Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 20 november 2009.

Cultuurvrijdag, 20 november 2009

Fortissimo van Advendo Sneek bestaat veertig jaar

Sneek - Het clubblad Fortissimo van drum- en showfanfare Advendo uit Sneek bestaat veertig jaar. Het eerste exemplaar van de veertigste jaargang heeft een nieuwe omslag gekregen. Aanvankelijk verscheen Fortissimo elke maand. In de loop der jaren werd dit tien keer per jaar. Ondanks het internettijdperk blijft het cluborgaan een functie vervullen met onder meer verslagen over optredens, een jeugdpagina, agenda en bestuurnieuws.

Cultuurvrijdag, 20 november 2009

Inzamelingsactie instrumenten voor het Midden-Oosten

Leeuwarden - Wie af wil van zijn oude muziekinstrument kan dat op 28 november inleveren bij kunstencentrum Parnas in Leeuwarden of bij muziekschool Opus 3 in Dokkum. Beide instellingen doen mee aan de landelijke actie van Music in Me, een internationale organisatie die muziekprojecten opzet voor kinderen in het Midden-Oosten.

Cultuurvrijdag, 20 november 2009

Bonnema concerteert met Friese toptalenten

Gorredijk - Tenor Albert Bonnema geeft in het kerstweekeinde twee concerten met Friese toptalenten. Dat heeft de tenor gisteren laten weten. Violiste Simone Lamsma uit Burgum, pianiste Valentina Tóth uit Aldtsjerk en marimbaspeler Arjan Jongsma uit Drachten werken mee aan het concert Albert Bonnema en freonen dat 26 en 27 december wordt gegeven in de boekenhal van Steven Sterk in Gorredijk.

Cultuurvrijdag, 20 november 2009

50.000 euro extra voor Noordelijk Film Festival

Leeuwarden - Het Noordelijk Film Festival (NFF) in Leeuwarden krijgt een extra provinciale subsidie van vijftigduizend euro voor 2009 en 2010. Dat heeft een woordvoerder van het filmfestival gisteren gemeld. De bijdrage is toegezegd door cultuurgedeputeerde Jannewietske de Vries na afloop van het 31e festival, aldus de woordvoerder. Het geld is onder meer bedoeld ,,voor verdere professionalisering van het festival”.

Economievrijdag, 20 november 2009

Friese aanbieder zorgreizen krijgt financiering

Leeuwarden - Het Fryslân Development Fonds ondersteunt samen met collega-ontwikkelingsfonds Flinc het jonge bedrijf Frisian Travel, aanbieder van zorgreizen.

Economievrijdag, 20 november 2009

Fryslân uitzondering op ontwikkeling werklozen

Amsterdam - De werkloosheid in Nederland stijgt veel minder hard dan eerder dit jaar voorspeld. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) registreerde over de maand oktober een stijging van ongeveer 1 procent in de werkloosheid. Op dit moment zijn 403.000 Nederlanders werkloos. Het Centraal Planbureau schatte in september nog in dat tegen het einde van het jaar 500.000 mensen werkloos zouden zijn. Dit cijfer lijkt voorlopig nog ver weg.

Economievrijdag, 20 november 2009

Verburg onrechtmatig rond Friesland Vlees

Amsterdam - De rechtbank in Amsterdam vindt dat minister Verburg (Landbouw) onzorgvuldig en onrechtmatig heeft gehandeld bij haar uitlatingen over Friesland Vlees in de televisieuitzending van Buitenhof van 6 april 2008, naar aanleiding van het Tros-programma Radar. Maar de minister is volgens de rechter niet verantwoordelijk voor de schade die bij het bedrijf is ontstaan.

Hoofdartikelvrijdag, 20 november 2009

Einde gezelschapsspellen...

Wat jammer nou: er is een einde gekomen aan het gezelschapsspel rondom de president van Europa. Wekenlang hebben vooral media zich ingespannen om zo veel mogelijk ‘nieuws’ te maken rondom de stoelendans in Brussel. Balkenende werd benoemd tot hoofdrolspeler.

Regiovrijdag, 20 november 2009

Rood is voor de studenten, zwart voor het personeel

Leeuwarden - Verhuiswagens losten gisteren en vandaag bij de nieuwbouw van de NHL Hogeschool aan de Rengerslaan in Leeuwarden de eerste spullen. Volgende week wordt het gebouw voor een deel in gebruik genomen. In december volgt de grote verhuisoperatie.

Regiovrijdag, 20 november 2009

Wervingscampagne kerken slaat aan

Leeuwarden - De Stichting Alde Fryske Tsjerken heeft in de eerste drie weken van de campagne ‘Houd uw dorp en kerk gezond’ ruim honderd nieuwe donateurs geworven. Twaalf daarvan komen van buiten Fryslân. Dertig van de donateurs komen uit Boksum.

Regiovrijdag, 20 november 2009

Een steuntje in de rug voor de straatkinderen van naoorlogs Sierra Leone

Leeuwarden - Hij groeide op in een arm gezin in Sierra Leone; nu is hij bijna klaar met zijn hbo-opleiding in Leeuwarden. Acht jaar geleden ontvluchtte Felix Koroma (28) de gruwelijkheden van de burgeroorlog in zijn land. Hij is vastberaden terug te keren, met een missie: het bieden van een toekomst aan de straatkinderen die de oorlog heeft nagelaten.

Regiovrijdag, 20 november 2009

Voor kerstinkopen naar de gevangenis

Leeuwarden - Tijdens het evenement Tussen Kunst en Kerst in het weekeinde van 18 december vindt er ge‘cel’lige handel plaats in de oude Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden. In de cellen van de voormalige gevangenis kunnen creatieve en kleine ondernemers drie dagen lang hun producten verkopen.

Regiovrijdag, 20 november 2009

Brandweer kan werk niet goed doen

Leeuwarden - De brandweer in Fryslân schiet op veel terreinen tekort. Om de korpsen op het vereiste niveau van de nieuwe Wet op de veiligheidsregio’s te krijgen, is jaarlijks anderhalf tot 2,5 miljoen euro extra nodig.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 november 2009

Zendingsclub WEC houdt open huis in Emmeloord

Emmeloord - Zendingsorganisatie WEC Internationaal uit Emmeloord houdt morgen een open dag in verband met zestig jaar aanwezigheid in Nederland.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 november 2009

‘Goede huwelijksvoorbereiding is een must’

Zwartebroek - Huwelijksproblemen gaan aan christelen bepaald niet voorbij. Predikant Theo van Campen constateerde in zijn pastorale werk dat veel kerken een aanstaand echtpaar haast nooit meer bieden dan één gesprek. Van Campen ontwikkelde een methode voor huwelijkscatechese.

Sportvrijdag, 20 november 2009

Duels korfbalvereniging CSL afgelast

Stiens Alle wedstrijden van korfbalvereniging CSL (Stiens/Britsum) gaan dit weekeinde niet door. Aanleiding is het overlijden van Jan van der Meulen. Hij was meer dan 25 jaar de stuwende kracht achter de jeugdafdeling van CSL. Een en ander betekent dat ook het duel tussen CSL en VADA (Wageningen) is afgelast.

Sportvrijdag, 20 november 2009

Heerenveen met Grindheim tegen Ajax

Heerenveen Trainer Jan de Jonge van sc Heerenveen heeft zondag in de competitiewedstrijd tegen Ajax weer de beschikking over Christian Grindheim. De Noorse middenvelder liep vorige maand in het Europa League-duel met Hertha BSC een enkelblessure op. Met de blessures van Kenny Steppe en Arnór Smárason wil het nog niet echt vlotten. Doelman Steppe heeft nog steeds last van zijn hand, de aanvallende middenvelder uit IJsland kampt met hamstringproblemen. Beiden zullen voor de winterstop zeker niet meer in actie komen.

Sportvrijdag, 20 november 2009

Bakhuizen wil genieten van elke minuut tegen WKE

Bakhuizen - ,,De mooiste loting die je kunt krijgen.” Bakhuizen is klaar voor wat de mooiste dag uit de lange clubgeschiedenis moet worden. De vijfdeklasser krijgt zondag bezoek van WKE, de algehele landskampioen bij de amateurs en sinds deze zomer getraind door John de Wolf.

Sportvrijdag, 20 november 2009

Hese wordt allesbehalve blij van al die tegentreffers

Leeuwarden - SC Cambuur en de nul houden is dit seizoen geen gelukkige combinatie. In zestien competitiewedstrijden lukte het de ploeg niet één keer. Doelman David Meul heeft al 28 keer de bal uit het doel gevist. Een schrikbarend aantal voor een titelkandidaat. Ter vergelijking: VVV werd vorig jaar kampioen in de eerste divisie met 38 tegentreffers. ,,We zitten nu in een hoek waar alle ballen voor de tegenstander goed vallen’’, vertelt Léon Hese, met het competitieduel van vanavond thuis tegen FC Emmen in aantocht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties