Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 februari 2009.

Economiezaterdag, 21 februari 2009

Zoeken tussen duizenden mensen naar één dealer

Neurenberg – Bij de stand van het Chinese voedingsbedrijf Sichuan Xiangzhen Enterprise op de grootste biologische vakbeurs de BioFach in Neurenberg was de reden om daar te zijn duidelijk. Agent Wanted stond er op een groot bord. Volgens vice general manager Jennifer Hao is het bedrijf nu groot genoeg om de stap naar West-Europa te maken. ,,We werken met vier bedrijven die samen een oppervlakte hebben van tweeduizend hectare. Vooral specerijen en bonen zijn onze specialiteit. We produceren nu vooral voor de Japanse markt, maar willen ook graag de West-Europese markt bedienen.”

Hoofdartikelzaterdag, 21 februari 2009

Letterlijk, niet letterlijk

Letterlijkheid - zo belangrijk in de discussies naar aanleiding van uitspraken van Andries Knevel - is een lastig begrip. Wat is letterlijk taalgebruik? Dat is niet-figuurlijk taalgebruik. Wat is figuurlijk taalgebruik? Dat is niet- letterlijk taalgebruik. Ziedaar de woordenboek-omschrijvingen van de begrippen die mede ten grondslag liggen onder de discussie over het scheppingsverhaal van Genesis 1.

Regiozaterdag, 21 februari 2009

Honderden Friezen wonen straks ineens op een ander adres

Leeuwarden - Duizenden Friese gebouwen of objecten moeten een huisnummer krijgen, hoewel ze dat nooit hebben gehad en niet per se nodig hebben. Het gaat om garageboxen, grote schuren of andere bouwwerken waar nooit post bezorgd wordt. Maar ook honderden woonadressen krijgen ineens een nieuwe naam of nummer.

Regiozaterdag, 21 februari 2009

Boarnsterhim nóg dieper in de rode cijfers

Grou - De reden voor het aftreden van het college van B en W van Boarnsterhim is een nieuwe onverwachte tegenvaller van twee miljoen euro per jaar. Het tekort doet zich voor bij de plannen voor de herstructurering van de dorpen. Het is voor Boarnsterhim nu onmogelijk zonder steun van het rijk uit de rode cijfers te komen.

Regiozaterdag, 21 februari 2009

Rol voor kerken bij schulden

Leeuwarden - Vakbonden, belangenclubs en de provinciale kredietbank hebben deze week allemaal aangekondigd meer te gaan doen om financiële nood bij burgers te voorkomen. Eén ding kunnen ze niet: troost geven. Daarom wordt het tijd dat de kerken zich gaan roeren.

Regiozaterdag, 21 februari 2009

Een stukje zekerheid voor de vrouwen van Afrika

Heerenveen - Ze krijgen vaak op jonge leeftijd kinderen, hebben zelden een man, moeten het huishouden doen én voor inkomen zorgen. Vrouwen hebben het moeilijk in Afrikaanse landen, weet Marie Chantal Mutaganzwa. De Rwandese ontvluchtte haar land in de burgeroorlog van 1994 en wil nu iets betekenen voor de vrouwen van Afrika.

Regiozaterdag, 21 februari 2009

Politici zingen ‘sappak-song’

Grootegast - De raadsleden van Grootegast, Leek en Marum nemen vandaag een protestlied op, waarmee ze aandacht vragen voor de situatie rond de inzameling van sappakken en -flessen. Die is namelijk in de drie gemeenten een te groot succes; ze krijgen lang alles niet vergoed.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2009

Duizenden naar Ark van Noach in Drachten

Drachten - De Ark van Noach in Drachten heeft in een week tijd liefst negenduizend bezoekers getrokken. Het schip, een replica van de Ark die Noach bouwde, is sinds vorige week zaterdag voor het eerst in Fryslân. Velen gingen in de afgelopen vakantieweek naar de boot die aan de Loswal ligt.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2009

‘Op een cursus praten over je relatie is niet suf’

Franeker - In de kerk is praten over je relatie(problemen) nog geregeld taboe. Langzamerhand komt er meer aandacht voor preventie. In het Friesch Dagblad een serie over relatiecursussen en -weekenden. Vandaag: Reinder (30) en Yvonne (22) Fennema-Van Twillert. Ze volgden de Premarriage Course.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2009

Boodschappen doen namens de kerk

Siegerswoude - Hoe kunnen we meer betekenen voor onze omgeving? Die vraag was voor de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) Siegerswoude-De Wilp reden om in zee te gaan met stichting Hulp in de Praktijk (HiP). Gemeenteleden gaan praktisch aan de slag in hun eigen dorp.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 februari 2009

Mystiek van liturgie is meer dan parfumgeur

Amsterdam - Er is een nieuw besef van het heilige nodig ,,Een dwarse vernieuwingsbeweging die mensen wakker schudt uit hun subjectieve sluimer en verslaafdheid aan emoties, en hen werkelijk serieus neemt’’, aldus Jean Jacques Suurmond.

Sportzaterdag, 21 februari 2009

Cambuur zet misstap tegen Zwolle recht

Leeuwarden - Na de onnodige thuisnederlaag tegen Zwolle van afgelopen dinsdag, had Cambuur Leeuwarden gisteren een uitgelezen mogelijkheid zich te revancheren. En zo geschiedde. Tegen hekkensluiter Omniworld werd na een moeizame eerste helft een simpele overwinning geboekt.

Sportzaterdag, 21 februari 2009

Daryl Janmaat baalt van een plaats op reservebank

Heerenveen - Calvin Jong-A-Pin start vanavond in de basis bij sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Hij heeft zijn uitverkiezing te danken aan de schorsing van Michael Dingsdag, die tegen NEC zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg. En dus moet rechterverdediger Daryl Janmaat, die maandag nog twee keer scoorde voor het belofteteam tegen Jong PSV, weer plaatsnemen op de reservebank. Met frisse tegenzin.

Sportzaterdag, 21 februari 2009

Yvonne Nauta tweede na eerste dag WK junioren

Zakopane - Schaatsster Yvonne Nauta (Uitwellingerga) staat na de eerste dag van het wereldkampioenschap allround voor junioren in het Poolse Zakopane op de tweede plaats. Haar landgenote Roxanne van Hemert gaat na twee afstanden (500 en 1500 meter) aan de leiding in het tussenklassement en lijkt op weg naar haar eerste wereldtitel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties