Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 februari 2004.

Analysezaterdag, 21 februari 2004

EU groter maar niet opener

Het kabinet wil voorkomen dat werknemers uit de nieuwe

Bijschriftzaterdag, 21 februari 2004

Uitgestoken hand

‘Hou je handen thuis!’ ‘Geef mij je hand!’ Handen kunnen kil zijn, maar ook teer; handen kunnen slaan, maar ook strelen; handen kunnen zwaaien, knijpen, spelen, zegenen.

Cultuurzaterdag, 21 februari 2004

Tussen realiteit en metafoor

Halverwege Cold Mountain , er is dan al meer dan een uur verstreken, begin je je af te vragen wat Anthony Minghella nu eigenlijk wil met deze film. Gaat het nu over de toppen en dalen die een mens in zijn leven meemaakt om aan het eind met de echte vrienden over te blijven?

Cultuurzaterdag, 21 februari 2004

Eerste schenking Museum Belvédère

Heerenveen – Museum Belvédère heeft deze week zijn eerste schenking gekregen. Het museum voor hedendaagse en twintigste-eeuwse moderne kunst te Heerenveen/Oranjewoud kreeg het schilderij Mens en Maatschappij van de bekende Friese schilder Boele Bregman. Het doek is geschonken door Rients Westra uit Franeker.

Economiezaterdag, 21 februari 2004

Bedrijfsleven wordt van alle kanten bestookt

Fraude, geldverspilling en andere narigheden. Nee, verbazingwekkend is het niet na een lange periode van voorspoed waarna in ons land de strengste rekenmeesters altijd de kans krijgen hun kunsten te vertonen.

Hoofdartikelzaterdag, 21 februari 2004

De onzin van de minister…

Die minister Hoogervorst toch. Wilde hij eens lekker stoer doen met forse uitspraken over alternatieve geneeswijzen, werd hij op diezelfde dag geconfronteerd met wel heel pijnlijk nieuws over de reguliere gezondheidszorg in Nederland: zo’n 800.000 (!) mensen in Nederland krijgen door slordigheid in het medische circuit een verkeerde behandeling.

Regiozaterdag, 21 februari 2004

Leeuwarden stopt met steun Hervormde Kerk

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden schaft haar jaarlijkse bijdrage aan de Hervormde Kerk in Leeuwarden af. De verplichting is afgekocht met een bedrag van 60.000 euro.

Regiozaterdag, 21 februari 2004

Wonderbaarlijke tweeling 80 jaar

Oranjewoud – Marieke en Johannes van der Velde vieren zaterdag in Oranjewoud hun tachtigste verjaardag. Vrijdag werd de uit Leeuwarden afkomstige Marieke tachtig. Zondag is haar tweelingbroer Johannes uit Steenwijk jarig. Een tweeling met twee dagen verschil.

Regiozaterdag, 21 februari 2004

Archiefwerkgroep in Reduzum voorbeeld voor hele provincie

Reduzum - ,,Hoefolle kranteknipsels of âlde foto’s lizze der net by de minsken op souder of wurde bewarre yn skuonnedoaskes. Wat bart der as dy minsken ferstjêrre? Hoe faak bart it net dat de bern it spul fan heit of mem fuortsmite, om’t it harren ynteresse net hat. Wy wolle foarkomme dat al dat histoaryske materiaal wei rekket.’’

Regiozaterdag, 21 februari 2004

Moordzaak Haule blijft mogelijk onopgelost

Haule - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden houdt er serieus rekening mee dat de moord op café-eigenaar Fokko Werkman uit Haule niet wordt opgelost.

Regiozaterdag, 21 februari 2004

Patiënten: tijd voor onderzoek alternatieve zorg

Sneek - Er moet onderzoek komen naar alternatieve behandelingswijzen. Daarvoor pleit de werkgroep Integrale zorg, onderdeel van de Chronisch Zieken- en Gehandicaptenraad. Een hoogleraarschap, promotieonderzoeken en een kosten-batenanalyse moeten meer duidelijkheid geven over het nut van de alternatieve zorg.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2004

Italiaanse blik op roerige r.-k. jaren

Bisschop Bekkers, pater van Kilsdonk, de jezuïet Joos Vrijburg, prof. Edward Schillebeeckx, monseigneur Gijsen, de nuntius Angelo Felice en niet te vergeten Bernardus kardinaal Alfrink.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2004

Wijs met Liedboek voor Kerken

Dokkum - Je bent nooit te oud om te leren, vindt de 76-jarige kerkorganist Hendrik Jan Luijmes uit Dokkum. En daarom reist hij elke maand naar Damwoude om orgelles te krijgen van de nog oudere Arnold Feddema (87 jaar). Zondag neemt Luijmes afscheid als cantor-organist van de gereformeerde Fonteinkerk in de Bonifatiusstad. Maar daarmee zegt hij de muziek niet vaarwel.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2004

Kant-en-klare dienst in een koffer

Leeuwarden – Gemeenteleden kunnen een verdrietkoffer, pelgrimkoffer of liturgiekoffer gebruiken als hulp bij het geloofsgesprek, in de eredienst of bij losse kerkelijke jeugdwerkactiviteiten. De koffers worden verhuurd door het Regionaal Dienstencentrum Fryslân van de Samen-op-Wegkerken.

Sportzaterdag, 21 februari 2004

Heerenveen begint met PSV aan cruciale fase in competitie

Heerenveen – SC Heerenveen staat vanavond met de thuiswedstrijd tegen PSV voor een cruciale fase in de competitie. Het duel tegen de regerend landskampioen uit Eindhoven is de eerste uit een serie van vier waarin de Friezen ook nog eens Ajax (thuis) en Feyenoord (uit) treffen. Ondanks het loodzware programma zal Heerenveen, dat zich de afgelopen drie duels tevreden moest stellen met twee keer een gelijkspel, punten moeten pakken om aansluiting te behouden met de subtop.

Sportzaterdag, 21 februari 2004

Cambuur boekt eindelijk eens een simpele zege

Leeuwarden - Het treffen tussen Cambuur Leeuwarden en FC Dordrecht was er gisteren eentje in de kelder van het betaalde voetbal. Zoals in veel kelders, was het ook in deze ijskoud. Toch zorgde Cambuur er met aanvalslustig spel voor dat het publiek het enigszins warm kreeg. De Leeuwarders hadden weinig moeite met de gasten en pakten een verdiende overwinning.

Weerzaterdag, 21 februari 2004

Weersverandering

Vandaag is er veel zon en het wordt 5 graden. Er waait een matige wind uit oost tot noordoostelijke richtingen. Vannacht vriest het 2 of 3 graden. Morgen neemt in de middag de bewolking vanuit het noorden toe en kan er wat natte sneeuw of regen vallen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties