Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 februari 2007.

Agendawoensdag, 21 februari 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 21 februari 2007

Topstuk dat elke minuut boeit

Als het einde van het drama nadert, staat ze moederziel alleen tussen de resten van het huis. Alles is ontaard in een puinzooi. Iedereen is dood en nu heeft zelfs haar aanstaande man haar verlaten. Ze noemde hem per ongeluk bij de naam van die ander, van wie ze waarschijnlijk toch echt gehouden heeft. Een Freudiaanse verspreking in een Amerikaans familiedrama waar de geest van de Weense professor flink doorheen waait. Rouw siert Electra van Toneelgroep Amsterdam was gisteravond te zien in De Harmonie in Leeuwarden en speelt daar nog drie avonden. Het stuk is een must voor iedereen die houdt van goed drama, van een prozaïsche tekst, van topacteerprestaties en van een actuele toonaangevende regisseursopvatting.

Cultuurwoensdag, 21 februari 2007

Franeker jeugd mag meedoen aan ‘Oebele!’

Franeker - Kinderen uit Franeker en omstreken die een kunstje kunnen, mogen meedoen in de voorstelling Oebele! op 7 maart in theater De Koornbeurs in Franeker. De auditie hiervoor is op 28 februari plaats. Dat heeft een woordvoerder van het Amsterdamse productiebedrijf Stok&Co bekendgemaakt. De familievoorstelling gebaseerd op het populaire televisieprogramma Oebele in de jaren zeventig, toert momenteel langs de Nederlandse theaters. In het stuk is een onderdeel waarin de jeugd hun talenten mag laten zien. Kinderen tussen de zeven en dertien jaar die iets bijzonders kunnen mogen zich aanmelden voor de audities, door een email te sturen naar oebele@stok-co.nl.

Cultuurwoensdag, 21 februari 2007

Oud-dirigent Bram Feenstra (82) overleden

IJlst - Een dag na zijn 82-jarige verjaardag is afgelopen weekeinde Bram Feenstra overleden. De IJlster was jarenlang directeur van de muziekschool Sneek-Wymbritseradiel. Hij dirigeerde verscheidene orkesten en koren en trad vaak op als jurylid bij festivals en concoursen. Feenstra, die bekend stond om zijn goede humeur, woonde de laatste tijd in een verpleeghuis in Sneek.

Economiewoensdag, 21 februari 2007

Boeren Zuidwesthoek vragen ruimte voor groei

Bolsward - Met zijn allen op schoolreis. Dat gevoel maakte zich gisteren in eerste instantie meester van de statenleden van de verschillende Friese fracties en boerenbestuurders van LTO Noord bij een bustocht door de Zuidwesthoek van de provincie.

Economiewoensdag, 21 februari 2007

‘Zuster’ Frisia Bergum groeit snel

Burgum/Groningen - Groenservice Noord, zusterbedrijf van Frisia Bergum, breidt flink uit in Groningen. Het groenbedrijf dat twee jaar geleden vanuit Fryslân is gestart, is gegroeid van vijf naar twintig medewerkers. Om ruimte te geven aan de snelle groei, heeft het bedrijf een nieuw pand betrokken met ruimte voor vijftig medewerkers.

Expowoensdag, 21 februari 2007

Appelscha, Bezoekerscentrum: expo 'Vogels in de winter', t/m 15 mrt.

Sportwoensdag, 21 februari 2007

Kissi mogelijk naar hoofdklasser MSC

Leeuwarden Abdelkarim Kissi maakt mogelijk de overstap naar zondag hoofdklasser MSC.

Sportwoensdag, 21 februari 2007

Vol stadion voor beloften Heerenveen

Heerenveen Het Abe Lenstrastadion is volgende week maandag volledig uitverkocht wanneer het belofteteam van Heerenveen tegen Ajax speelt.

Sportwoensdag, 21 februari 2007

Hamstra in beeld als trainer Emmen

Leeuwarden Gerry Hamstra wordt als voornaamste kandidaat genoemd om trainer te worden bij eerstedivisionist Emmen.

Sportwoensdag, 21 februari 2007

Woon!Aris ligt op koers voor Europees basketbal

Leeuwarden - Woon!Aris mag dan grote personele problemen kennen, het weerhoudt de Leeuwarder basketballers er niet van om in de bekerstrijd goed te presteren. De ploeg van André Roorda knokte zich gisteravond in de kwartfinale langs Omniworld. Volgende week dinsdag mag Aris het thuis (17.00 uur) opnemen tegen Matrixx Magixx voor een plaats in de finale.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties