Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 november 2002.

Achtergronddonderdag, 21 november 2002

‘Was ik 42 geweest, dan stond ik natuurlijk lager op de lijst’

Binnenkort moeten ze samen op verkiezingscampagne. Over vier maanden zitten ze misschien wel samen in één fractie. Maar pas op uitnodiging van het Friesch Dagblad ontmoeten Janny van der Molen en Hannah Ludwig elkaar voor het eerst. Om te praten over de PvdA-lijst voor de statenverkiezingen. Janny (34), politiek maagdelijk, debuteert op twee. Hannah (59), fractievoorzitter en door de wol geverfd, staat op acht. ,,Je bent niet wijs’’, zei Janny toen het haar werd aangezegd. ,,Domoren’’, oordeelt Hannah over de opstellers van de lijst. Maar dat wil ook weer niet zeggen dat ze direct helemáál op één lijn zitten. De first date van twee reade froulju, die we om reden van bondig- en gelijkheid elk bij de voornaam noemen.

Bijschriftdonderdag, 21 november 2002

Vrucht van de Geest

Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

Cultuurdonderdag, 21 november 2002

Burgumse violiste (17) in finale concours Parijs

Parijs – De zeventienjarige violiste Simone Lamsma uit Burgum heeft de finale bereikt van het prestigieuze internationale Concours Long-Thibaud in Parijs.

Economiedonderdag, 21 november 2002

Heijmans Bouw neemt Stork Leeuwarden over

Leeuwarden – Bouwgigant Heijmans Bouw neemt de divisie Technical Services van Stork over. Stork Worksphere in Leeuwarden maakt deel uit van deze divisie.

Economiedonderdag, 21 november 2002

Aquaverium wil verkoophaven vóór zomer 2003

Grou – Het Aquaverium verwacht voor de zomer van 2003 de nieuwe verkoophaven te kunnen openen die een open verbinding moet vormen naar de Friese Meren. Het watersportcentrum hoopt daarmee extra publiek en inkomsten binnen te halen.

Hoofdartikeldonderdag, 21 november 2002

Een nieuwe vijand…

Het klinkt dramatisch, maar toch is het zo: voor de NAVO is het erop of eronder. Vandaag en morgen vergadert het Atlantisch bondgenootschap in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het belooft een van de belangrijkste bijeenkomsten in de 53-jarige geschiedenis van de alliantie te worden. De NAVO moet antwoord bieden op de vraag of het nog reden van bestaan heeft.

Regiodonderdag, 21 november 2002

Fûgelpits ingezet bij schoonmaken van ‘Spaanse’ vogels

Anjum – Gaatske Wiersma van de Fûgelpits in Anjum gaat waarschijnlijk helpen met het schoonmaken van de met olie besmeurde vogels in het Spaanse La Coruna.

Regiodonderdag, 21 november 2002

CDA vraagt om steun overheid voor kranten

Leeuwarden - Het CDA-Kamerlid Joop Atsma zal volgende week opnieuw overheidssteun voor versterking van de positie van de dagbladen bepleiten. Dat gebeurt tijdens overleg over het mediabeleid in de Tweede Kamer.

Regiodonderdag, 21 november 2002

Supermarkten willen geënt vlees verkopen

Leeuwarden – Supermarkten in Nederland zijn bereid vlees te verkopen van dieren die tegen mond- en klauwzeer zijn gevaccineerd.

Regiodonderdag, 21 november 2002

‘Provincie: afblijven van politie’

Leeuwarden – De Friese CDA’ers willen niet dat het provinciebestuur opnieuw probeert de macht te grijpen over het Friese politiekorps. Pogingen daartoe van de CDA-statenfractie werden gisteren door de provinciale ledenvergadering afgekeurd. De fractie kreeg ook opdracht zich in te spannen voor de bouw van nieuwe gemalen. En ze moet nog eens kritisch de noodzaak van een nieuw provinciehuis overwegen.

Regiodonderdag, 21 november 2002

Sneekers taboe bij Sinterklaassprookje

Sneek - Om de arme kinderen in Sneek ook een beetje Sinterklaasfeest te kunnen laten vieren, werd in 1925 door de Nederlandse Onderwijsbond een poppenkast gehouden in De Harmonie.

Regiodonderdag, 21 november 2002

Specialisten naar Nederland halen mogelijk

Den Haag – Buitenlandse medisch specialisten kunnen zonder probleem een werkvergunning voor Nederland krijgen, als de zorginstellingen goed aangeven dat de medische urgentie hoog is.

Regiodonderdag, 21 november 2002

Inbraakgolf in kerken in Zuidwest-Fryslân

Scharsterbrug - De golf van inbraken in vooral Hervormde kerken in het zuidwesten van Fryslân hebben de inbrekers in ieder geval één lesje geleerd: Hervormde kerken mogen oud zijn, maar volle collectebussen tref je er niet aan.

Regiodonderdag, 21 november 2002

Nieuw actieplan moet NNBT winst opleveren

Drachten – Het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme in Drachten heeft volgend jaar de zaakjes weer op orde, aldus het actieplan 2003.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 november 2002

‘Van Santen nieuwe directeur van LDC’

Leeuwarden – W.A. van Santen, de huidige interim-directeur van het Landelijk Dienstencentrum (LDC) van de Samen-op-Wegkerken, wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe directeur van de arbeidsorganisatie van de kerken.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 november 2002

Rottevalsters bouwen zelf nieuw orgel

Rottevalle - Wat doe je als je als kerkelijke gemeente op zoek bent naar een nieuw, passend orgel voor je kerk, maar dat is nergens beschikbaar? ‘Dan bouwen we er zelf één’, aldus de orgelcommissie van de Gereformeerde Kerk van Rottevalle. En zo geschiedde. Zaterdag is er de hele dag open huis en een speciaal concert.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 november 2002

‘Grenzen stellen aan de betrokkenheid’

Leeuwarden - Hoe ga je om met je broer of zus die vanwege zijn borderline-stoornis geld verkwist, impulsief nieuwe relaties aangaat, om de paar maanden van baan verwisselt en door dit gedrag jouw hele leven in de war stuurt? Hoe ver laat je dat toe? Het zijn vragen die zaterdag aan de orde komen tijdens de themadag ‘Borderline…waar ligt de grens?’.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 november 2002

Raad van Kerken: onderzoek naar oecumene aan basis

Leeuwarden – De Raad van Kerken in Nederland gaat onderzoek doen naar hoe de oecumene leeft aan de basis van de kerken. Dat meldt Oecumenisch Bulletin , het orgaan van de RvK.

Sportdonderdag, 21 november 2002

Beetje zout en suiker plaag voor draf- en rensport

Leeuwarden – De Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) lijkt eindelijk een wapen in handen te hebben tegen het gebruik van milkshakes in de drafsport.

Sportdonderdag, 21 november 2002

Wietse Vlietstra (AVC) weinig succesvol in trainerstip

Leeuwarden – De trainerstip van vorige week van de hand van Wietse Vlietstra was voor de AVC-trainer geen onverdeeld succes.

Sportdonderdag, 21 november 2002

Zaalvoetballers Heerenveen simpel langs ZVU’95

Heerenveen – Heerenveen heeft woensdagavond in sporthal De Telle simpel afgerekend met ZVU’95. Tegen de futsalploeg uit Vianen werd het 7-1 voor de koploper uit de eerste divisie A.

Sportdonderdag, 21 november 2002

Gérard de Nooijer blijft bij Heerenveen

Heerenveen – Hoewel Gérard de Nooijer niet gelukkig is met de situatie bij Heerenveen blijft hij de Friese club vooralsnog trouw.

Sportdonderdag, 21 november 2002

Ritske Merkus definitief algemeen directeur bij Cambuur

Leeuwarden – Ritske Merkus (40) is uit Leeuwarden definitief aangesteld als algemeen directeur van Cambuur Leeuwarden.

Sportdonderdag, 21 november 2002

Friezen kansloos bij het muurkaatsen

Paraná – Sake Porte en Arie den Breejen zijn er woensdag tijdens het WK kaatsen in het Argentijnse Paraná niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen.

Weerdonderdag, 21 november 2002

Vrij zacht

Bewolking met soms wat regen zal vanavond en vannacht het weerbeeld bepalen, bij een minimumtemperatuur rond 8 graden. Morgen is het vrij zacht met maximumtemperaturen rond 10 graden. Er is wel veel bewolking en misschien valt daar soms een spat regen uit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties