Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 20 juni 2008.

Cultuurvrijdag, 20 juni 2008

Oerol op bonnefooi voor geduldige mensen

Meteen bij het Groene Strand op West-Terschelling zou er een moeten zijn: een Bonnefooi-voorstelling. Handig voor als je net van de boot komt. Al jaren programmeert Oerol enkele kleine voorstellingen buiten het uitgebreide theaterprogramma om. Het voordeel van die producties is dat je er geen kaarten voor hoeft te kopen (en dus niet uren in de rij hoeft te staan). Je kunt er gewoon naartoe als je voor aanvang een klein entreebedrag (één of twee euro) betaalt. Voorheen heetten ze Oero-voorstellingen; met ingang van dit jaar Bonnefooivoorstellingen. Leuk voor iemand die even een dagje naar Terschelling wil om zich te laten verrassen. Oerol en Rederij Doeksen hebben er zelfs het Bonnefooi-arrangement voor bedacht: een pakketje met een bootretour én een bonnenboekje voor de voorstellingen.

Cultuurvrijdag, 20 juni 2008

Doekle Terpstra wordt ambassadeur van Tryater

Leeuwarden - Doekle Terpstra wordt ambassadeur van theatergezelschap Tryater. De voormalig vakbondsbestuurder en huidig voorzitter van de HBO-raad zal geregeld als woordvoerder voor Tryater optreden en in Den Haag zal hij fungeren als contactpersoon voor het gezelschap. Dat heeft Tryater gisteren bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 20 juni 2008

‘Zelle’ wordt openingsstuk Theater Sneek

Leeuwarden - Zelle wordt de openingsvoorstelling van het nieuwe Theater Sneek in Sneek. De voorstelling zal daar in oktober en november te zien zijn. Dat heeft Tryater bekendgemaakt. In de voorstelling kruipt acteur Freark Smink in de huid van de markante Leeuwarder dominee Johannes Hendrikus.

Cultuurvrijdag, 20 juni 2008

Landschap beschilderen met licht en geluid

,,We gaan jammen met de natuur. We hebben geen dansers, geen acteurs. Het landschap is onze speler, daar moet u het mee doen.” Sjoerd Wagenaar van de PeerGrouP waarschuwt zijn publiek. Wie eenvoudig vermaakt wil worden zit duidelijk fout bij de voorstelling Rondumheer. Er is geen vaststaand verhaal dat verteld gaat worden. Een groep musici en lichtkunstenaars improviseert vanuit een tent achter het publiek live muziek en licht op het landschap bij Elvis Plak. Het is aan het publiek om daar zelf een verhaal in te ontdekken.

Cultuurvrijdag, 20 juni 2008

Mooie paardenplaatjes die we al kennen

Théâtre du Centaure verzorgde vorig jaar de openingsvoorstelling op Oerol. Dit jaar is het Franse duo met Friese paarden terug om te werken aan een nieuwe productie. Dat laatste moet je wel weten als je naar Isola bianca – Flux gaat kijken. Het is pas een voorstudie van een voorstelling die in 2009 in première gaat. Wie denkt een volwaardig stuk te gaan zien, komt bedrogen uit.

Economievrijdag, 20 juni 2008

Philips sluit inpakafdeling in Drachten

Drachten - Philips Drachten sluit de verpakkingsafdeling en een deel van het distributiecentrum. Door de sluiting staan volgens Philips zeventig arbeidsplaatsen op de tocht. De fabrikant van scheerapparaten is van plan begin 2009 de inpakactiveiten naar vermoedelijk Hongarije te verplaatsen. Dat kreeg het personeel gistermorgen te horen van directeur Jan Konijnenberg.

Economievrijdag, 20 juni 2008

Machinaal pellen van garnalen bij Heiploeg

Lauwersoog - Het bedrijf Heiploeg, de verwerker van Noordzeegarnalen, heeft vandaag een pelstation in gebruik genomen voor het pellen van garnalen. Het apparaat heeft veertien pelmachines.

Economievrijdag, 20 juni 2008

Constructiebedrijf Warten naar Kootstertille

Kootstertille - Las- en constructiebedrijf IBIS verlaat Warten en gaat zich vestigen in Kootstertille. Op een stuk grond van bedrijventerrein Oastkern aan het Prinses Margrietkanaal bouwt IBIS een nieuw onderkomen. Op dit moment telt de onderneming twintig arbeidsplaatsen. In Kootstertille verwacht IBIS te kunnen groeien naar zeventig medewerkers.

Hoofdartikelvrijdag, 20 juni 2008

Marijnissen...

Jan Marijnissen, een van de markantste hedendaagse Nederlandse politici, is teruggetreden als fractievoorzitter van de SP. Marijnissen, ooit maker van rookworsten voor de Hema, constructiebankwerker en lasser, heeft zijn partij groot gemaakt. Van een onbeduidende, sektarische splintergroepering aan de uiterste linkerflank tot een factor in de oppositie van formaat, die met name concurreert met de PvdA.

Regiovrijdag, 20 juni 2008

Steun mist voor regels prostitutie

Regiovrijdag, 20 juni 2008

Sinds 1958 tot nu stonden zeven schippers aan het roer van het Lemster skûtsje.


Regiovrijdag, 20 juni 2008

Reizigers over water vervoerd

Lemmer - De proef met de draagvleugelboot tussen Lemmer en Kornwerderzand gaat door. Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben gisteren ingestemd met de financiering van het project, dat uitgevoerd wordt door streekvervoerder Connexxion.

Regiovrijdag, 20 juni 2008

Zoveel vrijwilligers; er moest een planning komen

Wouterswoude - ,,Geweldich. Echt super.” Oene van der Meulen, commissielid van het bestuur van De Nije Warf, heeft er eigenlijk geen woorden voor. Het vernieuwde dorpshuis in Wouterswoude, dat ook gebruikt wordt door inwoners van Driesum en het voormalige Dantumawoude, is af. En dat was zonder alle vrijwilligers die zich ervoor ingezet hebben, nooit zo mooi gelukt.

Regiovrijdag, 20 juni 2008

WTC organiseert zelf Indoor

Leeuwarden - Het WTC Expo in Leeuwarden wil zelf het internationaal concours hippique Indoor Friesland wel organiseren. Directeur Andries de Jong van het WTC wil een comité, dat de organisatie van het evenement voorbereidt.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juni 2008

‘Quilt is een deken met een hartslag’

Witmarsum - Een lappendeken. Zo noemen mensen die niets van quilts weten vaak de kleurrijke verzameling van stof. Voor Lynn Kaplanian-Buller (55) uit Amsterdam is een quilt ,,een deken met een hartslag”. Zaterdag wordt in het Internationaal Menno Simons Centrum in Witmarsum de tentoonstelling De verbindende kracht van Quilts geopend.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juni 2008

Belangrijke pionier voor de oecumene

Utrecht - Zaterdag viert de Raad van Kerken in de Utrechtse Jacobikerk zijn veertigjarig bestaan. Lang voordat er sprake was van iets als een Raad van Kerken was prof. dr. Henk van der Linde een pionier van oecumenisch denken, gevoelen en streven binnen de Nederlandse christenheid. Vorige week overleed hij op 92-jarige leeftijd.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juni 2008

‘Binnen 10 jaar duizend kerken dicht’

Utrecht - In de komende tien jaar zullen nog eens zo’n 1000 tot 1200 kerkgebouwen sluiten in Nederland, zo verwacht prof.dr. Nico Nelissen, emeritus hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat is jaarlijks tweeënhalf keer zoveel als voorheen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties