Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 juli 2010.

Cultuurdinsdag, 20 juli 2010

Reinier Knol maakt Leeuwarder verhalenbundel

Leeuwarden - De Leeuwarder kunstenaar Reinier Knol heeft een bundel gemaakt met verhalen over zijn jeugd in Leeuwarden. Het boek, Ferhalen omme Oldehove getiteld, is geďllustreerd met 35 schilderijen die hij maakte van de Oldehove. Dat heeft een woordvoerster van uitgeverij Elikser gisteren gemeld.

Economiedinsdag, 20 juli 2010

KvK organiseert bij het mkb ruilen van 300 werkplekken

Groningen - De Kamer van Koophandel Noord-Nederland organiseert samen met het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Stenden hogeschool en Unique uitzendburo het ruilen van werkplekken in het mkb. Komende herfst kunnen driehonderd mensen uit het midden- en kleinbedrijf kennis maken met een werkplek in een ander bedrijf. Daarmee hopen de organisaties dat er nieuwe ideeën ontstaan en dat ervaring beter wordt uitgewisseld. Het gehele bedrijfsleven moet daardoor innoveren en verbeteren.

Hoofdartikeldinsdag, 20 juli 2010

Energieverbruik, China...

China verbruikt meer energie dan de Verenigde Staten. Dat is nieuws. Want het geeft aan hoe de afgelopen jaren de verhoudingen in de wereld zijn gegroeid naar een omwenteling. Decennialang hebben de Verenigde Staten de hoofdrol gespeeld in de wereld, in economisch opzicht en daaruit voortvloeiend: economisch en militair. Aan die vanzelfsprekendheid komt een einde. Het energieverbruik in China is daarvoor een metafoor.

Regiodinsdag, 20 juli 2010

Hulp voor nabestaanden na zelfdoding

Leeuwarden - De GGD en de GGZ Fryslân doen het goed in een onderzoek naar suďcidepreventie door het RIVM (het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu) en het Trimbosinstituut. Met name de hulp aan nabestaanden is in Fryslân goed geregeld, concluderen beide instellingen na verschillende onderzoeken in heel Nederland.

Regiodinsdag, 20 juli 2010

‘Risico staaroperatie wordt onderschat’

Dokkum - Het risico van een staaroperatie wordt onderschat, met complicaties als gevolg, vindt hoogleraar Peter Ringens van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Oogarts Hans Ligtvoet van De Sionsberg in Dokkum is het ermee eens dat een ingreep alleen na zorgvuldige afwegingen mag volgen. Maar hij benadrukt het grote succes van de moderne staaroperatie.

Regiodinsdag, 20 juli 2010

Natuurclubs willen meer onderzoek windpark Urk

Urk - Een windmolenpark bouwen in het IJsselmeer voor de kust bij Urk is pas mogelijk na een diepgravend onderzoek naar de schadelijke effecten voor de natuur. Dat zeggen Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer, Stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer en Natuurmonumenten. De vier organisaties roepen samen op tot zo’n aanvullend onderzoek, omdat er nu nog te veel vragen zijn over de mogelijke schade aan met name de vogelstand.

Regiodinsdag, 20 juli 2010

Goederenbank Leeuwarden brandt af

Leeuwarden - De Leeuwarder Goederenbank aan de Brandemeer in Bilgaard is afgelopen nacht volledig afgebrand. De brandweer kon alleen nog maar voorkomen dat het vuur oversloeg naar de vlakbij gelegen kinderopvang en een pand van UPC.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 juli 2010

‘Jodendom is weer in Duitsland teruggekeerd’

Berlijn - Het Jodendom in Duitsland heeft weer vaste grond gekregen. Dat concludeert theoloog Gregor Taxacher uit Keulen. Hij is gespecialiseerd in christendom, jodendom en islam en werkt onder meer voor de WDR. Het was gisteren exact zestig jaar geleden dat de Centrale Raad van de Joden in Duitsland werd opgericht.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 juli 2010

‘Aanpassing’ van Lutherbijbel aangekondigd

Hannover - Het bestuur van de Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) heeft bekendgemaakt dat er een ‘aanpassing’ komt van de Lutherbijbel. Het project moet voor 2017, het herdenkingsjaar van vijfhonderd jaar Reformatie, zijn afgerond.

Sportdinsdag, 20 juli 2010

Harkemase Boys start seizoen met elf nieuwe spelers

Leeuwarden - Met niet de begin juni gepresenteerde tien, maar élf nieuwe spelers start Harkemase Boys de voorbereiding op het eerste seizoen in de topklasse. Vanavond is de eerste training en coach Henk de Jong kan in Dennis Krohne (21) te elfder ure nog een laatste versterking begroeten. De linksbuiten maakt de overstap vanuit de beloftes van FC Groningen. Minder goed nieuws is er ook: aanvaller Tony Alberda, terug op het oude nest, zal door knieproblemen de komende maanden aan de kant staan. En de trainer? Die popelt om te beginnen.

Sportdinsdag, 20 juli 2010

Een Italiaanse strijd tussen traditie en vooruitgang

Wie was er nu beter, Fausto Coppi of Gino Bartali? Hoewel deze wielerhelden in deels dezelfde periode (na de Tweede Wereldoorlog) furore maakten zal die vraag nooit eenduidig beantwoord kunnen worden. Beide Italianen behaalden grote successen en wonnen de Tour de France tweemaal. Bartali, vijf jaar ouder, won de Ronde van Italië driemaal, Coppi de Giro vijfmaal en hij was de eerste die beide rondes in 1949 in een jaar won. Op de arbitraire rangschikking der beste renners aller tijden staat Bartali (zesde) echter drie plaatsen hoger dan Coppi.

Sportdinsdag, 20 juli 2010

Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe doelman

Heerenveen - Heerenveen is opnieuw getroffen door keepersleed. Doelman Brian Vandenbussche heeft tijdens het trainingskamp van vorige week op Terschelling de voorste kruisband van zijn linkerknie gescheurd. De Belg is zes tot negen maanden uit de roulatie. Vandenbussche wordt binnenkort geopereerd. Heerenveen zal daardoor op korte temijn een nieuwe doelman aantrekken. Heerenveen begint het seizoen op 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Sportdinsdag, 20 juli 2010

Hobma in beroep tegen straf

Leeuwarden - Fierljepper Thewis Hobma uit Oosthem is in beroep gegaan tegen de schorsing van één wedstrijd die hij zaterdag na de wedstrijd in Burgum kreeg opgelegd. De tegenwoordig in Groningen woonachtige topklasser kreeg de straf van de wedstrijdleiding, omdat hij tijdens een mislukte sprong in het water zo scheef ging dat hij voor gevaar en overlast voor andere ljeppers zou hebben gezorgd.

Sportdinsdag, 20 juli 2010

Heerenveen oefent in Buitenpost

Heerenveen - Het oefenduel tussen sc Heerenveen en Istanbulspor BB wordt vanavond in Buitenpost en niet in Appelscha gespeeld. Het veld van de amateurvereniging Stânfries in Appelscha, waar Heerenveen elk jaar in de voorbereiding neerstrijkt, voldoet niet aan de door Heerenveen gespeelde eisen.

Sportdinsdag, 20 juli 2010

Dubbele triomf Australische Friezin Lochland

Heerde - Michel Mulder, Sjoerd Huisman en Brooke Lochland hebben zich gisteravond in Heerde verzekerd van winst van de landelijke baancompetitie bij het inline skaten. Mulder won bij de mannen het sprintklassement, Huisman het klassement over de lange afstanden. De Australische Brooke Lochland, woonachtig in Heerenveen, werd winnares van beide klassementen.

Sportdinsdag, 20 juli 2010

Broersma koning in Makkum

Makkum - Feiko Broersma uit Easterlittens is gisteren koning geworden van de traditionele door elkaar loten kaatswedstrijd voor senioren. De achterinse was op de Makkumer merke samen Hein Spindelaar (Sneek) en Peter de Boer (Leeuwarden) in de finale met 5-2 en 6-4 te sterk voor Jelte-Pieter Dijkstra (Easterein), Michel van der Veen (Franeker) en Thomas van Zuiden (Tjerkwerd).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties