Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 februari 2010.

Cultuurzaterdag, 20 februari 2010

Huub Mous werkt aan boek over Fries modernisme

Leeuwarden - Kunsthistoricus en schrijver Huub Mous schrijft een boek over het modernisme in Fryslân. Hierin komt de culturele geschiedenis van Fryslân in de jaren zestig aan bod. Mous schrijft het boek in opdracht van Fries historisch en letterkundig centrum Tresoar, zo heeft het centrum bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 20 februari 2010

De Meldij komt met een cursus muziek arrangeren

Drachten - Kunstencentrum De Meldij in Drachten begint met een cursus muziek arrangeren met behulp van de computer. De cursus is bedoeld voor mensen die voor hun koor, gospelgroep of ensemble wel eens een lied ‘op maat’ wil maken. Dat heeft Meindert Bosklopper, directeur van De Meldij gisteren bekendgemaakt. De cursus begint op 25 maart.

Economiezaterdag, 20 februari 2010

‘FrieslandCampina moet sturen op hoeveelheid melk’

Giessenburg - Het is teleurstellend dat FrieslandCampina niet veel voelt voor het sturen van de hoeveelheden melk die boeren produceren. De coöperatie zou dit bij langdurig lage prijzen moeten overwegen.

Economiezaterdag, 20 februari 2010

Ruim 8000 vouchers voor innovatie bedrijfsleven

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken stelt ook dit jaar weer innovatievouchers beschikbaar. Dit zijn waardebonnen waarmee bedrijven onderzoek kunnen laten uitvoeren. In totaal zijn er 8200 innovatievouchers beschikbaar. Het ministerie heeft niet bekendgemaakt hoeveel geld ermee gemoeid is.

Economiezaterdag, 20 februari 2010

Boer hoeft grens percelen niet meer zelf te corrigeren

Den Haag - Boeren hoeven niet langer zélf hun perceelsgrenzen te corrigeren. De Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw gaat dat doen. Dit heeft minister Verburg de Tweede Kamer meegedeeld.

Hoofdartikelzaterdag, 20 februari 2010

Het Marcus-evangelie...

Het evangelie van Marcus is het oudste van de vier evangeliën. Het is ook het meest directe evangelie: geen aankondiging over de geboorte van Jezus, geen verhaal over de geboorte, geen geslachtsregisters, geen herders of wijzen. De aanhef van het evangelie van Marcus duidt de kern aan: ‘Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God.’ In deze zin ligt het programma van het evangelie besloten. De teksten over lijden en sterven van Jezus zijn onderdeel van dat programma.

Regiozaterdag, 20 februari 2010

Partijen zijn vaag over bezuinigingen

Leeuwarden - Gemeenten moeten de komende jaren miljoenen bezuinigen. Concrete bezuinigingsvoorstellen komen in de meeste verkiezingsprogramma’s niet voor. Politieke partijen vinden het moeilijk om kiezers te paaien met ‘slecht nieuws’.

Regiozaterdag, 20 februari 2010

Twee minuten onder de douche is genoeg

Leeuwarden - Als het aan de provincie en het waterschap ligt, douchen Friezen niet langer dan twee minuten. Samen met de gemeenten gaat er binnenkort een campagne los om het drink- en oppervlaktewater te sparen. We moeten minder water gebruiken én ervoor zorgen dat er minder vuil in het water terechtkomt.

Regiozaterdag, 20 februari 2010

Leeuwarden krijgt wellicht dependance

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden is weer nadrukkelijk in gesprek met het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) over de vestiging van een dependance van het instituut in Leeuwarden. Dat gesprek werd al eens eerder gevoerd, maar is nieuw leven ingeblazen.

Regiozaterdag, 20 februari 2010

‘Eerst zetten we ganzen uit, nu willen we ze doden’

Aldeboarn - Het Friese plan om grauwe ganzen te bestrijden, roept veel vragen op over nut en noodzaak.

Regiozaterdag, 20 februari 2010

Vertrouw niet blind op de stemwijzer; mogelijk is-ie gemanipuleerd

Burgum - In steeds meer gemeenten kun je een stemwijzer raadplegen. Hoedt u echter voor het advies, want stemwijzers zijn te manipuleren en stellingen zijn nogal eens voor tweeërlei uitleg vatbaar.

Regiozaterdag, 20 februari 2010

Kaartje in 38 jaar van Grou naar Hylpen

Het duurt soms wat lang met de post, maar het kaartje komt er wel. Die conclusie trekt Ale Ypma. Een kaartje dat zijn vader in de zomer van 1971 had verstuurd naar zijn moeder, de beppe van Ypma, heeft er meer dan 38 jaar over gedaan om op het goede adres te worden bezorgd. De kaart met ‘De groeten uit Grouw’ viel deze week in de bus op Nieuwe Weide 4 in Hindeloopen. ,,Een afstand van 47 kilometer, 53 minuten rijden”, lacht Ypma.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 februari 2010

Bondscoach Ierland staat open voor baan in het Vaticaan

Rome - De toenaderingen van Ivoorkust en Nigeria liet Giovanni Trapattoni aan zich voorbij gaan. Het Vaticaan heeft meer succes bij de Italiaanse topcoach.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 februari 2010

Bij kindermisbruik helpt geen biechten

Een paus die met de vuist op tafel slaat? Je ziet het niet zo gemakkelijk voor je. Zeker niet met Benedictus XVI, die weliswaar streng kan kijken maar zijn stem doorgaans alleen verheft als hij de zegen uitspreekt. Maar hoe heeft hij dan in Godsnaam de Ierse bisschoppen alle hoeken van de spreekkamer laten zien, toen die deze week berouwvol op audiëntie waren bij de grote baas, om het maar eens in wereldse termen te zeggen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties