Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 20 december 2006.

Agendawoensdag, 20 december 2006

Culturele agenda


Cultuurwoensdag, 20 december 2006

Culturele Kaart Leeuwarden

Leeuwarden - Op de Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden is vanochtend de Culturele Kaart van Leeuwarden gepresenteerd. Het gaat om een digitale kaart van de stad waarop primaire onderwijsinstellingen zijn aangegeven, evenals de aanbieders van cultuur en erfgoed. Met de plattegrond op internet moet het voor basisscholen en het speciaal onderwijs makkelijker worden om culturele activiteiten te plannen in de buurt van de school. De kaart is in opdracht van de gemeente Leeuwarden gemaakt door Centrum voor de Kunsten Parnas.

Expowoensdag, 20 december 2006

Appelscha, Bezoekerscentrum: expo ‘Vogels in de winter’, t/m 15 mrt.

Regiowoensdag, 20 december 2006

Steun voor campus

Balk - De initiatiefnemers van de experimentele onderwijsinstelling op het terrein van de voormalige grasdrogerij bij Harich (Wyldemerk) krijgen vermoedelijk brede steun van de gemeenteraad van Gaasterlân-Sleat. De raad liet zich gisteravond tijdens een commissievergadering nogmaals voorlichten en lijkt akkoord te gaan met de plannen.

Regiowoensdag, 20 december 2006

Groninger scholier baalt van Arriva

Leeuwarden - Consumenten ontdekken een machtig wapen: internet. De zeventienjarige havo-scholier Joris Drenth was het wachten op de behandeling van zijn klachten over de treinverbinding tussen Hoogezand en Groningen zo beu, dat hij afgelopen zaterdagmiddag een website opende: www.balenvanarriva.com. Vanochtend, vier dagen later, stonden er vele honderden reacties op de site en zijn er al 604 handtekeningen gezet door reizigers die ,,de vertragingen zat zijn”.

Regiowoensdag, 20 december 2006

Fanfares mogen titel niet verdedigen

It Heidenskip/Grootegast - Onbegrip en boosheid overheerst bij de muziekverenigingen Studio uit It Heidenskip en Oranje uit Grootegast. De beide christelijke fanfares werden afgelopen jaar kampioen in respectievelijk de tweede en derde divisie op het NK fanfare. Ze gingen ervan uit dat ze hun titel komend jaar zouden mogen verdedigen, maar uit een bericht van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM) blijkt dat dat niet het geval is.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 december 2006

Religie overleeft alle sombere voorspellingen


Geloof & Kerkwoensdag, 20 december 2006

Bijna tiende PKN-ers is lid van Friese kerk

Leeuwarden - In de provincie Fryslân woont 8,2 procent van de leden van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Dat zijn 160.000 leden. In Zuid-Holland wonen de meeste PKN-ers: 501.000 en in Limburg de minste: 12.000.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties