Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 april 2004.

Bijschriftdinsdag, 20 april 2004

Een plek onder de zon

Als Jozua is benoemd tot leider van het volk, kan de intocht in het nieuwe land beginnen

Economiedinsdag, 20 april 2004

Scheepswerf Metz in Urk failliet verklaard

Urk - Scheepswerf Metz uit Urk is failliet verklaard. Daardoor staan 56 mensen op straat. De curator en de directie onderzoeken of een doorstart mogelijk is. Volgens directeur A. Metz zou daarmee een deel van het personeelsbestand behouden kunnen blijven. Metz meldt dat zijn bedrijf er al twee tot drie jaar nauwelijks meer in slaagde opdrachten voor nieuwbouw binnen te slepen.

Economiedinsdag, 20 april 2004

Harense Smid koopt 25 winkels failliet Megapool

Oss/Apeldoorn - De consumentenelektronicaketen De Harense Smid neemt 25 winkels van het failliete Megapool over. Circa 225 medewerkers krijgen een nieuw arbeidscontract aangeboden. De overname is volgens een woordvoerder binnen twee weken afgerond. De winkels gaan verder onder de naam van de nieuwe eigenaar, die het overnamebedrag niet wilde prijsgeven.

Hoofdartikeldinsdag, 20 april 2004

Het moet kunnen…

Het moet kunnen, vindt de VVD. Als je samen trouwt, moet je ook samen kunnen scheiden. Dat wil zeggen: zonder tussenkomst van de rechter.

Regiodinsdag, 20 april 2004

Van der Baan op lijst Partij voor het Noorden

Leeuwarden – J. van der Baan, tot vorig jaar fractievoorzitter van de FNP, is kandidaat voor de Partij voor het Noorden voor het Europees parlement. De Grouster staat op de tweede plaats. Lijsttrekker voor de Partij voor het Noorden wordt T. J. Zanen, de huidige fractievoorzitter van de partij in de Provinciale Staten van Groningen. De partij heeft de lijst gisteren vastgesteld. Op 27 april beslist het bestuur definitief of de regionale partij meedoet aan de Europese verkiezingen op 10 juni. Deelname hangt af van financiële steun.

Regiodinsdag, 20 april 2004

Jody vindt een ring en geeft ’m weg

Bolsward - Een cadeautje van zijn overleden moeder. Zo ziet Theo Lotstra uit Bolsward de vondst van zijn moeders trouwring. Op zijn 77ste verjaardag, 7 april jongstleden, werd de trouwring van zijn in 1919 gehuwde moeder gevonden door de negenjarige Jody Witteveen tijdens boomplantdag in Bolsward.

Regiodinsdag, 20 april 2004

Akkoord over dure verhuizing Blauw-Wit

Leeuwarden - Het was wel even slikken voor de meeste fracties, maar uiteindelijk ging bijna de hele Leeuwarder gemeenteraad gisteravond akkoord met het extra geld dat nodig is voor de aanleg van een sportcomplex van voetbalclub Blauw-Wit aan de Drachtsterweg. Wel wordt als voorwaarde gesteld dat het complex ook door een andere sportvereniging wordt gebruikt, om de kosten te drukken. Dit voorstel van de VVD werd door een meerderheid aangenomen.

Regiodinsdag, 20 april 2004

‘EU niet geloofwaardig’

Leeuwarden – De Europese Unie is niet geloofwaardig zolang er geen eenduidig asielbeleid geformuleerd kan worden. Dat zei CDA-lijsttrekker voor de verkiezingen van het europarlement, Camiel Eurlings, gisteren op een afscheidssymposium ter gelegenheid van het afscheid van voorzitter Hidde Visser van CDA Fryslân.

Regiodinsdag, 20 april 2004

Weinig extra’s voor Fryslân

Leeuwarden – Veel Friese culturele instellingen krijgen minder geld dan waarom ze gevraagd hebben. Het Oerolfestival op Terschelling kan een verhoging van de rijkssubsidie tegemoet zien, maar die is niet voldoende om het voorbestaan van het tiendaagse festival veilig te stellen.

Regiodinsdag, 20 april 2004

Forse kaalslag in subsidies aan cultuurclubs

Den Haag – Ruim honderd culturele instellingen komen niet meer in aanmerking voor subsidie van het Rijk. Dat adviseert de Raad voor Cultuur aan staatssecretaris Van der Laan (Cultuur). Verschillende Friese instellingen moeten het met minder geld doen dan waarop ze gerekend hadden. Ook twee bijbelse musea zijn gedupeerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 april 2004

Ziekenhuis MCL wil cultuurfonds voor nieuw orgel

Leeuwarden – Ziekenhuis MCL-Zuid in Leeuwarden gaat een inzamelingsactie houden om de uitbreiding van het nieuwe orgel voor het ziekenhuis te financieren.

Sportdinsdag, 20 april 2004

Jong Heerenveen is niet bang voor De Toekomst

Heerenveen – Het beloftenteam van SC Heerenveen verspeelde maandagavond twee punten in de strijd om het kampioenschap in de eredivisie. Achteraf viel de schade nog mee, omdat ook de concurrenten Ajax en Feyenoord punten lieten liggen.

Sportdinsdag, 20 april 2004

‘It’s now or never’ voor het futsalteam van Heerenveen

Heerenvee n – Het futsalteam van Heerenveen zal woensdagavond in sporthal De Telle voor de vierde keer in successie gaan proberen een gooi te doen naar de eredivisie. De formatie van trainer-coach Erik Donker moet proberen de voordelige marge van drie punten in het thuisduel tegen naaste concurrent AORC uit Amsterdam over de eindstreep te brengen.

Weerdinsdag, 20 april 2004

Vrij warm

Het blijft vanavond en vannacht droog met opklaringen. De minima liggen rond 6 ŕ 7 graden, bij een zwakke tot matige en aan zee later vrij krachtige zuidenwind. Morgen wordt het vrij warm met 17 graden


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties