Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 20 oktober 2008.

Cultuurmaandag, 20 oktober 2008

Sneker Simmer festival trekt ruim 40.000 bezoekers

Sneek - Het Sneker Simmer festival 2008 heeft ruim 40.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als bij de eerste editie van het festival in 2007, aldus de Sneker cultureel kwartiermaker Ben van der Knaap. De festivalorganisatie is tevreden.

Cultuurmaandag, 20 oktober 2008

Dirigent Oane Wierdsma (54) overleden

Drachten - Dirigent Oane Wierdsma van COV Gloria Deo in Drachten is vrijdag op 54-jarige leeftijd overleden. De in Franeker geboren en in Bunnik woonachtige Wierdsma was al enige tijd ernstig ziek.

Hoofdartikelmaandag, 20 oktober 2008

De Tour, de NOS...

Duitse publieke zenders hebben besloten geen rechtstreekse uitzendingen meer te verzorgen van het wielerspektakel Tour de France. De reden is dat de Duitse zenders de Tour te veel besmet vinden met drugs. De recente ontdekking van dopinggebruik van twee Duitse renners was de druppel: we houden ermee op; voortaan alleen nog samenvattingen, aldus de Duitse zenders.

Regiomaandag, 20 oktober 2008

Dezelfde achtergrond, maar een heel andere visie

Leeuwarden - Achttien jongeren van de gezamenlijke parochies uit Fryslân en de Noordoostpolder bogen zich van vrijdagavond tot gistermiddag over het thema ‘ons dagelijks brood’, tijdens het Jongerenweekend Friesland.

Regiomaandag, 20 oktober 2008

In beige shirt mag je lekker vies worden

Buitenpost - ,,Groep sta!”, roept Boukje Dijk van scoutinggroep De Brimzen uit Buitenpost als om klokslag half twee wordt begonnen met de openingsceremonie van het nieuwe clubgebouw aan het Mejontsmaveld. Alle ruim honderd aanwezige scouts gaan meteen staan. Als de clubvlag is gehesen, wordt er een groet gebracht, nadat Boukje ‘saluut’ heeft geroepen. Vervolgens zingen de Bevers, de jongste groep, het Beverlied en brengt elke groep zijn wet naar voren. Dat zijn achtereenvolgens de Esta’s, junior en senior Verkenners, Rowans, de Stam en de Blauwe Vogels (leden met een beperking). Na het commando ‘groep rust’ blijven de scouts gedisciplineerd luisteren naar de sprekers.

Regiomaandag, 20 oktober 2008

Merrie Renske verslaat Dryske

Drachten - Het moest er een keer van komen. Aan de hegemonie van Dryske fan de Slachtedyk op de keuringsvelden kwam zaterdag in Drachten een voorlopig einde. Het stokje werd overgenomen door de driejarige Renske van Diphoorn. Door Hinne Bokma.

Regiomaandag, 20 oktober 2008

Bibliotheken werken aan bekendheid

Leeuwarden - De bibliotheken willen in 2012 met elkaar hét Friese kenniscentrum worden voor persoonlijke ontwikkeling, leesplezier, mediawijsheid en leesbevordering. ,,We doen al heel veel, maar de mensen weten het nog niet.”

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Schotanus op jacht naar tiende Friese damtitel

Grou - Hij was al de oudste Friese damkampioen ooit. Anton Schotanus veroverde vijf jaar geleden voor het laatste de titel. Maar op zijn 65e is de oude vos nog altijd niet versleten. Zaterdag sloeg de dammer uit Leek weer toe. Op weerstandspunten, een noviteit bij het FK, mocht hij ten koste van Tjalling Goedemoed voor de negende keer de wisselbeker in ontvangst nemen. ,,Die titel vind ik toch wel belangrijk ja.”

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Er is leven na Action Skoatter

Wolvega - Eelke Kruis werd in de jaren tachtig een bekende Fries, zelfs een bekende Nederlander, met dank aan Action Skoatter. ‘Us Action’ geniet allang van een welverdiend pensioen, maar de 67-jarige Kruis is nog volop actief in de sport. Zaterdag stuurde op de Drafbaan in Wolvega zijn eigen Yos JE naar de winst. Door Hans Sinnige.

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Eerst naar de kerk, dan naar het voetbal

Bakhuizen - ,,Het is op een jaarvergadering wel eens ter sprake gekomen, maar wij houden het RK voor de verenigingsnaam. Het is en blijft dus RK vv Bakhuizen”, vertelt Eddie Bosman, voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging. ,,Onze wedstrijden beginnen pas na 12 uur. Men moet eerst wel naar de kerk kunnen en dan pas naar het voetbalveld.”

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Een opzienbarende transfer naar de staatsclub

Het echte leven begint steeds meer door te dringen in het voetbal. Of voetbal maakt steeds meer deel uit van het echte leven, daar wil ik vanaf wezen. We zijn al lang gewend aan voetballers of ex-voetballers die maatschappelijk een hartig woordje mee spreken of zelfs bekender zijn van andere activiteiten dan van het voetbal.

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Geen gekke dingen doen, dan weet je het maar nooit

Milaan - AC Milan is klaar voor het UEFA Cup duel in Heerenveen komende donderdag. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti versloeg gisteren in het eigen San Siro stadion Sampdoria met 3-0. Nadat uitblinker Ronaldinho voor een comfortabele 2-0 voorsprong had gezorgd, zette goaltjesdief Filipo Inzaghi in extremis de eindstand op het scorebord. AC Milan staat door dit resultaat vijfde in de Serie A op slechts één punt achterstand van de koplopers Udinese, Catania en Napoli.

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Heerenveen is met gedachten al bij AC Milan

Kerkrade - Natuurlijk had niemand het over AC Milan. Het was er de afgelopen dagen in en rond het Abe Lenstrastadion zelfs zo ingestampt dat ook zaterdagavond na het duel tegen Roda JC in Kerkrade nauwelijks iemand vooruit durfde te kijken naar de komende ontmoeting tegen de Italiaanse grootmacht. Door Maarten de Kever.

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Matige afstanden tijdens 50e uurloop

Leeuwarden - De Leeuwarder uurloop is gisteren gewonnen door Anton Costeris. De Kampenaar, die duidelijk een maatje te groot was voor de rest, kwam tot een afstand van 17.505. Yvonne Kassenberg (Burgum) won bij de vrouwen met 14.865.

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Bart de Vries uit de schaduw

Heerenveen - Hij volgde vol bewondering de verrichtingen van broer Bob en zus Elma, maar Bart de Vries uit Haule trad zaterdagavond in Heerenveen voor het eerst zelf uit de schaduw. De pas twintigjarige marathonschaatser uit Haule keek op het erepodium nog met respect naar de winnaar Henk Angenent. Door Bram Buruma.

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Onnodig dubbel verlies voor nog zoekend Flyers

Heerenveen - Hajé Flyers had dit weekeinde prima zaken kunnen doen in de strijd voor de halve finales van de beker. Zowel tegen Utrecht als tegen Amsterdam was winst mogelijk. In het eerste geval blameerden de Heerenveense ijshockeyers zich. Gisteren was er herstel, maar waren de Friezen niet meedogenloos genoeg. De twee nederlagen deden coach Chris Eimers pijn.

Sportmaandag, 20 oktober 2008

Aris heeft de juiste ingrediënten voor nieuw succes

Leeuwarden - Aris Friesland heeft zaterdag laten zien dat het over een team beschikt dat kan stunten. Nijmegen, een van de beste teams in de eredivisie, werd totaal aan flarden gespeeld. De eerste zege dit seizoen kwam nooit in gevaar. Coach Pete Miller heeft de zaak dus op de rit en lijkt precies te weten waar hij mee bezig is. ,,Ik wist dat we hiertoe in staat zijn, al zullen we straks ook wel weer een paar wedstrijden verliezen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties