Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 januari 2009.

Cultuurwoensdag, 21 januari 2009

Breed spectrum van de popacademie

Voor de vierde keer presenteert de Leeuwarder Academie voor Popcultuur zich met een cd met daarop louter bands met studenten van die academie. Get Loaded is de toepasselijke titel van het verzamelalbum, waarop een bonte stoet aan stijlen voorbij komt; net zo bont als de studenten die op de school zitten, aldus de makers van de cd, die daar zelf ook studeren.

Economiewoensdag, 21 januari 2009

Verburg: ook na 2013 geld voor Europese landbouw

Den Haag - Er zal na 2013 een behoorlijke omslag worden gemaakt. Inkomenssteun voor boeren zal in de volgende periode van zeven jaar verdwijnen, zo is de verwachting. Moeten de boeren het dan helemaal op eigen kracht doen? Nee, vindt het Europees Parlement. Er moet ook dan evenveel geld voor de landbouw beschikbaar blijven.

Hoofdartikelwoensdag, 21 januari 2009

Dienstbaarheid, samenwerking...

In zijn indrukwekkende inaugurale speech bereidde de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama gisteravond het Amerikaanse volk voor op een periode van soms pijnlijke maatregelen, waaronder offers. Maar tegelijkertijd bood hij zijn landgenoten hoop op uiteindelijk een betere toekomst.

Regiowoensdag, 21 januari 2009

Verhalen kunnen vertellen is onmisbaar voor goede leraren

Leeuwarden - Verhalen kunnen vertellen is onmisbaar voor leraren op basisscholen. Om toekomstige studenten hier alvast voor warm te maken, hield Stenden University gisteren een vertelwedstrijd.

Regiowoensdag, 21 januari 2009

Veteranendag blijft groeien

Leeuwarden - De tweede editie van de Friese veteranendag, die in juni zal worden gehouden, lijkt de grootste regionale dag in Nederland te worden waar oud-strijders in het zonnetje worden gezet. Er zijn meer veteranen en meer gemeenten dan in 2008. Er is ook meer budget.

Regiowoensdag, 21 januari 2009

Waanders en Obama: meer gemeen dan begindag

Dokkum - De Verenigde Staten gaan van een blanke Republikein naar een zwarte Democraat; Dongeradeel verruilt een mannelijke VVD’er voor een PvdA-vrouw. Barack Obama en Marga Waanders hebben meer gemeen dan de dag van installatie, zei Commissaris van de Koningin Jorritsma gisteren.

Regiowoensdag, 21 januari 2009

Feanwâlden weer authentiek

Feanwâlden - Het oorspronkelijke karakter van Feanwâlden moet terugkeren in het dorp. De authentieke charme en sfeer zijn het ijkpunt in de dorpsvisie, die gisteravond werd gepresenteerd. Het dorp heeft ambitieuze ideeën, maar wil vooraleerst een multifunctioneel centrum (mfc).

Geloof & Kerkwoensdag, 21 januari 2009

Waarschijnlijk

Na het Verenigd Koninkrijk rijden er nu ook in Barcelona bussen rond met de als atheďstisch bedoelde slogan ‘Er is waarschijnlijk geen God, dus stop met je zorgen maken en geniet van je leven’. Het is een intrigerende leus als je er wat langer over nadenkt en dat komt vooral door dat woordje ‘waarschijnlijk’. In de oorspronkelijk Engelse tekst staat daar probably en in het Spaans probablemente.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 januari 2009

Nuchter beeld van pater Titus Brandsma

Leeuwarden - Ruim twintig jaar geleden verscheen de laatste uitvoerige biografie over Titus Brandsma (1881-1942). Met de recente levensbeschrijving van Ton Crijnen ligt er nu een boek dat de andere Titus Brandsma laat zien. De Friese pater was ook gewoon een man van vlees en bloed.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 januari 2009

PKN Leeuwarden verslikt zich in kerksluiting

Leeuwarden - De Protestantse Gemeente Leeuwarden wil de Koepelkerk, de Open Hof en de Adelaarkerk sluiten, en vier andere kerken open houden. Het draagvlak binnen protestants Leeuwarden is kleiner dan de Algemene Kerkenraad had verwacht.

Sportwoensdag, 21 januari 2009

Stroetinga op achterstand

Adelaide Wielrenner Wim Stroetinga is de tweede etappe van de Tour Down Under op achterstand binnen gekomen. De renner uit Oldeberkoop kwam in Adelaide 11,41 minuten later binnen dan de Australische ritwinnaar Alan Davis, die nu ook de nieuwe leider is. Lance Armstrong maakte enige tijd deel uit van een kopgroep, maar finishte in het peloton. Beste Nederlander in de tweede rit was Rabo-renner Tom Leezer, hij werd achtste.

Sportwoensdag, 21 januari 2009

Viktor Elm is scoren nog niet verleerd

Rotterdam - In zijn tweede duel bezorgde Viktor Elm sc Heerenveen gisteravond met twee treffers een plaats bij de laatste acht van het bekertoernooi. De 23-jarige Zweed speelde tegen Feyenoord niet goed, maar is het scoren nog niet verleerd. Of De Kuip nu vol is of half leeg; Elm weet er de weg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties