Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 maart 2007.

Achtergronddinsdag, 20 maart 2007

‘Burgeroorlog wordt alleen maar erger’

Vier jaar geleden begon de oorlog in Irak. Het lijkt voor Amerika een verloren strijd. Hoe erg zijn de gevolgen? Die vraag kreeg een panel deskundigen voorgelegd door het Amerikaanse blad Rolling Stone - dat vooral aan muziek doet, maar soms ook aan politiek. De experts zijn het erover eens dat de oorlog de wereldpolitiek nog decennia zal tekenen.

Dossierdinsdag, 20 maart 2007

Het onverwachte voetbalsucces van Jimmy


Economiedinsdag, 20 maart 2007

‘De keukeninrichting moet steeds luxer’

Leeuwarden – Voor de inrichting van keukens en badkamers wordt steeds meer geld op tafel gelegd. ,,Dat geld voor alle leeftijdscategorieën”, vertelt eigenaar Edwin Postma (39) van Bakker & Postma keukens in Leeuwarden. Met zijn vader is hij eigenaar van het familiebedrijf. ,,Het is een trend dat mensen keukens, maar ook badkamers steeds belangrijker vinden. Zelfs starters geven bij e aankoop van een keuken of een badkamer best veel geld uit.”

Economiedinsdag, 20 maart 2007

Aantal werklozen in Fryslân daalt licht

Leeuwarden - Het aantal werklozen in Fryslân is afgelopen jaar verder gedaald, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren publiceerde. De werkloosheid in Groningen daalde pijlsnel en is nu op gelijke hoogte met die van Fryslân.

Hoofdartikeldinsdag, 20 maart 2007

Geld van bommen...

Er is zo ongeveer nationale ophef ontstaan toen bekend werd dat enkele pensioenfondsen geld van hun deelnemers beleggen in ondernemingen die onder meer fragmentatiebommen maken. Het gaat om het bedrijf dat ook het JSF-vliegtuig maakt. Nederland is volop betrokken bij ontwikkeling en productie van dit vliegtuig, dat wellicht door ons land wordt aangekocht.

Regiodinsdag, 20 maart 2007

Nieuwe jeugdopvang roept veel vragen op

Drachten – De vestiging van een 24-uurs behandelcentrum voor jongeren met gedragsproblemen in Kortehemmen levert bij omwonenden veel vragen op. Toch staan de meeste bewoners niet negatief tegenover de plannen van Jeugdhulp Friesland met congrescentrum Woodbrookers.

Regiodinsdag, 20 maart 2007

Een waterwereld op wereldwaterdag

Sneek - ,,Toen ik met de klas aankwam, dacht ik, moeten we hier een uur naartoe? Maar eenmaal binnen was ik dolenthousiast. Je onderschat het van buiten een beetje.” Aan het woord is juf Renske Hania van groep 4 van cbs De Standerd uit Sneek. Met haar 27 leerlingen bracht zij in deze ‘week van het water’ een bezoekje aan de MS Watervlo, het educatieve schip van de Stichting Reinwater.

Regiodinsdag, 20 maart 2007

Meer dan tien miljoen bomen

Leeuwarden - Het Geboortebos, het Koningin Wilhelminabos en het KinderBomenBos: het zijn maar een paar van vele voorbeelden van bossen die de Stichting Nationale Boomfeestdag in haar vijftigjarig bestaan heeft opgezet. De stichting viert morgenavond haar jubileum groots met onder andere een jubileummusical, een ‘Kids for Trees’-songfestival en een Bomen-Gala avond. Koningin Beatrix is eregast.

Regiodinsdag, 20 maart 2007

Connexxion gaat op biodiesel rijden

Heerenveen - De 27 grote bussen van vervoerbedrijf Connexxion schakelen op 15 april over op 100 procent zuivere biodiesel. De busdienst in Noord- en Zuidwest-Fryslân is daarmee de eerste in Nederland die volledig op duurzame brandstof rijdt. Wel rijden in sommige regio’s de bussen op een mengsel van gewone en biodiesel.

Regiodinsdag, 20 maart 2007

Veel jongeren voortijdig van school

Leeuwarden - Een op de twintig leerlingen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) verlaat de opleiding voortijdig. Op het laagste niveau van het mbo gaat zelfs een op de drie leerlingen van school zonder diploma. Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), op basis van cijfers uit het schooljaar 2004-2005.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 maart 2007

Paul Gerhardt geëerd met pop-cd en zegel

Berlijn - De Duitse muziekproducent Dieter Falk eert de Duitse dichter en componist Paul Gerhardt (1607-1676) met een pop-cd: A Tribute to Paul Gerhardt. Het is een album in de stijl van Norah Jones en Bruce Hornsby. Het is dit jaar vierhonderd jaar geleden dat Paul Gerhardt werd geboren. Verschillende liederen van hem werden in het Liedboek voor de Kerken opgenomen.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 maart 2007

NGK maakt werk van de ‘kleine oecumene’

Zwolle - De Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) willen werk maken van de ‘kleine oecumene’ met de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). Op de agenda van de Landelijke Vergadering staat zaterdag een voorstel om formeel te participeren in een nieuwe werkgroep voor kerkelijke eenheid, het zogeheten DOE-overleg.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 maart 2007

Jongeren vasten voor weeskinderen

Dokkum - Een groep katholieke jongeren uit Burgum en Dokkum gaat dit weekeinde 24 uur vasten. Ze eten van zaterdag acht uur ’s ochtends tot de volgende ochtend acht uur helemaal niets, ze drinken alleen maar water en thee. De jongeren willen met de actie zoveel mogelijk geld ophalen voor een weeshuis in Sri Lanka.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 maart 2007

Kerk moet klantgerichter denken

Leeuwarden - Een vakbekwame predikant moet ook een beetje ondernemer zijn, stelde ds. Wim Beekman uit Koudum maandag tijdens de algemene ledenvergadering van de Friese afdeling van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN (VKB). ,,De hoge muur tussen kerk en wereld moet naar beneden.”

Sportdinsdag, 20 maart 2007

Zwemmers HZ&PC promoveren

Heerenveen De Heerenveense zwemclub HZ&PC is er na een afwezigheid van drie jaar in geslaagd terug te keren op het hoogste landelijke niveau van de zwemcompetitie. Door het resultaat van zaterdag is HZ&PC gepromoveerd naar de A-competitie, waar de club te maken krijgt met het Drachtster DZ&PC dat afgelopen seizoen op de negende plaats eindigde.

Sportdinsdag, 20 maart 2007

‘Heerenveen aast op Knol’

Heerenveen Heerenveen aast op Vitesse-verdediger Ruud Knol. Dat meldt het voetbalweekblad Voetbal International op zijn website.

Sportdinsdag, 20 maart 2007

Beloftes Heerenveen pakken Willem II in

Heerenveen - Het belofteteam van Heerenveen heeft gisteravond zijn koppositie in de reserve eredivisie versterkt. Zelf won de ploeg van trainer Henk Herder simpel met 3-0 van laagvlieger Willem II, terwijl het duel van de nummer twee FC Utrecht tegen FC Groningen werd afgelast.

Weerdinsdag, 20 maart 2007

Enkele buien

Vandaag hebben we talrijke buien vanuit het noordwesten, morgen blijft het bij enkele buien en laat de zon zich wat vaker zien. Het kwik komt te liggen rond 8 graden, zowel vanmiddag als morgenmiddag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties