Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 20 mei 2010.

Cultuurdonderdag, 20 mei 2010

Kunstzinnige workshopweek in Kubaard afgelast

Kubaard - De kunstweek Kuub-art die in juli in Kubaard zou plaatsvinden is afgelast. Voor het evenement hebben zich onvoldoende deelnemers aangemeld. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Die probeert nu om de kunstweek volgend jaar in aangepaste vorm te laten plaatsvinden.

Cultuurdonderdag, 20 mei 2010

Caro Emerald op slotfestival NHL Hogeschool

Leeuwarden - Zangeres Caro Emerald is de hoofdact van het slotfestival waarmee NHL Hogeschool de feestelijke openingsweek muzikaal afsluit. Het gratis toegankelijke muziekfestival vindt op woensdagmiddag 2 juni plaats op het buitenterrein van de NHL. Dat biedt plaats aan twee podia, een vrijmarkt en andere activiteiten waarvan de opbrengst gaat naar Edukans. Naast Caro Emerald, die momenteel een hit heeft met het nummer A night like this, treedt ook jazzzanger Wouter Hamel op. Prinses Máxima zal de nieuwe NHL Hogeschool officieel openen. Dat gebeurt volgende week donderdagmorgen.

Cultuurdonderdag, 20 mei 2010

27 korpsen en 18 koren op festival Schiermonnikoog

Schiermonnikoog - Aan het 53e Festival voor koren en korpsen op Schiermonnikoog doen dit jaar 27 muziekverenigingen en achttien koren mee. Dat meldt de organisatie van het festival, de beide Friese muziekbonden. Het concours, dat op zaterdag 5 juni plaatsvindt, was afgelopen oktober al volgeboekt voor muziekverenigingen.

Dossierdonderdag, 20 mei 2010

Positief eerste kwartaal voor Friesch Dagblad

Leeuwarden -Het Friesch Dagblad heeft een goed eerste kwartaal 2010 achter de rug. Er is meer omzet gedraaid dan was begroot en het bedrijfsresultaat kwam ook hoger uit dan verwacht.

Economiedonderdag, 20 mei 2010

Makelaar Hoekstra doet overnames in Harlingen en Joure

Leeuwarden - Makelaardij Hoekstra uit Leeuwarden breidt fors uit door de overname van Makelaardij Roosenburg in Harlingen en Kuindersma Makelaardij in Joure. Daarmee werkt Hoekstra per direct vanuit zes vestigingen.

Economiedonderdag, 20 mei 2010

AB Groningen en AB Oost gaan mogelijk samen

Bedum/Almen - Detacheringsorganisaties AB Groningen en AB Oost gaan een onderzoek doen naar een mogelijke juridische fusie. Voor het onderzoek trekken de beide coöperaties vier maanden uit. In oktober zullen de resultaten van het onderzoek gepresenteerd worden aan de raden van commissarissen en de ledenraden van beide coöperaties. Dat hebben beide organisaties gisteren bekend gemaakt. Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek zullen zij besluiten of een volgende stap in het fusietraject gezet kan worden. De medewerkers van beide coöperaties en de vakbonden zijn op de hoogte gebracht van de plannen.

Hoofdartikeldonderdag, 20 mei 2010

De kwaliteit van de zorg...

Het is zo langzamerhand een cliché geworden. Van alle kanten wordt nu erkend dat de kwaliteit van de zorg onder druk staat. Deze week kwam uit een enquête haast ten overvloede naar voren dat de werkenden in de sector niet positief zijn over de toekomst. De helft denkt na over een baan buiten de zorg. Het onderzoek was een initiatief van zorgverzekeraar Menzis. Bijna twee derde van het personeel verwacht dat de kwaliteit van de zorg afneemt. Dat komt door te weinig geld, te hoge werkdruk en te veel administratie (40 procent van de werktijd), waardoor er te weinig tijd overblijft om aan het echte werk toe te komen.

Regiodonderdag, 20 mei 2010

Moestuin cadeau voor school

Drachten - Met minimoestuintjes van ongeveer een bij een meter mogen leerlingen van basisschool voor speciaal onderwijs De Skelp experimenteren met sla, soepgroenten en ander groen. De scholieren kregen de tuintjes gisteren cadeau van ROC Friese Poort en csg Liudger.

Regiodonderdag, 20 mei 2010

Geen sluiting van jeugdketen

Leeuwarden - Friese gemeenten die jeugdketen gedogen, zien voorlopig geen aanleiding hun beleid te wijzigen. Dat de rechter het gedogen van keten in Wymbritseradiel heeft verboden, nemen ze voor kennisgeving aan. Ze wachten eerst het hoger beroep van Wymbritseradiel af.

Regiodonderdag, 20 mei 2010

‘Iets meer blauw op straat kan zeker geen kwaad’

Joure - Het politieteam Skarsterlân-Lemsterland had gisteren de jaarlijkse bindingsdag en zocht de burgers en winkeliers op in de winkelstraten van Joure en Lemmer. ,,Anders zien we ze bijna nooit”, klinkt het op de Midstraat in Joure.

Regiodonderdag, 20 mei 2010

Voorbereiding op Engels: Engelstalige film kijken

Voor 9230 Friese middelbare scholieren zijn deze week de eindexamens begonnen. Het Friesch Dagblad volgt vijf van hen. Vandaag: IJtje Plantinga (16) uit Balk. Zij deed gisteren examen in beeldende vakken voor vmbo-tl op de csg Gaasterland in Balk.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 mei 2010

Pinksterfeest in Veenklooster vaart wel bij nieuwe koers

Kollumerzwaag - Het Pinksterfeest in Veenklooster kan er weer voor jaren tegen aan. Vorig jaar was het nog onzeker of het driedaags pinksterfeest de komende jaren wel kon blijven bestaan door een gebrek aan vrijwilligers. ,,It wetter stiet ús oan de lippen”, zei toenmalig voorzitter Sjouke van der Meulen vlak voor de editie van vorig jaar van het oudste pinksterfeest van Fryslân.

Sportdonderdag, 20 mei 2010

Wolvega en Frisia balen; veel goals in derde klasse

Leeuwarden - Het had zoveel mooier kunnen zijn. Móeten zijn misschien wel. Dat betoogden zowel Wim de Ron als Mark Bosma gisteren na de eerste nacompetitiewedstrijden van respectievelijk FC Wolvega en LAC Frisia 1883. De twee Friese ploegen verzuimden om al in de eerste van twee duels afstand te nemen van de opponenten in de tweede klasse. De derde Friese deelnemer, Drachten, komt zondag pas in actie voor de return (eerste wedstrijd 2-0 verlies) tegen Emmen.

Sportdonderdag, 20 mei 2010

Pastoor wil met Excelsior in eredivisie Verbeek achterna

Groet - Aan carrièreplanning doet Alex Pastoor niet. Maar het valt allemaal wel mooi op z’n plaats voor de 43-jarige Noord-Hollander, die in 2001 het trainersvak inrolde. De in Groet woonachtige Pastoor, met een verleden als speler en assistent-trainer bij sc Heerenveen, debuteerde dit seizoen als hoofdtrainer in het betaald voetbal. En komend seizoen mag hij het met Excelsior na de onverwachte promotie, ten koste van buurman Sparta, met de Rotterdamse club zelfs op het hoogste niveau gaan proberen.

Sportdonderdag, 20 mei 2010

Vrouwen Heerenveen opnieuw laatste

Enschede Het vrouwenteam van sportclub Heerenveen is op het derde opeenvolgende seizoen als laatste geëindigd in de eredivisie. De ploeg van debuterend trainer Rick Mulder besloot de competitie gisteravond met een verdienstelijk gelijkspel bij FC Twente (3-3), maar dat was net te weinig om de nummer voorlaatste FC Utrecht, dat met 3-0 verloor bij landskampioen AZ, achter zich te laten.

Sportdonderdag, 20 mei 2010

Kaf van koren gescheiden op FK schaken

Sneek - Op het Fries kampioenschap schaken is het kaf van het koren gescheiden. Na twee ronden zijn van de in totaal zestig deelnemers nog zeven spelers ongeslagen.

Sportdonderdag, 20 mei 2010

Friese kinderen in de knel door bezuinigingen

Leeuwarden - De overheid en de zorgverzekeraars moeten beslist niet meer bezuinigen op de jeugdhulp. Als dat wel gebeurt, gaat alle vooruitgang van de laatste jaren weer verloren en komen kinderen en ouders enorm in de knel. Dat stelt directeur Gabriël Anthonio van Jeugdhulp Friesland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties