Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 januari 2015.

Economiewoensdag, 21 januari 2015

WNF: intensieve landbouw is onhoudbaar

Zwolle - Het Wereld Natuur Fonds (WNF) wil samenwerken met boeren om de biodiversiteit in Nederland te verbeteren. Dat zal WNF-directeur Johan van de Gronden vandaag bekendmaken op de Bio-Beurs in Zwolle. Volgens Van Gronden is de intensieve landbouw in Nederland onhoudbaar. ,,Je kunt niet tegen de ecologie in blijven boeren. WNF pleit daarom voor boeren mét natuur."

Hoofdartikelwoensdag, 21 januari 2015

Nieuw middenveld komt er aan

Twee bekende leden van de PvdA, senator Adri Duivesteijn en hoogleraar Rik van der Ploeg, deden vorige week een poging hun partij bij de les te krijgen. Die les is: zorg ervoor dat voorzieningen als zorg, onderwijs of huisvesting weer hun rol kunnen spelen in de samenleving, zoals vroeger in het maatschappelijk middenveld.

Regiowoensdag, 21 januari 2015

Kramer wil 'early warning' tegen muizen

Leeuwarden - Om te voorkomen dat muizen opnieuw voor miljoenen euro's schade aanrichten bij boeren, moet er een programma komen dat een waarschuwing afgeeft als er opnieuw een muizenplaag dreigt. Dat vindt FNP-gedeputeerde Johannes Kramer. Zo'n zogenoemd 'mouse early warning system' moet boeren en het Wetterskip Fryslân in staat stellen om vroegtijdig maatregelen te nemen.

Regiowoensdag, 21 januari 2015

2014 was een slecht jaar voor de grutto

Feanwâlden - Afgelopen jaar was een slecht jaar voor de grutto in Nederland. Er werden te weinig grutto's geboren om de populatie op peil te houden. Dat blijkt uit berekeningen van Sovon Vogelonderzoek Nederland (Sovon) in opdracht van Vogelbescherming Nederland.

Sportwoensdag, 21 januari 2015

Blue Boys richt sportieve pijlen op zondagvoetbal

Nij Beets - Voetbalvereniging Blue Boys uit Nij Beets zal komend seizoen niet langer met een standaardteam in het zaterdagvoetbal uitkomen. Dat heeft het bestuur besloten nadat een groot aantal spelers van de beide eerste elftallen daarop had aangedrongen. Blue Boys kwam sinds 1980 in zowel het zaterdag- als het zondagvoetbal met een standaardelftal uit.

Sportwoensdag, 21 januari 2015

Schulting: liefdeskriebels voor eerste EK-deelname

Dordrecht - Net als bij veel zeventienjarigen zit het leven van Suzanne Schulting vol verandering. Waar leeftijdsgenoten nieuwe werelden ontdekken in kroeg, collegezaal en studentenhuis maakt de tiener uit Ulesprong stappen via het ijs. Vrijdag debuteert de nummer twee van het NK shorttrack op het EK in Dordrecht. Aan de vooravond spreekt ze over een leven vol eerste keren.

Sportwoensdag, 21 januari 2015

Column Jillert Anema: ‘Schrijnende talentloosheid bij KNSB’

We hebben een belangrijk schaatsweekeinde achter de rug. Onze rijder Arjan Stroetinga won het NK massastart en zijn ploeggenoot Jorrit Bergsma pakte de zege in de marathon van Heerenveen. Fijn. Je zou er graag even voldaan bij achterover leunen, maar dat kan niet. Het seizoen raast in volle gang voort.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties