Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 20 februari 2012.

Cultuurmaandag, 20 februari 2012

Dirigent van der Weerd overleden tijdens jubileumconcert FJO

Leeuwarden | Oud-dirigent Gerard van der Weerd van het Frysk Jeugd Orkest (FJO) is zaterdagavond overleden tijdens het jubileumconcert van het orkest in De Harmonie in Leeuwarden. Hij kreeg een hartaanval. Van der Weerd is oprichter van het orkest en zou een gelegenheidsorkest bestaande uit oud-leden dirigeren. Het FJO bestaat 35 jaar.

Economiemaandag, 20 februari 2012

Winkels benutten internet volgens PwC onvoldoende

Amsterdam | Winkelketens benutten de mogelijkheden om hun online en offline verkoopkanalen elkaar te laten versterken onvoldoende. Hierdoor lopen zij omzet mis. Dat concludeert adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) in een vandaag gepubliceerd internationaal onderzoek Customers take control.

Hoofdartikelmaandag, 20 februari 2012

De prins, het ongeluk en het nieuws

Het nieuws van het ongeluk van prins Friso beroert veel mensen. Jaarlijks raken honderden mensen onder een lawine en in verreweg de meeste gevallen leiden die gebeurtenissen niet tot extra nieuwsuitzendingen voor de radio, noch tot aangepaste televisie-uitzendingen. Nu het gaat om prins Friso is het anders.

Regiomaandag, 20 februari 2012

Zestienjarige wil leuke riffs, geen Vivaldi

Stel je hoge eisen, of speel je in op de vraag? Muziekverenigingen werden zaterdag in De Rinkelbom in Heerenveen bijgepraat over de mogelijkheden om meer jongeren te trekken.

Regiomaandag, 20 februari 2012

Kinderen stellen niet snel vragen over kanker

Leeuwarden | De beklemmende sfeer kan creatief therapeut Julia Molenaar uit Leeuwarden zich nog goed herinneren. Haar moeder had kanker, maar daar werd niet over gepraat thuis. Als ze wel eens iets vroeg, kreeg ze een wat ontwijkend antwoord. Dus vroeg ze maar niets.

Regiomaandag, 20 februari 2012

Hordes bekijken kruiend ijs

Hindeloopen | Duizenden nieuwsgierigen hebben het afgelopen weekend plaatsen langs het IJsselmeer bezocht om het kruiend ijs te bezichtigen. ,,Het ging met hordes mensen tegelijk de dijk op”, aldus voorzitter Titus Stallmann van Plaatselijk Belang Hindeloopen. ,,We hebben in jaren niet zoveel mensen tegelijk in de stad gezien. Het was drukker dan op een zomerse skűtsjesyldag. Ze kwamen van heinde en verre.”

Regiomaandag, 20 februari 2012

Ook Friese steun voor wet voor asielkinderen

Leeuwarden | Minderjarige asielzoekers die langer dan acht jaar in Nederland zijn, moeten in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie moet hiervoor zorgen.

Geloof & Kerkmaandag, 20 februari 2012

Wekelijks Vastenjournaal op tv

Hilversum | Podcastpriester Roderick Vonhögen brengt vanaf deze week zeven weken nieuws over vasten in binnen- en buitenland. Op Aswoensdag, 22 februari, begint de vastentijd. Vasten mag dan wel een eeuwenoude katholieke traditie zijn, deze periode van bezinning wordt steeds populairder in Nederland. RKK speelt daarop in met een wekelijks programma het Vastenjournaal én een online Vastentest. In het programma trekt RKK-presentator Vonhögen door het land op zoek naar opmerkelijke vasteninitiatieven. Het Vastenjournaal is wekelijks te volgen op televisie, radio en internet en wordt in samenwerking gemaakt met Vastenaktie.

Geloof & Kerkmaandag, 20 februari 2012

PKN: Landelijke Dag van de communicatie

Utrecht | De Protestantse Kerk in Nederland houdt voor het eerst een landelijke Dag van de Communicatie. De toerustingsdag, die op zaterdag 2 juni wordt gehouden, is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de communicatie (website, kerkblad, media) in plaatselijke gemeenten. Vragen die aan de orde komen zijn: hoe maak ik een communicatieplan voor de gemeente? Is ons kerkblad aan vernieuwing toe? Gaan we met sociale media aan de slag? De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Er is plek voor honderd mensen. Aanmelding via: www.pkn.nl

Geloof & Kerkmaandag, 20 februari 2012

Doek valt voor blad ‘Xist in Christ’

Heerenveen | Het christelijke jongerenblad Xist in Christ stopt. Dat heeft uitgeverij Jongbloed in Heerenveen bekendgemaakt. Volgens de uitgever heeft het blad onvoldoende potentie. ,,Het blad is ontstaan in een tijd waarin bladen als Xist in Christ een duidelijke functie hadden als medium om jongeren aan te spreken. In 2012 geven jongeren in de leeftijd van 18-25 jaar vaak de voorkeur aan nieuwe media”, aldus uitgever Anne Westerduin.

Geloof & Kerkmaandag, 20 februari 2012

Wederom katholieke folder over Pasen

Leeuwarden | Na het succes van vorig jaar verspreiden drie katholieke organisaties, Samuel Advies voor geloofsgroei, Katholiek Alpha Centrum en Kerk in Nood, ook dit jaar weer een gratis folder over de betekenis van Pasen.

Geloof & Kerkmaandag, 20 februari 2012

Eijk door paus verheven tot kardinaal

Paus Benedictus XVI heeft zaterdag aartsbisschop Wim Eijk van Utrecht verheven tot kardinaal. De voormalige bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden is nu lid van het kardinalencollege.

Sportmaandag, 20 februari 2012

Mening van Facebook-vrienden: Van Basten is een prima keuze

Via onze Facebook-pagina vroeg de sportredactie van het Friesch Dagblad via een poll wat de mensen vinden van de benoeming van Marco van Basten als nieuwe trainer van sc Heerenveen. Honderden Facebook-leden reageerden en een overgrote meerderheid vindt hem een prima keuze. Een kleine greep uit de reacties:

Sportmaandag, 20 februari 2012

Rein Reinsma grijpt bronzen plak bij NK meerkamp

Apeldoorn | Rein Reinsma van atletiekvereniging Horror uit Sneek heeft dit weekeinde bij het Nederlands kampioenschap meerkamp in Apeldoorn de bronzen medaille gewonnen bij de jongens junioren B.

Sportmaandag, 20 februari 2012

Drachtster Boys beleeft in Emmeloord hopeloze voetbalmiddag

Emmeloord | Voor Drachtster Boys wordt het zicht op lijfsbehoud in de hoofdklasse C almaar troebeler. De ploeg van trainer Jan van Raalte stelde op bezoek bij concurrent Flevo Boys zwaar teleur en mocht nog blij zijn dat ze met slechts een 6-2 nederlaag huiswaarts keerde.

Sportmaandag, 20 februari 2012

Ergernis en tevredenheid na nederlaag VC Sneek

Sneek | Dat de wedstrijd tegen nummer twee Alterno vrijwel zeker in een nederlaag zou eindigen had VC Sneek vooraf ingecalculeerd. De manier waarop die gistermiddag tot stand kwam zorgde echter voor een bittere nasmaak. Na vijf kwartier stond in de Sneker sporthal de eindstand op het bord: 0-3 (23-25, 21-25 en 13-25).

Sportmaandag, 20 februari 2012

Taeke Kooistra blijft grossieren in titels

Oudega (W) | Er lijkt maar geen einde te komen aan de hegemonie van Taeke Kooistra bij het dammen Fries spel. Zaterdag zette de 58-jarige Hartwerter in Oudega de kroon op alweer zijn vijftiende titel. In de laatste ronde verschalkte de recordkampioen directe concurrent Marten Walinga uit Waaksens met een variatie die op wedstrijdgebied zelfs voor hemzelf nog onbekend terrein was. Wennen doet de zegereeks inmiddels wel, vervelen echter nooit.

Sportmaandag, 20 februari 2012

Hallo

Collega K is het type van doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar nu de maestro zo plots voor ons tafeltje stond bedacht hij zich geen moment. ‘Hallo’.

Sportmaandag, 20 februari 2012

Black Magic pakt met speels gemak titel FK springen

Sneek | De Friese indoorkampioenschappen springen leverden zaterdagavond in Sneek drie verrassende winnaars op. In de klasse ZZ was Romy Dijkstra uit De Knipe de nieuwe kampioen met Wayne Rooney. Bij het Z-springen won Reinske Wassenaar (Deinum) op Mona Lisa. Tussen alle paarden in de klasse M verraste Anne de Vries. Met de pony Black Magic was de springruiter uit Broeksterwâld iedereen met haast speels gemak te snel af.

Sportmaandag, 20 februari 2012

Mid Fryslân vliegt naar veiligheid bij zwanenzang SCO

Grou | De angst voor degradatie lag dit seizoen als zware kost op de maag van SCO en in sporthal De Twine serveerde Mid Fryslân gistermiddag ten langen leste het galgenmaal. Door de 23-14 nederlaag speelt de ploeg uit Oldeholtpade volgend jaar in de overgangsklasse.

Sportmaandag, 20 februari 2012

Aris krijgt van Leiden les in volwassenheid

Leeuwarden | De zon lijkt weer voorzichtig door het wolkendek heen te breken voor Lasaulec Aris. Hoewel de Leeuwarder basketballers zaterdag net niet goed genoeg waren om landskampioen Leiden te kloppen (76-77), kon het optreden wellicht gezien worden als een voorzichtige afrekening met de voorbije periode, waarin Aris op een zege in Rotterdam na tik na tik te verwerken kreeg.

Sportmaandag, 20 februari 2012

Cambuur heeft buik vol van lege handen

Logica is in het voetbal soms net zo schaars als fondantijs in de woestijn. Weer beter, weer kansen, weer geen zege: Cambuur - Sparta 1-2. De ooit zo geoliede doelpuntenmachine van de Leeuwarders hapert en stottert. Het bleek weer funest.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties