Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 20 februari 2017.

Hoofdartikelmaandag, 20 februari 2017

Zorgen over gevolgen internet-revolutie

Het internet heeft de samenlevingen over vrijwel de hele wereld grondig veranderd. Tot voor enkele jaren werd wel een vergelijking gemaakt met de betekenis van de boekdrukkunst. Die heeft ook enorme veranderingen teweeg gebracht. Allerlei geschriften kwamen beschikbaar voor grote groepen mensen, denk aan de Bijbel. Het delen van kennis, het verspreiden van ideeën, opvattingen en het organiseren van invloed en macht door het gedrukte woord hebben mensen en structuren in samenlevingen tot in de haarvaten veranderd.

Regiomaandag, 20 februari 2017

Bio-topman: guerrilla tegen gangbaar voedsel

Geen boer of consument stapt ´s morgens uit bed met het idee: hoe kan ik de aarde vandaag nog eens verder uitputten en het klimaat opwarmen. Maar toch doen we dat elke dag weer", stelde Volkert Engelsman vorige week op een conferentie op vakbeurs Biofach in het Duitse Neurenberg. ,,Niet uit slechte wil, maar omdat we een systeem hebben gecreëerd met perverse prikkels. Biologische producten lijken in dat systeem duurder. Maar in feite zijn de gangbare producten te goedkoop."

Regiomaandag, 20 februari 2017

Geduld OR Caparis met wethouders taant

Drachten - Het geduld van de ondernemingsraad van Caparis met de gemeenschappelijke regeling SW Fryslân raakt op. De ondernemingsraad blijft erbij dat de regeling bestuurlijk niet goed is opgetuigd en in strijd met de wet besluiten neemt. De OR stelt voor dat haar advocaat zo snel mogelijk met de advocaat van de gemeenschappelijke regeling (van waaruit acht gemeenten in Caparis de sociale werkvoorziening besturen) om tafel gaat om alle plooien glad te strijken. Dat gesprek zou vandaag moeten plaatsvinden.

Regiomaandag, 20 februari 2017

Korpsen mengen zich in CH-evenementen

Leeuwarden - De Friese muziekkorpsen laten hun plan varen om op eigen initiatief enkele grote manifestaties te organiseren in het kader Culturele Hoofdstad 2018. De korpsen willen volgend jaar deelnemen aan evenementen die al plaatsvinden. Ze hebben zich hiervoor aangesloten bij de CH2018-projectgroep Never Ending Orchestra.

Regiomaandag, 20 februari 2017

Drukke haardhoutdag door kapverbod in bos

Terwisscha - Al een half uur voor de haardhoutdag begint, staat er een rij auto´s met aanhangwagentjes bij het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer in Terwisscha bij Appelscha.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties