Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 november 2013.

Cultuurdonderdag, 21 november 2013

Luisterroute in Fries Museum

Leeuwarden | Het Fries Museum in Leeuwarden komt begin december met een luisterroute. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. Ook de Kunsthal Rotterdam, museum Beelden aan Zee in Den Haag en het Van Abbemuseum in Eindhoven lanceren binnen nu en volgend najaar een nieuwe luisterroute.

Cultuurdonderdag, 21 november 2013

Luisterroute in Fries Museum

Leeuwarden | Het Fries Museum in Leeuwarden komt begin december met een luisterroute. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. Ook de Kunsthal Rotterdam, museum Beelden aan Zee in Den Haag en het Van Abbemuseum in Eindhoven lanceren binnen nu en volgend najaar een nieuwe luisterroute.

Economiedonderdag, 21 november 2013

Betere reclame in winkel kan veel succes opleveren

Grote wasmiddelenketens, internationale computerfabrikanten en koffiebedrijven zijn opdrachtgever voor Hamilton Bright in Sneek. Dertien jaar na de start heeft het bedrijf 1600 mensen in dienst.

Hoofdartikeldonderdag, 21 november 2013

JSF: discussie geluid en kernwapens blijft

De aanschaf van het JSF-toestel blijft de gemoederen bezig houden. Een Kamermeerderheid is akkoord gegaan met de aanschaf van 37 stuks van wat wordt genoemd het beste militaire vliegtuig ter wereld. Die beslissing is op diverse punten omstreden. Zo is er de prijs van het toestel: naarmate de tijd vordert en het vliegtuig op steeds meer onderdelen wordt getest, worden de productie en onderhoud duurder. Een ander punt is het aantal vliegtuigen dat ons land wil kopen: 37. Dat aantal is in militair opzicht te weinig, maar het budget laat de aankoop van meer vliegtuigen niet toe. Nog weer een ander punt is de geluidsoverlast. Die valt mee, zegt de minister, maar vrijwel zeker onderschat de minister - willens en wetens - de lawaaihinder. Het Friese PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi heeft ook zo haar twijfels over de mate waarin de JSF tot grote lawaaioverlast leidt. Ze wil eerst zekerheid over de geluidshinder voordat ze haar ja-stem geeft. Daarmee stond ze alleen in de PvdA-gelederen. Kennelijk oordeelde de partijtop dat één tegenstem wel kan: bij de PvdA zijn de fractieleden geen stemvee.

Regiodonderdag, 21 november 2013

Plan Better Wetter valt goed

Feanwâlden | Bestuurders, ambtenaren, natuurbeheerders en ondernemers in Noordoost-Fryslân zijn enthousiast over Better Wetter, een programma voor toekomstbestendig waterbeheer in Noordoost-Fryslân. Dat meldt advies- en onderzoeksbureau Altenburg & Wymenga, samen met Kenniswerkplaats Noordoost-Fryslân de initiatiefnemer van het project. Zij lichtten maandag circa 35 belangstellenden voor.

Regiodonderdag, 21 november 2013

25 zieken op basisschool Matthijsje in Oosterstreek

Oosterstreek | Op basisschool Matthijsje in Oosterstreek is de mazelen aangetroffen. In totaal zijn zo’n 25 leerlingen, leerkrachten en gezinsleden ziek geweest. Bij drie van hen is ook daadwerkelijk vastgesteld dat het om mazelen gaat, aldus Peter van der Tas van GGD Fryslân.

Regiodonderdag, 21 november 2013

Negenhonderd banen weg bij Philadelphia Zorg

Sneek | Bij Philadelphia Zorg verdwijnen landelijk negenhonderd banen in de komende twee jaar. Dat hebben de 7600 medewerkers en andere betrokkenen gisteren te horen gekregen. Hoeveel gedwongen ontslagen zullen vallen, is niet duidelijk. ,,Een deel is op te vangen door natuurlijk verloop en doordat mensen vrijwillig weggaan. Maar gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk’’, zei bestuursvoorzitter Greet Prins gisteren.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 november 2013

Indiase meisjes uit bordeel bevrijd door IJM

Den Haag | De organisatie International Justice Mission (IJM) heeft deze maand opnieuw tientallen mensen bevrijd uit slavernij. Op 8 november werden met medewerking van IJM dertig mensen bevrijd uit een houtverwerkingsbedrijf in de buurt van Chennai (India). Ze moesten elke dag meer dan achttien uur werken onder erbarmelijke omstandigheden. Sommigen zaten al bijna twintig jaar vast.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 november 2013

Kerk en Wereld heeft zelfstandige begroting

Stichting Kerk en Wereld heeft voor 2014 een bedrag van 383.000 beschikbaar om haar werk te kunnen doen en projecten te steunen. Dat is vrijwel gelijk aan de begroting van dit jaar (381.000).

Sportdonderdag, 21 november 2013

Jan Schulting al na vier maanden weg bij VVOG

Harderwijk | Jan Schulting is niet langer trainer van zaterdaghoofdklasser VVOG uit Harderwijk. Een verschil van inzicht heeft volgens de website van de club tot dit vervroegd vertrek geleid. De 57-jarige trainer uit Uilesprong was aan zijn eerste seizoen bezig. Hij was de opvolger van Dwight Lodeweges die deze zomer naar Cambuur verkaste. Assistent-trainer Jan Okke Koers zal voorlopig de trainingen gaan leiden. VVOG staat negende in de hoofdklasse C.

Sportdonderdag, 21 november 2013

Cambuur-fans kunnen toch met limousine

Sportdonderdag, 21 november 2013

Groote vertrekt na vier jaar bij Sneek Wit Zwart

Sneek | Trainer Johan Groote neemt aan het eind van het seizoen afscheid van Sneek Wit Zwart (SWZ). Groote is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. De oefenmeester was sinds 2010 eindverantwoordelijke bij de huidige koploper van de zondaghoofdklasse. Onder leiding van Groote vierde SWZ in 2012 het kampioenschap van de hoofdklasse. Van promotie naar de topklasse kon zijn ploeg door de degradatie van vorig jaar slechts één seizoen genieten.

Sportdonderdag, 21 november 2013

Heerenveen: Wildschut terug, Fazli geblesseerd

Heerenveen | Vleugelaanvaller Yanic Wildschut keert zaterdag terug in de selectie van sc Heerenveen. Hij is hersteld van zijn bovenbeenblessure en kan dus meedoen in het uitduel met PSV. Spits Samir Fazli ontbreekt dan wel. Hij raakte in een oefenwedstrijd van Jong Heerenveen dinsdag geblesseerd aan zijn knie. Onbekend is nog hoelang hij uit de roulatie is. Of aanvaller Uche Nwofor op tijd is hersteld van zijn enkelblessure voor de wedstrijd met PSV is ook nog maar de vraag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties