Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 20 februari 2003.

Cultuurdonderdag, 20 februari 2003

Bijzonder concert van 78-jarige pianist Noël Lee

Het was een bijzondere ervaring om het pianorecital bij te wonen dat de Amerikaansfranse pianist gisteravond in Theater Romein te Leeuwarden gaf.

Economiedonderdag, 20 februari 2003

Sluiting kaasfabriek Oosterwolde is ‘een bittere pil’

Oosterwolde - ,,Ik heb de fabriek helemaal mee helpen opbouwen. Ik heb altijd gezegd: ik hoop dat ik hem niet hoef af te breken. Gelukkig heeft het mijn tijd geduurd.’’

Economiedonderdag, 20 februari 2003

De verweren bij een faillissementsaanvraag

Het is inmiddels meer dan duidelijk: het gaat niet goed met de economie. Een logisch gevolg hiervan is dat bedrijven minder omzet maken en meer schulden. Het gevolg hiervan weer is dat deze schulden in sommige gevallen onbetaald blijven en dat de schuldeisers het faillissement van het bedrijf aanvragen.

Hoofdartikeldonderdag, 20 februari 2003

Diplomatiek eindspel…

Het diplomatieke eindspel om Irak is begonnen. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië willen binnen een paar dagen een VN-resolutie indienen die steun moet bieden voor een aanval op Irak. Washington en Londen hopen de minimale negen voorstemmen in de Veiligheidsraad te krijgen voor zo’n resolutie.

Regiodonderdag, 20 februari 2003

Kapverbod van half maart tot half juli

Leeuwarden – De Friese Milieu Federatie wil dat er voortaan van half maart tot half juli geen boom meer wordt gekapt in Fryslân. De milieufederatie vraagt alle gemeenten om de kapvergunningen aan te passen.

Regiodonderdag, 20 februari 2003

‘Nawijn moet weg, niet het azc’

Sneek - ,,Niet het AZC, maar minister Nawijn moet weg.’’ W. Potijk uit Gorredijk klinkt stellig. Hij is naar Sneek gekomen om te protesteren tegen de aangekondigde sluiting van het asielzoekerscentrum in die plaats. De demonstratie werd woensdag gehouden op initiatief van leerlingen van de middelbare schoolopleiding Friese Poort.

Regiodonderdag, 20 februari 2003

Koffie-reclame ademt gezelligheid

Joure – Koffie maken is één ding, koffie verkopen een tweede. Goede, herkenbare reclame wil daarbij nog wel eens helpen. Dat hebben ze bij Douwe Egberts altijd uitstekend in de gaten gehad, leert een bezoek aan de tentoonstelling ‘ En dan is er koffie …’ die gisteren in Museum Joure werd geopend.

Regiodonderdag, 20 februari 2003

Sluiting dreigt voor dorpshuis Wânswert

Wânswert - Als de gemeente Ferwerderadiel niet bereid is Wânswert tegemoet te komen, zien inwoners van dat dorp geen mogelijkheden meer om dorpshuis Eldorado op te knappen en open te houden.

Regiodonderdag, 20 februari 2003

Extra steun provincie voor Natuurmuseum

Leeuwarden – Provinciale Staten zijn in grote meerderheid bereid om ruim een half miljoen euro extra uit te trekken voor de verbouw van het Fries Natuurmuseum. Dat bleek woensdag in de statencommissie algemene en economische zaken. Alleen de VVD heeft moeite met de subsidie, en laat pas in de statenvergadering van 19 maart weten of ze akkoord gaat.

Regiodonderdag, 20 februari 2003

Natuurmuseum op ‘Dellewal’

Terschelling - De VVD in de gemeenteraad van Terschelling is voorstander van de bouw van een nieuw natuurmuseum in combinatie met een hotel op de plaats van amusementsgebouw Dellewal. Het horecagedeelte zou een dependance van het aangrenzende hotel Schylge kunnen worden, oppert fractievoorzitter Marius Pals.

Regiodonderdag, 20 februari 2003

‘Meer veiligheid nodig op zee’

Leeuwarden - De drie Nederlandse waddenprovincies (Fryslân, Groningen en Noord-Holland) eisen dat het Nederlandse kabinet direct actie onderneemt om de Noordzee en de Waddenzee te beschermen tegen scheepsrampen. De Stuurgroep Waddenprovincies heeft daarom een brandbrief aan het kabinet gestuurd, heeft ze woensdag bekendgemaakt.

Regiodonderdag, 20 februari 2003

Meer huizen Noord-Groningen

Lauwersoog - In het noorden van Groningen mogen tot 2005 150 woningen extra worden gebouwd. Dat is de provincie Groningen overeengekomen met zeven Noord-Groninger gemeenten. Samen het waterschap Noorderzijlvest investeren de provincie en de gemeenten de komende jaren 2,5 miljoen euro in de economie van de streek en de vitaliteit van de dorpen.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 februari 2003

‘Kom niet aan m’n preek!’

Putten - Stop met je preken te koesteren als onaantastbare heilige huisjes en volg bijscholingscursussen. Met die dringende adviezen gingen de deelnemers van de eerste conferentie van de jonge beweging Passie voor Preken woensdag in Putten naar huis. ,,We kunnen geen preektijger van u maken, maar goed preken kun je wel leren.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 20 februari 2003

Nederland vindt de Tien Geboden actueel

Leeuwarden - Driekwart van de Nederlanders vindt de Tien Geboden actueel. ‘Meer dan ooit’, voegen velen er zelfs aan toe.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 februari 2003

Het wonderwerk van ‘Brother John’

Sűwald - Jan Visser, geboren in Sűwald, werkt al meer dan twintig jaar op de Filippijnen. Op het eiland Luzon heeft hij een kindertehuis (campus) opgericht voor kansarme kinderen. Eind januari kwam een nieuw gedeelte gereed: een jongenshuis en kliniek.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 februari 2003

Vrijgemaakten: eigen adviesraad voor echtscheiding

Leeuwarden – Kerkenraden in de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) kunnen vanaf donderdag terecht bij een speciaal college voor vragen rond echtscheiding.

Sportdonderdag, 20 februari 2003

Heerenveen wil gewoon verder met Denneboom

Heerenveen – SC Heerenveen en Romano Denneboom onderhandelen vrijdag over tussentijdse contractverlenging. Voorzitter Riemer van der Velde liet gisteren weten dat de Friese eredivisionist goed te spreken is over de ontwikkelingen van de 22-jarige voorhoedespeler. ,,Wij zijn tevreden.”

Sportdonderdag, 20 februari 2003

Jan Mulder maakt seizoen af bij ONT en heeft nu twee clubs

Leeuwarden – Als trainer van achtereenvolgens het tweede elftal van Drachtster Boys, ONB, ONT en Heerenveense Boys reeg Jan Mulder het afgelopen decennium de successen aaneen.

Sportdonderdag, 20 februari 2003

‘Geen afgelasting amateurvoetbal’

Leeuwarden – De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNKB) zal waarschijnlijk niet overgaan tot algehele afgelasting van het amateur voetbalprogramma van komend weekeinde.

Sportdonderdag, 20 februari 2003

Aris heeft vrede met nederlaag

Noordwijk – Aris heeft woensdag in Noordwijk een 87-67 nederlaag geleden tegen MSV. De Leeuwarder basketbalclub stond halverwege al met 55-37 achter tegen de nummer vier van de promotiedivisie.

Weerdonderdag, 20 februari 2003

Waterkoud

Vanavond en vannacht komt er bewolking en nevel voor en het kwik zakt tot -3 ŕ -4 graden. Morgen is het waterkoud met maxima rond 3 ŕ 4 graden en eerst veel bewolking. Later overdag kan de zon wel tevoorschijn komen, maar het wordt geen strak blauwe lucht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties