Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 september 2005.

Bijschriftdinsdag, 20 september 2005

Laatsten worden eersten

Wonderlijke liederen zijn dat, die liederen die we lezen in het boek van de profeet Jesaja.

Dossierdinsdag, 20 september 2005

Donkere wolken pakken zich samen boven België


Economiedinsdag, 20 september 2005

Oriëntatietraject Landbouw en Zorg

Drachten – Landbouworganisatie LTO Noord start dit jaar een oriëntatietraject Landbouw en Zorg. Het programma is opgezet om geďnteresseerde boeren te informeren over het opstarten van een zorgboerderij. De kosten zijn honderd euro per persoon.

Economiedinsdag, 20 september 2005

FNV legt ook Avebe Veendam plat

Foxhol/Veendam – Vakbond FNV Bondgenoten heeft na Foxhol ook de vestiging van zetmeelconcern Avebe in Veendam platgelegd. Aanleiding voor de stakingen is een conflict over de voorgenomen reorganisatie van Avebe, waarbij driehonderd van de dertienhonderd banen bij het bedrijf verdwijnen.

Hoofdartikeldinsdag, 20 september 2005

Prinsjesdag…

En toch is prinsjesdag een bijzondere dag. Ook al zijn er allerlei plannen al naar buiten gebracht, of hebben parlementariërs ze laten lekken, de vorm waarin het nieuwe politieke jaar begint, met koets en koninklijke toespraak, heeft wel iets. Prinsjesdag is hoe dan ook een begin- en markeringspunt. Binnen en buiten de politiek wordt stilgestaan bij wat komen gaat. De Raad van State laat van zijn wijsheid horen en mensen als Lans Bovenberg, de topeconoom uit Tilburg, geven commentaren die wat verder reiken dan die van de waan van de politieke dag. Nee, ondanks alle kritiek over uitholling en oproepen om prinsjesdag maar af te schaffen, staat er veel waardevols.

Regiodinsdag, 20 september 2005


Regiodinsdag, 20 september 2005

Fryslân wil vooruit

Leeuwarden – Rust en ruimte, dat is best aardig. Maar alleen daarmee redt Fryslân het niet. De inwoners willen economische vooruitgang. En voor dat doel mogen de grote kernen best voorgetrokken worden op kleinere plaatsen en mag er best een grootschalig attractiepark komen in de provincie. Aan de hand van vijf stellingen werd er gisteravond in de Harmonie gediscussieerd over de toekomst van Fryslân. Natuur- en milieuorganisaties, werkgevers, vakbonden, ondernemers en de Leeuwarder Courant hadden het initiatief genomen voor het debat vanwege het ontwerp-Streekplan 2005-2015, dat binnenkort door Provinciale Staten zal worden behandeld.

Regiodinsdag, 20 september 2005

Fries Museum moet blijven waar het is; bestuurders moeten zich niet laten verleiden door geld

De argumentatie voor een verplaatsing van het Fries museum is flinterdun. Een overheid mag beslissingsvrijheid nooit inruilen voor geldelijke lokkertjes.

Regiodinsdag, 20 september 2005

Samen bidden ‘raakt’ Friese politici

****************** BID-1-20 ******************

Regiodinsdag, 20 september 2005

Veel sociale werkplaatsen in rode cijfers

Leeuwarden - Het merendeel van de sociale werkplaatsen belandt dit jaar in de rode cijfers. Ook in Fryslân zien de sociale werkvoorzieningen hun resultaten dit jaar sterk dalen. Concurrentie uit lagelonenlanden, een verminderde subsidie van het Rijk en aangescherpte normen dwingen de werkvoorzieningen hun beleid de komende jaren aan te passen.Volgens de brancheorganisatie Cedris zal dit jaar bijna 80 procent van de sociale werkvoorzieningen verlies draaien. ,,De concurrentie van de lagelonenlanden, zoals in Oost-Europa en Zuidoost-Azië, is groot’’, aldus manager K. Molenaar van Cedris. ,,Bij blijven vraagt van de sociale werkplaatsen een hoog werktempo’’, aldus Molenaar. Omdat de werkvoorzieningen veelal werken met mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap is het moeilijk met het werktempo te concurreren en zijn de werkvoorzieningen niet in staat snel op ontwikkelingen in de markt te reageren.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 september 2005

‘Gideons’ stappen over op NBV

Leeuwarden – De Bijbelvereniging (voorheen de Nederlandse Gideons) stappen over op De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) . De Bijbelvereniging is bekend door haar bijbelverspreidingswerk in hotels, bungalowparken, ziekenhuizen, schepen en gevangenissen.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 september 2005

China staat voor paus boven aan agenda

Vaticaanstad - Paus Benedictus XVI betrekt woensdag zijn ‘eigen’ appartement in Vaticaanstad. Twee maanden lang hebben tientallen vakmensen de pauselijke vertrekken grondig aangepakt; voor ’t eerst in dertig jaar. Sinds zijn verkiezing heeft de paus weliswaar niet uit de koffer geleefd, maar hij had in feite nog geen thuis.

Sportdinsdag, 20 september 2005

Huntelaar twee duels geschorst

Zeist – Heerenveen-spits Klaas-Jan Huntelaar is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Weerdinsdag, 20 september 2005

Perioden met zon Het is vanavond en vannacht licht tot half bewolkt en het kwik zakt daarbij naar waarden tussen 9 en 12 graden. Het waait daarbij zwak uit het zuiden tot oosten. Morgen krijgen we perioden met zon maar er komt ook bewolking voor. Het kwik komt te liggen tussen 18 en 21 graden


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties