Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 november 2003.

Bijschriftvrijdag, 21 november 2003

Verdriet

Wat een verdriet kan het zijn als je iemand moet loslaten met wie je een bijzonder hechte relatie hebt gehad.

Cultuurvrijdag, 21 november 2003

Vredeman de Vries Prijs voor Tichelaar Makkum

Franeker - De Koninklijke Tichelaar Makkum heeft de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving 2003 gewonnen. Dat is donderdag bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Martinikerk te Franeker.

Cultuurvrijdag, 21 november 2003

De Dijk laat Friezen dansen, dansen, dansen

De Dijk is één van de populairste bands in Nederland. De Nederlandstalige bluesrockformatie rondom de charismatische zanger Huub van der Lubbe lijkt ook na ruim twintig jaar nog nauwelijks aan slijtage onderhevig.

Cultuurvrijdag, 21 november 2003

Sprookjesachtige uitvoering van NNO

Dirigent Michel Tabachnik liet er vanaf de eerste inzet van het concert door het NNO donderdagavond in de Harmonie te Leeuwarden geen twijfel over bestaan. Hij wilde dit orkest op hoog muzikaal niveau laten musiceren.

Cultuurvrijdag, 21 november 2003

Niets aan de hand bij ‘cabaretière’ Nilgün Yerli

Haar vaderland wordt in één week tijd opgeschrikt door twee terroristische bomaanslagen in de stad Istanbul waarbij veel slachtoffers zijn gevallen. De wereld staat daardoor weer even op z’n kop en die gebeurtenissen schreeuwen en smeken dan ook om een reactie. Zeker van een Turkse cabaretière die haar herkomst met alle cultuurfrustraties nu al in een aantal theaterprogramma’s als onderwerp heeft geëntameerd.

Economievrijdag, 21 november 2003

Vandaag de laatste kazen bij Frico Olterterp

Olterterp - ,,Het doet je wel wat wanneer je beseft dat je op deze fabriek met de laatste handelingen bezig bent’’, zegt laborant Harm Terpstra (28 jaar) in een reactie op de sluiting van de Frico kaasfabriek in Olterterp. ,,Met alles heb je de afgelopen dagen gedacht, dit is de laatste keer dat ik dit hier doe.”

Economievrijdag, 21 november 2003

Boerderijen met eigen zuivel sterk verbeterd

Workum - In de afgelopen twee jaar hebben tien boerderijzuivelbedrijven uit de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe in de professionalisering van hun bedrijf een sterke sprong voorwaarts gemaakt. Dit blijkt uit een analyse van het project ‘Professionalisering afzet van streekgebonden boerderij zuivelproducten’.

Hoofdartikelvrijdag, 21 november 2003

Een bedrieglijk referendum

De Tweede Kamer is er in meerderheid voor dat er volgend jaar juni een referendum wordt gehouden over de Europese Grondwet. Alleen het CDA en de SGP zijn er tegen.

Regiovrijdag, 21 november 2003

‘U moet de trein gewoon laten bestaan, meneer de wethouder’

Franeker - ,,De trein vervangen door een bus? Nee hoor, ik word misselijk in de bus”. Anne Rink uit Franeker kiest al jaren heel bewust voor de trein om naar haar werk in Leeuwarden te gaan, vertelt ze aan wethouder Lieuwe Miedema. Niet alleen omdat ze niet zo goed tegen busritten kan, maar ook omdat de trein snel is, altijd een zitplaats biedt en, dankzij de voordeelurenkaart, ook nog goedkoper is dan de bus. ,,U moet de trein dus gewoon laten bestaan, meneer Miedema”, voegt ze de wethouder toe.

Regiovrijdag, 21 november 2003

Hotel De Heide is verkocht

Heerenveen - Hotel De Heide in Heerenveen is verkocht |aan Dirk Bootsma en Sip Jan Wiersma, de eigenaars van restaurant de Koperen Tuin in Leeuwarden. Het hotel |was eigendom van Joop van Bekkum, oud-eigenaar van Thialf. De 25 ontslagen werknemers van De Heide krijgen hun baan terug.

Regiovrijdag, 21 november 2003

Mozaïekbeheer helpt grutto

Leeuwarden – Het aantal grutto’s (skries), kieviten (ljip) , tureluurs (tjirk) en scholeksters (strânljip) is toegenomen in gebieden waar boeren aan mozaïekbeheer doen. Zo kent het aantal grutto’s een stijging van 21 procent in weilanden die worden beheerd, terwijl de vogelsoort landelijk gezien met 8 procent achteruitgaat.

Regiovrijdag, 21 november 2003

‘Je mist de liefde van je eigen ouders’

Bolsward – Nuchter en met een mild gemoed, zo kijkt de zeventigjarige Cor van Buuren uit Den Helder terug op zijn jaren in het Weeshuis in Bolsward. Maar dat wil niet zeggen dat hij een fijne tijd in het Weeshuis heeft gehad. Integendeel zelfs. ,,In een weeshuis mis je het allerbelangrijkste voor een kind: de liefde van je eigen ouders.’’

Sportvrijdag, 21 november 2003

Van der Veen in sponsorpak

Joure - Marathonschaatser Bertjan van der Veen rijdt de rest van het winterseizoen in een pak van Time Out Sport. De tweevoudig kampioen van Nederland uit Joure ziet daarmee zijn geduld van de afgelopen zomer beloond.

Sportvrijdag, 21 november 2003

Vertrouwen Jaap Klijnsma groeit met week

Jaap Klijnsma is de derde doelverdediger in vier jaar tijd bij het futsalteam van Heerenveen dat dit seizoen opnieuw een gooi lijkt te doen naar promotie naar de eredivisie. Vorige week hield Klijnsma voor het eerst dit seizoen de nul en vanavond speelt hij met zijn ploeg de topper tegen Snetselaar.

Weervrijdag, 21 november 2003

Bewolking en regen

We houden overwegend bewolkt weer en er kan daarbij ook regen vallen. Met name vannacht en morgen, maar ook vanmiddag blijft het niet helemaal droog. De temperatuur ligt morgenmiddag rond 12 graden. Het waait daarbij matig tot (vrij) krachtig uit het zuiden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties