Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 maart 2010.

Cultuurzaterdag, 20 maart 2010

‘Fanfare én viool? Dat hebben we niet’

Leeuwarden - ,,Fanfare én viool? Nee, sorry. Dat is een ongebruikelijke combinatie, dat hebben we niet.” Dat kreeg Goitzen Dijkstra, voorzitter van muziekvereniging Joost Wiersma, bijna steevast te horen toen hij met muziekuitgeverijen belde om arrangementen te vinden voor fanfare en viool. ,,It ís ek in nuvere kombinaasje. It lûd fan in fanfare is sa bombastysk, dasto in fioele al gau fuortblaast.”

Cultuurzaterdag, 20 maart 2010

Culturele prijs voor leerlingen popopleiding

Leeuwarden - De leerlingen van de Academie voor Popcultuur en D’Drive Pop & Media in Leeuwarden hebben de tweede Jan Janszoon Starterprijs voor Podiumkunsten gewonnen. De prijs, een bedrag van vijfduizend euro, werd gisteren uitgereikt in restaurant La Place van warenhuis V&D. Het gaat om de prijs voor de periode 2004-2008. ,,We zijn door omstandigheden wat laat met uitreiken”, aldus beleidsmedewerker Bente van Berkum van de gemeente Leeuwarden.

Cultuurzaterdag, 20 maart 2010

Experts taxeren kunst in Drachten

Drachten - In Museum Smallingerland in Drachten wordt op paasmaandag een taxatiedag gehouden met experts van het Amsterdamse veilingbureau Adams. Dit nieuwe bedrijf kwam eind vorig jaar in het nieuws door een historisch grachtenpand in Amsterdam als kunstwerk onder de hamer te brengen.

Hoofdartikelzaterdag, 20 maart 2010

Gethsemane...

Na het vieren van het avondmaal ging Jezus met zijn discipelen naar een plek die Gethsemane heet. Geen van de evangelieschrijvers omschrijft wat Gethsemane precies is, behalve Johannes. Volgens hem gaat het om een olijftuin. Al in vroege Bijbelvertalingen wordt verschillend gedacht over wat Gethsemane is: een olijftuin, een huis en ook een kelder. Letterlijk betekent Gethsemane: olijfpers.

Regiozaterdag, 20 maart 2010

Muziekschool a7 maakt een doorstart

Heerenveen - Het Centrum voor Muziek a7 gaat per 1 augustus over in een nieuwe organisatie voor kunst- en cultuureducatie, maar alleen voor Heerenveen en Opsterland. Hiermee lijkt er, althans in deze twee gemeenten, een oplossing te zijn gekomen voor de leraren en cursisten.

Regiozaterdag, 20 maart 2010

Junks opvangen in wijk? Praat erover met de buurt

Leeuwarden - Niemand wil een tehuis voor junks naast de deur. Leeuwarden leert andere gemeenten hoe je de buurt toch meekrijgt bij zulke plannen.

Regiozaterdag, 20 maart 2010

Garage Zaailand niet klaar voor Kerst

Leeuwarden - De parkeergarage Zaailand in Leeuwarden gaat pas in de loop van 2011 open, en niet voor Kerst dit jaar. De vertraging is een teleurstelling voor de ondernemers in het winkelcentrum. Zij lopen inkomsten van parkeerders mis in de lucratiefste maanden.

Regiozaterdag, 20 maart 2010

Wie woonde in mijn huis? Antwoord in vijf stappen

Leeuwarden - Onderzoekers van de eigen stamboom kom je overal tegen. Mensen die de geschiedenis van hun huis onderzoeken zijn een stuk zeldzamer. Terwijl dat gepuzzel minstens zo boeiend is. Sietske Bloemhof van Tresoar legt uit.

Sportzaterdag, 20 maart 2010

Heerenveen laat ook NEC achter zich

Heerenveen - Na de belangrijke zege tegen Vitesse heeft sc Heerenveen gisteravond voor eigen publiek ook NEC achter zich gelaten. Dankzij de tiende seizoenzege nam de formatie van interim-trainer Jan Everse op de ranglijst niet alleen meer afstand van de Nijmegenaren, maar ook van de strijd om degradatie.

Sportzaterdag, 20 maart 2010

Cambuur pas in slotfase langs defensief Telstar

Velsen-Zuid - Cambuur op bezoek bij Telstar, dat betekende gisteravond in Velsen-Zuid een ontmoeting tussen de respectievelijk op een na hoogste en een na laagste ploeg in de eerste divisie. Dat verschil werd zichtbaar in druk op de goal en balbezit, maar lange tijd niet in doelpunten. Totdat Nassir Maachi en Mark de Vries in de slotfase alsnog toesloegen.

Sportzaterdag, 20 maart 2010

Kramer imponeert niet, maar leidt wel in Thialf

Heerenveen - Zonder ouderwets te imponeren heeft Sven Kramer gisteravond in Thialf een stevig fundament gelegd voor de vierde wereldtitel allround op rij. De topfavoriet uit Heerenveen eindigde als zesde op de 500 meter, waarna hij zoals verwacht de overwinning op de vijf kilometer greep. In de tussenstand staat hij voor de Amerikaanse verrassing Jonathan Kuck (tweede) en de Noor Havard Bøkko (derde).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties