Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 20 juni 2011.

Achtergrondmaandag, 20 juni 2011

Van harte welkom, dijktoeristen!

Aan de vastelandskust van Fryslân passen nog heel wat sfeerproevers, voordat het punt van ‘extreem rustig’ verstoord raakt. De dijktoerist biedt nieuwe economische kansen voor de dorpen.

Economiemaandag, 20 juni 2011

Kortlopend contract voor energie voordeliger dan lang vastzetten

De energienota voor stroom en gas gaat per 1 juli fors omhoog. Een gezin betaalt minimaal honderd euro meer per jaar. Na de brandstofprijzen wordt de duurdere olie nu ook doorberekend in de energieprijs.

Hoofdartikelmaandag, 20 juni 2011

Het succes van minister De Jager

Rond de klok van drie uur afgelopen nacht kwam minister De Jager uit de besprekingen over de hulp aan Griekenland. Hij kon tevreden zijn: de Europese collega’s gingen eindelijk akkoord met de Nederlandse eis dat banken en andere financiële instellingen mee betalen aan de hulp aan Griekenland.

Regiomaandag, 20 juni 2011

Slager weet beetje hoe ALS is

Akkrum - Slager Daan Spijkerman uit Akkrum heeft gisteren en eergisteren met de langeafstandsloop van Amsterdam naar Leeuwarden in elk geval 4783 euro ingezameld voor de strijd tegen de spierziekte ALS. Het bedrag loopt nog steeds op.

Regiomaandag, 20 juni 2011

Als buren elkaar aardig vinden blijft de wijk mooier

De onderlinge betrokkenheid van de onlangs gerenoveerde wijk Plan Zuid in Oosterwolde kan beter, vindt het bewonerscomité. Zij nam het initiatief tot een multicultureel evenement, zaterdag.

Regiomaandag, 20 juni 2011

VVD: Omrop Fryslân hoeft geen uitzonderingspositie

Leeuwarden - De Tweede Kamerfractie van de VVD voelt er niets voor om Omrop Fryslân een uitzonderingspositie te geven in het mediabeleid. Dat heeft Kamerlid Anouchka van Miltenburg dit weekend laten weten.

Geloof & Kerkmaandag, 20 juni 2011

Katholiek hoeft zich niet te schamen

Bij de koffieautomaat zeggen dat je katholiek bent is tegenwoordig niet gemakkelijk, aldus dr. Antoine Bodar. Hij riep gisteren in Dokkum op vrijmoedig te getuigen als christen.

Geloof & Kerkmaandag, 20 juni 2011

Plotseling gezang voor God op de Leeuwarder Nieuwestad

Leeuwarden - Wie zaterdagmiddag even na tweeën over de Nieuwestad in Leeuwarden liep, kan het niet ontgaan zijn. Ruim tweehonderd christenen hielden een flashmob: ze zongen spontaan het lied How great is our God. Het winkelend publiek werd even omringd door gezang.

Sportmaandag, 20 juni 2011

Sportquiz

Op de banen van de All England Lawn Tennis and Croquet Club is vanochtend de 125e editie van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, van start gegaan. Bij de mannen verdedigt de Spanjaard Rafael Nadal zijn titel, bij de vrouwen de Amerikaanse Serena Williams.

Sportmaandag, 20 juni 2011

‘Er komt een prachtige generatie Nederlandse wielrenners aan’

Na het succes in de Giro d’Italia voor Pieter Weening en Lars Boom, maakten Stefan Kruiswijk en Bauke Mollema de voorbije dagen indruk in de Ronde van Zwitserland. Tel daarbij op de goede vorm van mannen als Rabo-kopman Robert Gesink en Lieuwe Westra en de nabije toekomst ziet er rooskleurig uit. En dat met de Tour de France voor de deur. Gloort er na het tijdperk-Boogerd weer wielerhoop aan de horizon?

Sportmaandag, 20 juni 2011

De slechtste profclub van Nederland

Werd me altijd van alle kanten ingefluisterd dat de slapende reus net als half Leeuwarden in een geel blauw bedje sliep, verried de directeur plotsklaps de hele boel. Gerard van den Belt had het voor het voetbalweekblad Voetbal International even nagerekend en was tot een ontnuchterende conclusie gekomen. Cambuur was de slechtste profclub van Nederland. Want: veertig jaar profvoetbal en slechts vier daarvan in de eredivisie. ,,Dat van die slapende reus is dus een oud sprookje. We zijn een echte eerstedivisionist.”

Sportmaandag, 20 juni 2011

Harkemase Boys ten onder in bekerfinale

Harkemase Boys is er niet in geslaagd voor de eerste keer in de historie de landelijke amateurbeker in de wacht te slepen. In de finale was Achilles’29 uit het Gelderse Groesbeek net te sterk: 1-0.

Sportmaandag, 20 juni 2011

Van der Bos in ’t Bildt terug op het voetstuk

Wind, regen en Gert-Anne van der Bos hielden St. Jacobiparochie gistermiddag in een ijzeren houdgreep. Als enige uit het gilde der opslagers was de tweevoudig PC-koning uit Holwerd wél opgewassen tegen de elementen.

Sportmaandag, 20 juni 2011

Zonderland ontvangt onderscheiding KNGU

Heerenveen - Epke Zonderland is zaterdag bij de NK turnen in Heerenveen onderscheiden met de gouden speld van verdienste van gymnastiekbond KNGU. De Lemster kreeg de onderscheiding naar aanleiding van zijn grote verdiensten voor de turnsport in het algemeen.

Sportmaandag, 20 juni 2011

Heerenveen wijst bod van AZ op Beerens af

Heerenveen - De leiding van sc Heerenveen heeft een bod van 2,5 miljoen euro van AZ voor Roy Beerens afgewezen. Heerenveen wil naar verluidt 4,5 miljoen ontvangen voor de 23-jaruge aanvaller die nog een contract tot media 2013 heeft. Bij AZ zou Beerens herenigd worden met oud-trainer Gertjan Verbeek.

Sportmaandag, 20 juni 2011

Romy Dijkstra schittert op CH Gorredijk

Gorredijk - Romy Dijkstra was zaterdag de verrassende winnares van het Z-springen op concours hippique Gorredijk. De achttienjarige amazone uit De Knipe liet met haar zelf opgeleide achtjarige ruin Wayne Roony de geroutineerde Friese top achter zich, met Anne de Vries, Hester Klompmaker en Trienke Alma.

Sportmaandag, 20 juni 2011

De Boer is snelste in 25e editie Leijenloop

Opeinde - Willem de Boer heeft zaterdag de 25e editie van de Leijenloop gewonnen. De atleet uit Exmorra liep de 21 kilometer in 1.18,53 en bleef in Opeinde Huub Bots (Wergea) twaalf tellen voor.

Sportmaandag, 20 juni 2011

Financiële basis lijkt eindelijk gelegd op Victoria Park

Wolvega - De drafbaan Victoria Park in Wolvega is dicht. Ditmaal is niet een derde faillissement de oorzaak, maar een lange zomerpauze van elf weken. Jammer, zeggen de trainers en bezoekers die elke week van de partij zijn. Noodzakelijk en best te overbruggen, is de mening van het baanbestuur en eigenaar Casper Veldink. De laatste nam zaterdagavond tweemaal de microfoon ter hand om samen met de toeschouwers stil te staan bij het eerste jaar van zijn totaal vernieuwde drafpiste. En Veldink was een tevreden man.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties