Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 april 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 20 april 2013

De Schriften laten zien wie Hij is

De tijd tussen Pasen en Pinksteren is een bijzondere. Het feest van Pasen voelt als een slotstuk: de tijd van het lijden en sterven van Jezus lijkt het einde, maar krijgt een nieuw begin: de Heer is waarlijk opgestaan. Wat is er dan nog te zeggen? Heel veel, zo zal blijken op het pinksterfeest.

Regiozaterdag, 20 april 2013

Niet elke bodemvondst komt aan het licht

Zodra een amateur-archeoloog met zijn metaaldetector een spectaculaire archeologische vondst doet, verwacht je dat die mettertijd in het museum belandt. Toch is dat niet altijd het geval.

Regiozaterdag, 20 april 2013

Een week lang elke sport beoefenen die je wilt

Leeuwarden | Wie wil, kan volgende week een gymfeest vieren met topturnster Celine van Gerner, zwemles krijgen van Olympisch zwemmer Nick Driebergen of voetbaltraining ontvangen van het vrouwenteam van sc Heerenveen. Deze en nog vele andere activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek, die vandaag begint.

Regiozaterdag, 20 april 2013

Duitse wraakacties tijdens oorlog eisten veel meer slachtoffers

Zonder mededogen namen de Duitsers in de WOII wraak voor sabotageacties en liquidaties door het verzet. Vaak waren onschuldige burgers het slachtoffer. De wraakacties hadden een averechts effect.

Regiozaterdag, 20 april 2013

Vaatstra’s willen zaak nu kunnen afsluiten

Leeuwarden | De nabestaanden van Marianne Vaatstra willen rust. Wat hen betreft is er gisteren

Sportzaterdag, 20 april 2013

Bletterman 24e in meerkampfinale EK

Moskou | Michel Bletterman is gisteren bij de Europese kampioenschappen turnen in Moskou als 24e geëindigd in de meerkampfinale. De 21-jarige Leeuwarder werd in de kwalificaties 25e, maar mocht na de afmelding van de Wit-Rus Artsiom Bikajoe als eerste reserve toch zijn opwachting maken. Hij behaalde een puntentotaal van 79,382. De titel ging naar de Rus David Beljavski (89,799). De Brit Max Whitlock werd tweede in 89,106. Het brons was voor de Rus Oleg Verniajev (88,398).

Sportzaterdag, 20 april 2013

Vrouwen Heerenveen verslaan FC Zwolle: 3-1

Heerenveen | De vrouwen van sc Heerenveen hebben gisteren voor de zevende keer op rij gewonnen. De formatie van trainster Jessica Torny was op eigen veld met 3-1 te sterk voor FC Zwolle. Vivianne Miedema zette de Friezinnen op voorsprong, maar Lisanne Vermeulen bracht de gasten op slag van rust langszij. Doelpunten van opnieuw Miedema en later Yvonne Ploeg zorgden voor de 3-1 eindstand. Heerenveen staat in de BeNe Liga B op de tweede plaats.

Sportzaterdag, 20 april 2013

Schakers Philidor wacht titelkraker

Leeuwarden | Zeg denksport en topniveau in Fryslân; dan gaat het vooral over dammen. Want met De Oldehove en Damcombinatie Fryslân was onze provincie afgelopen jaar zelfs dubbel vertegenwoordigd op het hoogste landelijke niveau. Beide clubs degradeerden echter uit de zogeheten Ereklasse. Nu is het de beurt aan schaken: het Leeuwarder Philidor 1847 heeft dit weekeinde de kans om voor het eerst sinds 1997 te promoveren naar de hoogste schaakklasse van Nederland.

Sportzaterdag, 20 april 2013

Oldehovepartij dit jaar echt op plein Oldehove

Leeuwarden | De Oldehovepartij zal dit jaar in Leeuwarden op het plein bij de gelijknamige toren worden gehouden. Aanleiding voor het besluit van het organiserende LKC Sonnenborgh is het honderdjarig bestaan van de tradtionele kaatspartij in de Friese hoofdstad. De wedstrijd vindt plaats op 14 september en toegang voor het publiek is gratis. Het plein bij de bekende scheve toren wordt voor de gelegenheid bekleed met een grasmat van 61 meter lang en 32 meter breed.

Sportzaterdag, 20 april 2013

Spelersrapport Heerenveen

Nordfeldt - 6,5

Sportzaterdag, 20 april 2013

Heerenveen dwingt respect af tegen Ajax

Amsterdam | Sportclub Heerenveen pakte gisteravond een verdienstelijk punt tegen Ajax (1-1). De ploeg van trainer Marco Van Basten dwong daarmee respect af tegen de aanstaande kampioen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties