretaris De Vries (Defensie) heeft omwonenden van de Vliegbasis Leeuwarden niet gerust kunnen stellen over de waarschijnlijke keuze voor de Joint Strike Fighter (JSF). De Vries bracht gisteren op eigen initiatief een werkbezoek aan de regio, die vreest voor ondraaglijke geluidsoverlast. De omwonenden vroegen om garanties, maar kregen ze niet.

Regiodinsdag, 20 januari 2009

Griepepidemie vooralsnog niet ernstig

Leeuwarden - Er is een griepepidemie in Nederland, maar van een ernstige situatie is geen sprake. De uitbraak treft momenteel vooral Midden-Nederland. De kans bestaat dat het Noorden nog met een griepgolf te maken krijgt.

Regiodinsdag, 20 januari 2009

Dankzij zwemprestaties weer vol zelfvertrouwen

Koudum - Je kunt even je agressie kwijt, de stress van je afschudden: sporten is belangrijk, vooral voor mensen die vanwege hun handicap zich niet vaak fysiek kunnen uitleven. Maar juist voor die groep zijn er weinig mogelijkheden.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 januari 2009

Besluit over kerksluitingen in Leeuwarden opgeschort

Leeuwarden - De Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente (in wording) te Leeuwarden heeft maandagavond nog geen besluit genomen over de kerksluitingen in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 januari 2009

Reinhold Niebuhr favoriete filosoof Obama

Drachten - Wie is de geestelijk inspirator van Barack Obama en welke verwachtingen schept dit voor zijn politieke optreden? In het Karmelklooster in Drachten ging het gisteren over Reinhold Niebuhr, de ,,favoriete filosoof” van de nieuwe president van de VS en zijn invloed op Obama.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 januari 2009

Vaticaan zit knel tussen moslims en joden

Het was bijzonder: honderden moslims in hun bekende gebogen bidhouding op het plein voor de Dom van Milaan. Hun gezichten richting Mekka. Biddend voor vrede in het Midden-Oosten. Hartverwarmend.

Sportdinsdag, 20 januari 2009

Kalou kan Feyenoord pijn doen als het nodig is

Heerenveen - Het was afgelopen vrijdag een heugelijke dag voor Bonaventure Kalou. De aanvaller van sc Heerenveen vierde zijn competitiedebuut als basisspeler in de wedstrijd tegen Feyenoord. Een verlaat verjaardagscadeautje, nadat hij vier dagen eerder 31 jaar was geworden. Maar de Ivoriaan had er wel bijna een half jaar op moeten wachten. ,,Ik heb wat last van spierblessures gehad en dat is altijd vervelend. Daar moet je slim mee omgaan en de tijd voor nemen. Zeker op mijn leeftijd”, zegt Kalou met een big smile. ,,Ik moet topfit zijn.”

Sportdinsdag, 20 januari 2009

Jong Heerenveen in degradatienood

Heerenveen Jong sc Heerenveen is de tweede helft van het seizoen met een nederlaag gestart. Het elftal van trainer Hans de Jong was niet opgewassen tegen FC Groningen: 1-4. Darryl Lachman bracht FC Groningen met twee doelpunten op een 0-2 voorsprong, waarna de gasten door treffers van Pepijn Kluin en Dennis Krohne naar 0-4 uitliepen. Samuel Armenteros scoorde in de slotminuten nog tegen. Door de nederlaag zakt Heerenveen naar de elfde plaats op de ranglijst. Heerenveen heeft net als FC Groningen vijftien punten uit veertien duels. De Friezen weten alleen RKC Waalwijk (5), Sparta Rotterdam en FC Utrecht (beide 13) nog onder zich. Die drie ploegen zijn de komende weken ook de tegenstanders van Heerenveen.

Sportdinsdag, 20 januari 2009

Schouwenaar trainer SC Joure

Joure Gerrie Schouwenaar wordt de nieuwe trainer van SC Joure. Hij volgt bij de zondaghoofdklasser de vertrekkende Wieb Rodenhuis op. Schouwenaar tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor een langer verblijf. De oud-speler van SC Cambuur stopt met zijn scoutingswerk voor Sparta Rotterdam. Schouwenaar werd in 2005 assistent-trainer van Roy Wesseling bij Cambuur. In 2007 vertrok hij met Foeke Booy voor een avontuur bij de club Al-Nassr naar Saudi-Arabië.

Sportdinsdag, 20 januari 2009

Stroetinga zevende in ‘Down Under’

Mawson Lakes Wim Stroetinga is in de eerste etappe van de Tour Down Under al zevende geëindigd. Na 140 kilometer van Norwood naar Mawson Lakes eindigde de etappe in een massaspurt die gewonnen werd door de Duitse wielrenner André Greipel. Lance Armstrong deed het tijdens zijn officiële rentree rustig aan. De Amerikaan finishte buiten de top honderd.

Sportdinsdag, 20 januari 2009

De meest geliefde en meest gehate club ter wereld

In mijn jeugd, begin jaren ‘70, was ik fan van Manchester United. Elke maandagochtend zocht ik in de krant naar de uitslag van de wedstrijd. Zelfs toen de club gedegradeerd was uit de hoogste Engelse divisie, bleef ik de verrichtingen volgen en vrat ik de kleine berichtjes over de naderende snelle terugkeer. Waarschijnlijk waren het de foto’s van George Best, Bobby Charlton en Matt Busby, afgedrukt bij het verslag van Europacupfinale in 1968 tegen Benfica in mijn eerste voetbalboek van Hans Molenaar, die mijn sympathie wekten. En natuurlijk het aangrijpende verhaal over de vliegramp bij München op 6 februari 1958, waarbij een groot aantal spelers van de eerdere, veelbelovende ploeg van Busby - de Busby Babes - was verongelukt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties