Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 januari 2003.

Achtergronddinsdag, 21 januari 2003

‘Irak’ mag aandacht niet afleiden van Afrika

De Verenigde Naties vinden dat de internationale gemeenschap en de media te veel aandacht besteden aan Irak en te weinig aan de catastrofes die Afrika boven het hoofd hangen. Ze wijzen erop dat er hongersnood dreigt in het zwarte continent, dat ook wordt gedestabiliseerd door een heftige burgeroorlog in Ivoorkust en wordt bedreigd door een aids-epidemie die, bij gebrek aan middelen, niet te genezen lijkt.

Analysedinsdag, 21 januari 2003

Onvermijdelijke televisiedemocratie

De glimlach van Wouter Bos blijkt wonderen te kunnen verrichten. De zo geplaagde sociaal-democratie, vorig jaar nog verguisd en ongenadig afgestraft, klimt net zo snel uit het electorale dal als zij er in verzeild was geraakt. Met politiek heeft dit echter weinig van doen, zo menen velen. Opiniepeilingen laten zien dat de kiezers tijdens de televisiedebatten vooral onder de indruk zijn geraakt van zijn vriendelijkheid en het vertrouwen en jeugdig élan dat hij uitstraalt.

Bijschriftdinsdag, 21 januari 2003

Vragen

Deze meditatie is door omstandigheden al geschreven in de eerste dagen van januari.

Cultuurdinsdag, 21 januari 2003

Drachtster pianist (11) wint Haydn Festival

Zwolle - De elfjarige pianist Ba Te Nguyen uit Drachten heeft afgelopen weekeinde in Zwolle de ‘editie Oost’ van het Haydn Muziekfestival gewonnen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Hoofdartikeldinsdag, 21 januari 2003

Pensioenen...

Het was te verwachten: de pensioenkwestie wordt een sociaal probleem. De daling van de waarde van de beleggingen van de pensioenfondsen heeft met name ouderen wakker geschud: hun pensioenuitkering loopt gevaar, met name door de onzekerheid over indexering. De jaarlijkse aanpassing van de pensioenuitkering aan inflatie is niet meer in alle gevallen zeker, nu sommige pensioenfondsen het moeilijk hebben.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

‘Verloedering van platteland moet stoppen’

Leeuwarden – Een nieuw kabinet moet jaarlijks 600 miljoen euro investeren in het landelijk gebied, om ‘verloedering van het platteland’ tegen te gaan. Het huidige kabinetsbeleid verstoort de balans tussen stad en platteland, door eenzijdig te investeren in de Randstad en te bezuinigen op onder meer de aankoop van natuurgrond.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

Kwart ID’ers naar vaste baan

Leeuwarden - Een kwart van de mensen met een ID-baan (in- en doorstroom) in Leeuwarden stroomt door naar een reguliere baan. Die belofte deed wethouder Brok (sociale zaken) gisteravond aan de Leeuwarder raad. Volgens Brok hebben de werkgevers toezeggingen gedaan in deze richting. De raad stemde uiteindelijk in met het aangepaste voorstel van B en W over de gesubsidieerde arbeid.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

‘Vuurwerksanering’ staat stil

Leeuwarden - De sanering van professionele vuurwerkbedrijven in dichtbewoonde gebieden ligt stil. Vuurwerkproducenten die moeten stoppen of verhuizen, weten niet waar ze aan toe zijn omdat de provincies en het ministerie van VROM het niet eens kunnen worden over de financiële afwikkeling van het vuurwerkbesluit.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

Schoonmaakpersoneel maakt trein niet schoon

Leeuwarden/Groningen – Schoonmaakpersoneel heeft afgelopen in de nacht van maandag op dinsdag geen treinen schoongemaakt in Leeuwarden en Groningen. Het is een onderdeel van een estafettestaking door Nederland, waarbij de vakbond FNV Bondgenoten probeert een betere cao voor het schoonmaakpersoneel af te dwingen.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

Hij is honderd, en zij bijna

Tolbert – Hij is geboren in Fryslân en geniet van zijn oude dag in Groningen. Herre Boskma uit Tolbert heeft zijn hart aan beide provincies verpand. Gisteren vierde de Fries om utens zijn honderdste verjaardag.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

Bewoners Uthof willen megaschool opschuiven

Drachten – De bewoners van de Uthof in Drachten willen dat de geplande brede school in hun straat meer in westelijke richting wordt gebouwd.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

Ferwerderadiel ruimt oude verkeersborden

Ferwert – Ferwerderadiel gaat grote schoonmaak houden langs haar wegennet. Ruim honderd verkeersborden kunnen worden opgeruimd, blijkt uit een inventarisatie die de gemeente heeft uitgevoerd. Het gaat om borden die door ontwikkelingen in het verkeer zijn achterhaald, of waar toch niemand zich wat van aantrekt.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

‘Ouders aanspreken op zwervende kinderen’

Leeuwarden - Burgemeester De Boer van Leeuwarden vindt dat ouders erop aangesproken moeten worden als hun kinderen ’s nachts over straat zwerven.

Regiodinsdag, 21 januari 2003

De nostalgie van de oude tramlijn

Lemmer – Rondom oude tramlijnen hangt een zweem van nostalgie. In lang vervlogen tijden krioelden de trammetjes door de provincie. Met paarden, met stoom en met een motor. Heden ten dage herinnert hier en daar een straatnaam aan een tramverleden. Een straatnaam en de haast verborgen resten van rails, overwoekerd door gras en wilde bloemen.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 januari 2003

Uit liefde voor ‘die boeven’

Groningen - Een groot deel van haar tijd vult ze ermee: werk onder gedetineerden en onder drank- en drugsverslaafden. ,,Vrijwilligerswerk vult mijn leven’’, zegt de 74-jarige Wina de Vries uit Groningen. Eind deze maand krijgt ze er een prijs voor.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 januari 2003

‘Geen overheidsbemoeienis met vrijwilligers’

De overheid moet de verantwoordelijkheid voor vrijwilligerswerk laten waar die is: bij de burgers. Dat zegt prof. dr Paul Dekker van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). ,,Met een vrijwilligerswethouder krijg je een DDR-achtige stituatie.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 21 januari 2003

Prof. Ridderbos: 60 jaar hoogleraar

Kampen – Dinsdag is het zestig jaar geleden dat dr Herman Ridderbos hoogleraar werd aan de toen nog geheten Theologische Hogeschool (nu: Theologische Universiteit) te Kampen.

Sportdinsdag, 21 januari 2003

Uitglijder van Heerenveen in waterballet

Antalya – SC Heerenveen heeft maandagmiddag het achtdaagse trainingskamp in Turkije afgesloten met een nederlaag. Onder verre van ideale omstandigheden werd verloren van Diyarbakirspor, de nummer negen van de Turkse eredivisie.

Sportdinsdag, 21 januari 2003

Afkopen van vrijwilligerstaken is verenigingen een gruwel

Het verenigingsondersteunende bedrijf SPORT Fryslân houdt drie maandagen achtereen een thema-avond voor sportverenigingen. Het Friesch Dagblad is erbij. Deel 1: Vrijwilligersbeleid.

Sportdinsdag, 21 januari 2003

Heerenveen niet tegen Heracles

Belek – Het oefenduel tegen Heracles Almelo, waarmee SC Heerenveen de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen zou afsluiten, gaat komende zaterdag niet door.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties