Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 november 2008.

Cultuurvrijdag, 21 november 2008

Oerol kan op Westerkeyn bij Midsland blijven

Midsland - Oerol kan waarschijnlijk blijvend beschikken over het festivalterrein Westerkeyn bij Midsland. Plannen van de grondeigenaar om er vijftien recreatiewoningen te bouwen lijken van de baan.

Cultuurvrijdag, 21 november 2008

Toanielgroep Sater in actie tegen schoonheidsideaal

Leeuwarden - Je zou ze de Sunny Bergmans van het Noorden kunnen noemen, de spelers van Toanielgroep Sater. Gisteren presenteerden ze in Museum Belvédère in Heerenveen het tijdschrift Liif, dat een aanklacht is tegen het doorgeslagen schoonheidsideaal in de huidige maatschappij. Maakte Bergman een niets ontziende documentaire over het steeds gangbaarder worden van plastische chirurgie in Nederland, zover wil Sater niet gaan. ,,Wij pakken het genuanceerder aan, maar hebben dezelfde boodschap: wees blij met je lichaam zoals het is’’, zegt Joke van Balen, hoofdredacteur van Liif en voorzitter van Toanielgroep Sater.

Economievrijdag, 21 november 2008

Boeren hebben zekerheid tot 2013, maar daarna...

Straatsburg/ Brussel – Snoep verstandig, eet ’n appel. Dat moet Esther de Lange, lid van het Europees Parlement namens het CDA, hebben gedacht, toen ze deze week alle medeleden en ook de landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel voorzag van gezonde Hollandse appels.

Hoofdartikelvrijdag, 21 november 2008

De arbeidsmarkt...

De effecten van de naderende recessie beginnen in Nederland langzaam merkbaar te worden. Hoewel we het in vergelijking met andere Europese landen economisch nog steeds heel goed doen, kan aan de werkloosheidscijfers worden gezien dat ons land niet ontkomt aan de gevolgen van de wereldwijde economische terugloop. Aan de jaren durende sterke daling van het aantal werklozen is deze maand een einde gekomen. Dat heeft alles te maken met een stijgend aantal ontslagen. Bedrijven gaan op de fles of krimpen hun productie in om in evenwicht te blijven met de afnemende vraag naar de spullen die ze maken of de diensten die ze leveren.

Regiovrijdag, 21 november 2008

De canon ligt er, maar wat doen we ermee

Heerenveen - Wat moeten we in de praktijk gaan doen met de Friese canon? Die vraag stond gisteren centraal in het Abe Lenstra Stadion, waar de ‘canonkaravaan’ Fryslân aandeed. Dit initiatief van de stichting Erfgoed Nederland stimuleert niet alleen de toepassing van de officiële Nederlandse canon van de commissie-Van Oostrom, maar heeft ook oog voor de regionale varianten. En dan vooral met het oog op de leraren in het basis- en voortgezet onderwijs die met de canon te maken krijgen.

Regiovrijdag, 21 november 2008

Pieptoon kan toch tegen de grondwet zijn

Harlingen - Er kleven grondwettelijke bezwaren aan het gebruik van de mosquito, het kastje dat irritante, maar alleen voor jongeren hoorbare, pieptonen uitzendt. Minister Ter Horst waarschuwt gemeenten dat ze problemen kunnen krijgen als ze het ding gebruiken.

Regiovrijdag, 21 november 2008

Iedereen naar school is het belangrijkste

Grou - De hal van osg Sevenwolden in Grou staat vol met bonte marktkramen. Friese meisjes met rode stippen op het voorhoofd of gekleed in een Marokkaans gewaad lopen door de hal. De geur van muntthee hangt overal. De examenkandidaten van het vmbo maken zich op voor de beoordeling van de Grote Praktische Opdracht, de GPO.

Regiovrijdag, 21 november 2008

Zeg gewoon wat het nieuwe provinciehuis echt kost

Leeuwarden - ,,Als je als privépersoon een huis wilt bouwen en het duurt drie jaar langer voor je kunt beginnen, dan begrijpt iedereen dat je huis duurder wordt. Waarom is het dan zo lastig aan de samenleving uit te leggen dat een provinciehuis ook duurder wordt als de politici meer tijd nemen voor de besluitvorming.”

Regiovrijdag, 21 november 2008

Ombeurten slapen, zo veel onderduikers waren er

Drachten - Drie oorlogsjaren zat Karel Levison ondergedoken bij Ruurd en IJtje Frieswijk-Kramer in Drachten. Gisteren kreeg het echtpaar postuum de titel Rechtvaardige onder de Volkeren van de staat Israël.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 november 2008

Gesprek over religie is terug in samenleving

Den Haag - Forum, instituut voor multiculturele ontwikkeling heeft gisteren het expertisecentrum Religie en Samenleving (ReS). Iedereen die vragen heeft over religie op het werk, op school of in de samenleving kan er terecht.

Sportvrijdag, 21 november 2008

Cambuur lééft weer, zowel op als naast het voetbalveld

Leeuwarden - Als het meezit, is het zondag feest in Leeuwarden. Indien SC Cambuur vanavond wint van Telstar en de concurrenten vanavond en zondag punten verspelen, wint de club voor het eerst in jaren een periodetitel. Maar hoe het ook afloopt, een prijs van heel andere orde heeft Cambuur sowieso al: herwonnen respect, zowel op als naast het veld.

Sportvrijdag, 21 november 2008

Jansen terug bij Cambuur

Leeuwarden – Cambuur-trainer Stanley Menzo heeft vanavond weer de beschikking over aanvoerder Rudy Jansen. De rechtsback ontbrak zaterdag nog met een knieblessure tegen MVV, maar is inmiddels klachtenvrij. Hij neemt daardoor in het inmiddels bijna uitverkochte eigen stadion tegen Telstar in de basiself de plaats in van Dennis van der Ree. Linksback Randy Rustenberg, die in de pauze tegen de Maastrichtenaren uitviel met hamstringproblemen, is ook weer hersteld.

Sportvrijdag, 21 november 2008

‘De Olympische kilometer twee keer schaatsen’

Groningen - De Olympische 1000 meter schaatsen krijgt in 2010 in Vancouver vrijwel zeker niet de juiste winnaar als de afstand slechts éénmaal wordt verreden. Econometristen van de RuG hebben vastgesteld dat er een significant verschil bestaat tussen het rijden van een laatste binnen- en het rijden van een laatste buitenbocht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties