Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 20 november 2014.

Regiodonderdag, 20 november 2014

De iepenprovincie krijgt langzaam haar beeldbepalers terug

120 jonge iepen staan keurig in het gelid tussen de snelweg A7 en de Tramwei bij Broek, in de bladloze winterslaapstand. Hier, in het iepen-arboretum van Stichting Iepenwacht Fryslân, staan steeds drie exemplaren van veertig verschillende iepenklonen als wetenschappelijk onderzoeksmateriaal, lesmateriaal voor groene opleidingen aan de diverse AOC's en een openbaar toegankelijk park voor dé Friese boom bij uitstek. Vanaf het nieuwe toeristenseizoen is het arboretum opgenomen in een van de fietsroutes van Súdwest-Fryslân.

Regiodonderdag, 20 november 2014

Plastische chirurgie: zoveel meer dan de botoxspuit

Leeuwarden - Om aandacht te geven aan het minder bekende, maar veel omvangrijkere werk dat in de talrijke poliklinieken wordt verricht, staat morgen in twintig ziekenhuizen, waaronder het MCL in Leeuwarden, de Nationale Dag van de Plastische Chirurgie op de rol.

Regiodonderdag, 20 november 2014

Friese jeugdhulp kost negen miljoen meer

Leeuwarden - De regionale jeugdhulp kost de Friese gemeenten negen miljoen euro meer dan was berekend. In plaats van 83 miljoen euro zijn de Friese gemeenten in totaal 92 miljoen euro kwijt. De schuld daarvoor ligt bij de Haagse politiek. Dat stelt wethouder Thea Koster die namens de 24 Friese gemeenten voorzitter is van het Bestuurlijk Overleg Zorg van Jeugd Friesland.

Regiodonderdag, 20 november 2014

Friese aanpak suïcidepreventie krijgt navolging

Leeuwarden - Het project Gatekeeper, waarmee GGZ Fryslân het aantal zelfdodingen probeert terug te dringen, lijkt landelijk navolging te krijgen. De Nederlandse zorgverzekeraars stellen een werkgroep in voor de inkoop van dergelijke programma's. Dat zou dan in 2016 in kunnen gaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties