Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 20 augustus 2014.

Economiewoensdag, 20 augustus 2014

Scheepsbouw wacht met smart op bredere sluis

Makkum - De scheepsbouw rond het IJsselmeer is gebaat bij een bredere Lorentzsluis in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand, zoals CDA-Tweede Kamerlid Sander de Rouwe voorstelt. Directeur Sijbrand de Vries van jachtbouwer Koninklijke De Vries in Makkum geeft aan dat de scheepsbouw nu tegen grenzen aan loopt. ,,De sluis is nu veertien meter breed. Dat is geen maat waar de huidige scheepsbouw en scheepvaart mee uit de voeten kan. Wij moeten nu al regelmatig via Amsterdam naar buiten met onze jachten. De sluizen daar zijn achttien meter breed. Een echt toekomstbestendige sluis in de Afsluitdijk is 25 meter breed."

Regiowoensdag, 20 augustus 2014

Twintig borden op een klein stukje weg, is dat wel nodig?

Menaam - Het is maar een klein stukje weg tussen de rotonde bij Schatzenburg (Menaam) en de rotonde bij Dronryp, vlakbij de afrit op de A31. Toch telde hij op dat stukje weg wel twintig verkeersborden, zegt Haaye Hoekstra, raadslid van de FNP in Menameradiel. ,,Daar staat werkelijk een woud aan borden, ook bij die rotonde zelf. En verschillende van die borden hebben volgens ons geen nut."

Regiowoensdag, 20 augustus 2014

Personeel van Cosmo Trucks in onzekerheid

Leeuwarden - Personeelsleden van autobedrijf Cosmo Trucks, met in Fryslân vestigingen in Bolsward, Heerenveen en Leeuwarden, moeten vrezen voor hun baan. Moederbedrijf Koops Furness zit in zwaar weer en bijna alle onderdelen hebben uitstel van betaling gekregen. Directie en bewindvoerders geven geen toelichting en zijn mogelijk in gesprek met een overnamekandidaat.

Regiowoensdag, 20 augustus 2014

Onrust bij korpsen en koren Opsterland

Beetsterzwaag - Onder muziek- en toneelverenigingen en organisatoren van culturele evenementen in Opsterland is onrust ontstaan over het schrappen van de jaarlijkse subsidie. De gemeente heeft besloten dat de verenigingen en organisatoren voortaan geen vast jaarlijks bedrag meer krijgen, maar per activiteit financiële steun aan moeten vragen. Bestuurders van koren en korpsen vrezen dat de contributie hierdoor flink omhoog moet.

Sportwoensdag, 20 augustus 2014

Nooit meer Herentals-uit: waarom Dijkstra stopt

Heerenveen - De man die als kind posters van beroemde ijshockeyers boven zijn bed had hangen, beleefde ruim tien jaar geleden zijn jongensdroom. Toen debuteerde Heerenvener Sander Dijkstra in het eerste team van Flyers, waar hij als jochie zo vaak bewonderend naar had gekeken. Op 28-jarige leeftijd moet Dijkstra noodgedwongen vaarwel zeggen tegen zijn eerste liefde. ,,Werk en ijshockey waren niet langer te combineren. Ik had tijdens het seizoen twee fulltime-banen. Dat hakt er wel in."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties