Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 20 augustus 2015.

Regiodonderdag, 20 augustus 2015

Fryske Akademy vindt fiches Waling Dijkstra

Leeuwarden - Op zolder bij de Fryske Akademy is gisteren een bijzondere ontdekking gedaan. Conciërge Sjoerd de Boer vond tijdens het opruimen onder een radiator twee kaartenbakken met fiches, die Waling Dijkstra eind negentiende eeuw heeft gebruikt bij het samenstellen van het Friesch Woordenboek. Bij de Akademy wist niemand meer dat het bronmateriaal op zolder was opgeslagen.

Regiodonderdag, 20 augustus 2015

Provinciebeleid aanbestedingen onder vuur

Leeuwarden - Het aanbestedingsbeleid van de provincie Fryslân is niet eerlijk. De consequenties van een ongeldige inschrijving zijn te groot, betoogde het baggerbedrijf Ippel Dredging uit Koudum gistermiddag bij een kort geding over de aanbesteding van baggerwerk. Als de rechter de provincie gelijk geeft - en de inschrijving van Ippel Dredging ongeldig verklaart - dan wordt het bedrijf twee jaar lang niet uitgenodigd voor andere aanbestedingen.

Regiodonderdag, 20 augustus 2015

Slapen in een oude voersilo: het kan straks in IJlst


Geloof & Kerkdonderdag, 20 augustus 2015

Summerpraise op de kwelders bij Marrum

Marrum - Op een unieke locatie wordt zaterdag, op de kwelders - buitendijks - bij Marrum, een Summerpraise gehouden. Het initiatief voor de zomeravond-sing-in komt van Gerben Visbeek van de Seedykstertoer. Voor hem komt zaterdag een droom uit wanneer inwoners uit heel Noord-Fryslân samenkomen op een dobbe om daar samen te zingen, te bidden en te luisteren naar de Bijbel. ,,Het lijkt me fantastisch om die avond met veel verschillende mensen, van jong tot oud, de ruimte van en in het geloof te ervaren."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties