Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 maart 2004.

Achtergrondzaterdag, 20 maart 2004

Relatie VS en Europa moet worden herzien

Er is dringend een nieuwe basis nodig het bondgenootschap tussen de VS en Europa te redden van de ondergang. Dat stelt de Council on Foreign Relations, de meest invloedrijke onderzoeksgroep in diplomatieke kringen in Washington. In een rapport dat vandaag wordt vrijgegeven, sommen twee dozijn experts vijf nieuwe richtlijnen op voor ,,een vernieuwd Atlantisch partnerschap.’’

Analysezaterdag, 20 maart 2004

Europa voelt zich zeer kwetsbaar

De aanslagen in Madrid hebben een golf van schrik en ontzetting door Europa laten gaan. Vrij zeker is al-Qaeda verantwoordelijk voor het bloedbad. Europese landen voelen zich zeer kwetsbaar.

Bijschriftzaterdag, 20 maart 2004

Nazeggen

Lucas 11: 1-13

Cultuurzaterdag, 20 maart 2004

Een poging tot begrip voor een moordenares

Om te voorkomen dat wij misschien mochten denken dat wat wij te zien krijgen wel erg onwaarschijnlijk is, brengen de makers van Monster met veel nadruk en lengte de tekst based on a true story voorafgaand aan de film in beeld.

Cultuurzaterdag, 20 maart 2004

Een geheime afspraak met de bal

Wanneer je de wat kitscherige vertelvorm wegdenkt en het slotakkoord in al haar sentimentaliteit over je heen laat komen en na afloop snel vergeet, dan is Johan Cruijff-En un momento dado (op een gegeven moment) een prachtige, ontroerende documentaire over het adoreren van een echte held.

Economiezaterdag, 20 maart 2004

Innovatieplatform adviseert bedrijven

Leeuwarden - Een nieuw op te richten innovatieplatform voor Noord-Nederland gaat bedrijven helpen bij vernieuwingsprojecten en bij het aanvragen van subsidies in Den Haag en Brussel.

Economiezaterdag, 20 maart 2004

‘Madrid’ veroorzaakt koersvallen

De tomeloze expansie die de West-Europese economie in de meeste jaren sinds de Tweede Wereldoorlog heeft vertoond, krijgt door ‘Madrid’ een zware klap te verduren. Met de dag wordt de vraag acuter hoe de Europese Unie moet manoeuvreren om niet terecht te komen in de hoek waar die zware klappen vallen.

Hoofdartikelzaterdag, 20 maart 2004

Minister schendt normen…

De minister-president heeft een probleem over normen en waarden. Niet in zijn eigen beleid, maar in dat van een zijn collega-ministers aan wie hij leiding geeft - als eerste onder zijns gelijken. De minister voor Vreemdelingenzaken heeft de voorzitter van het overlegorgaan van vluchtelingenorganisaties (VON) tot ‘ongewenst persoon’ verklaard op het departement en wil niet meer met hem spreken.

Regiozaterdag, 20 maart 2004

Boeren hoeven zoutvervoer niet te gedogen

Harlingen - Frisia Zout in Harlingen kan grondeigenaren niet dwingen mee te werken aan de aanleg van pijpleidingen voor het vervoer van zout. Dat heeft de voorzieningenrechter vrijdag bepaald. De actiegroep ‘Laat het zout maar zitten’ reageert verheugd op het besluit.

Regiozaterdag, 20 maart 2004

Zwaagwesteinders krijgen eindelijk planschadegeld

Zwaagwesteinde – De twintig bewoners van de Stationsstraat en de Verlengde Stationsstraat krijgen eindelijk planschadevergoeding.

Regiozaterdag, 20 maart 2004

Museumdirecteur had privé-museum

Lippenhuizen – ,,Ik heb tweemaal spullen gekocht in het privé-museum van de man die vastzit wegens heling en een reeks diefstallen in musea. Ik twijfel nu of dit geen gestolen spul is, omdat ik er destijds weinig voor heb betaald’’, zegt Jan Ploeger. De man uit Drenthe is verbaasd over de arrestatie van een vijftigjarige inwoner van Lippenhuizen in verband met een omvangrijke inbrakengolf in de noordelijke provincies.

Regiozaterdag, 20 maart 2004

Het schoolreisje als voornaamste opstootje

Arum - Rekenen en taal is er nauwelijks nog bij voor de tachtig leerlingen van cbs De Hoekstien in Arum. De lessen bestaan momenteel vooral uit dansen, schilderen en knutselen. Want ze moeten goed beslagen ten ijs komen, aanstaande vrijdag. Dan wordt een kunstmanifestatie gehouden om het 125-jarig bestaan van de basisschool te vieren.

Regiozaterdag, 20 maart 2004

Talant snoeit in

Drachten - De gehandicaptenzorginstelling Talant moet 7,3 miljoen euro bezuinigen. Dat heeft de Raad van Bestuur vrijdag via een brief bekendgemaakt aan het personeel. Talant wil dit realiseren door 243 banen te laten vervallen. Dit wil de organisatie bereiken door 360 werknemers te laten afvloeien en tijdelijke contracten niet te verlengen.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 maart 2004

Friese theoloog onderzoekt debat geloof-wetenschap

Leiden - De Universiteit Leiden begint een onderzoek naar de verschillen in de wijze waarop wetenschappers uit diverse disciplines in diverse landen het debat over theologie en wetenschap voeren. Centraal staan de vragen hoe deze verschillen eruit zien, hoe ze (historisch) zijn te verklaren en welke (persoonlijke) visies op theologie enerzijds en wetenschap anderzijds ten grondslag liggen aan de manier waarop men het debat insteekt.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 maart 2004

SoW Garyp wil vaker praisediensten houden

Garyp - De Samen-op-Weggemeente van Garyp wil vaker evangelische liederen gaan zingen en vier keer per jaar een praisedienst houden. Dat heeft de commissie ‘Visie’ voorgesteld aan de kerkenraad, naar aanleiding van een enquête onder de 1300 gemeenteleden. In totaal 200 gemeenteleden vulden de formulieren in, of hebben deelgenomen aan gespreksgroepen waarin de enquêtevragen werden behandeld. Daarnaast zijn de onderwerpen besproken op de catechisatiegroepen, zodat ook jongeren hun mening konden geven. Van de gemeenteleden die een formulier invulden, gaf 46 procent de voorkeur aan traditionele diensten met opwekkingsliederen. 29 procent gaf de voorkeur aan traditionele diensten en 26 procent aan zangdiensten. Alternatieve diensten, zoals vespers, scoorden veel lager. De kerkenraad wil naast de praisediensten ook het leerelement in de kerkdiensten meer aandacht geven. Bekeken zal worden of de middagdienst een andere vorm en inhoud kan krijgen, om het kerkbezoek te stimuleren. Met name wordt er aan gedacht om gemeenteleden te laten meewerken aan de diensten. Verder moet er meer aandacht komen voor de jonge gemeenteleden.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 maart 2004

‘Stille armoede is enorm’

Helmond - Niet meer voldoende geld hebben om eten te kunnen kopen. Een groeiend aantal mensen loopt hier in ons land tegenaan. Op steeds meer plaatsen komen daarom Voedselbanken, waar mensen gratis voedselpakketten krijgen. Op 7 april zegent bisschop Hurkmans het nieuwe pand van de Voedselbank Zuidoost-Brabant in.

Sportzaterdag, 20 maart 2004

Gebrek aan kwaliteit breekt Cambuur wéér op

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden riep het hard van de daken. De ploeg van Dick de Boer ging voor de vierde periodetitel. Die zou een naamloos seizoen in de Gouden Gids-divisie in één klap goedmaken. De ambities kunnen na de nederlaag tegen VVV eigenlijk alweer de prullenbak in. Wil, inzet en aanvalslust; die facetten waren er vrijdag wel bij Cambuur. Andermaal kwam de ploeg echter kwalitatief tekort, waardoor er werd verloren van het bepaald niet sterk spelende VVV.

Sportzaterdag, 20 maart 2004

Puntenverlies Heerenveen in slechte derby

Groningen - ,,Meer strijd dan voetbal en een terechte uitslag.’’ Daar waren de kenners het na afloop in de catacomben het wel over eens.

Weerzaterdag, 20 maart 2004

Ruig

Vanmiddag zijn er perioden met regen en steekt er later in het kustgebied een stormachtige tot stormwind op uit het westen tot zuidwesten. Het wordt ongeveer 11 graden. Ook vannacht is het ruig met soms buien. Voorlopig is het beslist nog geen voorjaar .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties