Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 mei 2014.

Economiedinsdag, 20 mei 2014

Ockels’ onvoltooide Friese dromen

Leeuwarden | Een uur lang stilzitten voor een lezing? Dat is onmogelijk voor een klas schoolkinderen. Deze waarschuwing kreeg provinciaal duurzaamheidscoördinator Bouwe de Boer mee voordat Wubbo Ockels kwam spreken op een school met Friese schoolkinderen. ,,Een uur lang kon hij kinderen boeien, wellicht wel twee. Dat was de grote kracht van Ockels”, zegt De Boer in reactie op het overlijden van de Nederlandse ruimtevaarder afgelopen zondag. ,,Maar niet alleen kinderen, ook politici en wetenschappers kon hij in beweging krijgen om op het gebied van duurzaamheid stappen te zetten.”

Hoofdartikeldinsdag, 20 mei 2014

Immigratie is vooral probleem buiten de EU

Premier Rutte spreekt van een serieus probleem dat de samenleving ontwricht. Staatssecretaris Teeven van Justitie heeft het over een alarmerende situatie. De onverwacht grote toestroom van Eritrese en Syrische asielzoekers naar ons land vestigt weer de aandacht op een kwestie die lang uit het nieuws is geweest, althans in Nederland. Andere landen van de Europese Unie, met name in het zuiden, hebben al langer met het probleem van de illegale immigratie te kampen. Zo is Italië de wanhoop nabij door de gestage komst van immigranten die vaak in gammele bootjes de Middellandse Zee oversteken.

Regiodinsdag, 20 mei 2014

Verzet haalt niets uit, pijp Balk gesloopt

Balk | De sloop van de fabriekspijp in Balk is gistermorgen tóch begonnen. De afbraak heeft een eind gemaakt aan de reddingsactie voor de pijp, eigendom van de Vereniging van Eigenaren De Iendracht.

Regiodinsdag, 20 mei 2014

Gemeente en Romein weer om tafel over poppodium

Harmoniekwartier

Regiodinsdag, 20 mei 2014

Eerste prijs voor hakkenidee

Drachten | Afgaand op de reacties die Ilse Faber en Esra Blom uit Drachten kregen voor hun idee voor een schoen met afschroefbare hak, verwachten ze stinkend rijk te worden. Zo ver is het nog niet. Maar de eerste prijs van de landelijke Yougi Zoekt-uitvindwedstrijd hebben ze in elk geval binnen.

Regiodinsdag, 20 mei 2014

Scholen vrezen bemoeienis lesprogramma

Leeuwarden | De raad voor Primair Onderwijs steunt het plan van de Onderwijsraad om het lesprogramma voor scholen geregeld tegen het licht te houden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties