Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 november 2007.

Cultuurwoensdag, 21 november 2007

Heerenvener wint Guitar Awards

Heerenveen - Mendel bij de Leij (19) uit Heerenveen heeft de Sena Guitar Awards 2007 gewonnen, in de categorie 17 tot 21 jaar. De finale van deze landelijke muziekcompetitie voor jonge gitaristen werd zondag gehouden in Baarn.

Cultuurwoensdag, 21 november 2007

Aaipop wil met festivals nieuw talent werven

Nijland - Stichting Aaipop gaat muziekfestivals op touw zetten om nieuw talent te werven voor Aaipop, het Friestalige popfestival dat elk jaar op Paasmaandag in Nijland plaatsvindt. Dat heeft Stichting Aaipop bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 21 november 2007

Leeuwarden krijgt Jiddisch Festival

Leeuwarden - In Leeuwarden is het volgend jaar, letterlijk, even Jiddische lente. Tresoar presenteerde gisteren de plannen voor een vijfdaags Jiddisch Festival dat van 15 tot en met 20 april 2008 plaats zal vinden. De stad komt in het teken te staan van de Jiddische cultuur.

Hoofdartikelwoensdag, 21 november 2007

Tot elke prijs onafhankelijk?

Als de Albanese meerderheid in de Servische provincie Kosovo de onafhankelijkheid uitroept, bestaat de kans op een kettingreactie die de Balkan verder uiteen kan laten vallen. De Kosovaarse premier Hashim Thaçi zegt zo snel mogelijk zich los te gaan maken van het gehate Servië. Andere ontevreden bevolkingsgroepen in de etnische lappendeken die de Balkan is, kunnen dit voorbeeld gaan volgen. Nu al dreigen de Bosnische Serviërs zich af te scheiden. Ook de roep van de Albanezen in Macedonië voor meer autonomie wordt luider.

Regiowoensdag, 21 november 2007

Crèche aan Harlingen voorbij

Harlingen - Zeehondencrèche Pieterburen gaat zich vestigen in Delfzijl. Daarmee zijn voor Harlingen definitief de kansen verkeken om de toeristentrekker voor de plaats te winnen. Geld heeft volgens directrice Lenie ’t Hart de doorslag gegeven. Delfzijl is bereid twee miljoen euro te investeren in de zeehondenopvang.

Regiowoensdag, 21 november 2007

Opnieuw geldproblemen

Leeuwarden - Een nieuwe tegenslag voor de opknapplannen voor de Leeuwarder wijk Heechterp Schieringen. De financiering voor de plannen staat onder druk: er komt landelijk minder geld binnen verwacht. De datum van 1 december, waarop de financiering van de Leeuwarder plannen rond zou moeten zijn, wordt zeker niet meer gehaald.

Regiowoensdag, 21 november 2007

Enquête over lichtproef Katlijk

Bontebok - Plaatselijk Belang Bontebok gaat onder zijn 137 leden een enquête doen over de lichtproef in het buitengebied van Heerenveen. In het gebied rond Katlijk worden sinds bijna een maand de lantaarnpalen uit gelaten ’s avonds. Daarover zijn veel kwade reacties van leden binnengekomen, maar Plaatselijk Belang wil ook van de leden die zich niet laten horen, weten hoe zij erover denken.

Regiowoensdag, 21 november 2007

Imposante poorten bij entree Fryslân

Leeuwarden - Toegangspoorten aan de invalswegen van Fryslân, een ‘Tom Tom’ (navigatorsysteem) voor de Friese wateren en een campagne met rolmodellen voor het gebruik van Fries. Dat zijn drie van de eerste negentien projecten uit het toekomstdebat Fryske Fiersichten die volgend jaar worden uitgevoerd. De projecten zijn vorig jaar met ruim zevenhonderd andere ideeën bedacht door Friese burgers en ambtenaren van de provincie.

Regiowoensdag, 21 november 2007

Vooral ouders moeten opletten bij vuurwerk

Heerenveen - Sinterklaas is nog maar net in het land, of de leerlingen van basisschool de Ljepper in Heerenveen zitten met hun hoofd al bij oud en nieuw. Hun school was uitgekozen als aftrappunt voor de jaarlijkse vuurwerkcampagne van de politie Fryslân en bureau Halt Noord-Nederland. Voor de gelegenheid hadden de schoolkinderen een rotje gemaakt van vijf meter hoog. De Heerenveense burgemeester De Jonge van Heerenveen mocht hem aansteken.

Regiowoensdag, 21 november 2007

Toeristische Friese online supermarkt

Sneek - Op internet komt een grote toeristische Friese supermarkt waarin watersportondernemers en andere recreatiebedrijven gezamenlijk hun waar gaan aanprijzen. Dat gebeurt onder de merknaam beleeffriesland.nl van het toerismebureau Friesland Marketing. De watersportsector is bereid de eigen site vareninfriesland.nl op te geven.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 november 2007

Acties christelijke hulporganisaties voor Bangladesh

Utrecht - ICCO & Kerk in Actie, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA-Vluchtelingenzorg zijn acties begonnen voor de slachtoffers van de cycloon in Bangladesh. Het geld is bestemd voor noodhulp als voedselpakketten en schoon drinkwater.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 november 2007

Trots mag, maar gepast

Het behoort tot een van de verdiensten van de Duitse benedictijner monnik Anselm Grün dat hij aan veel gelovige mensen een gezond gevoel van trots en eigenwaarde heeft teruggeven. Er waren heel wat gelovigen die gebukt gingen onder een voortdurend faalgevoel als gevolg van de hoge-eisen-interpretatie van het christelijk geloof.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 november 2007

Noordelijke pastor stapt in lease-auto

Groningen - Pastores van het bisdom Groningen-Leeuwarden kunnen vanaf nu kiezen voor een lease-auto. Het bisdom heeft daarvoor een contract getekend met Noord Lease. Hiermee loopt Groningen-Leeuwarden voor op de rest van Nederland.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 november 2007

‘De dood versterkt het leven’

In de Nijmeegse Boskapel vindt vandaag de presentatie plaats van het boek Het jaar dat mijn vader stierf. Het boek telt 35 brieven van schrijver en presentator Leo Fijen, en de Benedictijner monnik Anselm Grün. ,,Anselm Grün was voor mij een luisterend oor en een troostend hart.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties