Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 november 2014.

Hoofdartikelvrijdag, 21 november 2014

De moeizame relatie tussen politie en ICT

Door een omvangrijk veiligheidslek bij de politie zijn tientallen vertrouwelijke documenten op straat komen te liggen. Het gaat om politieonderzoeken naar moordzaken, overvallen, criminele organisaties en jihadverdachten. De gevoelige informatie was simpel te vinden via zoekmachine Google. De politie bevestigt het veiligheidslek en heeft de documenten direct offline gehaald.

Regiovrijdag, 21 november 2014

Bodem rond Herbaijum daalt nog steeds

Sexbierum - De bodem rond de in 2008 stilgelegde gaswinningsput van Vermillion tussen Herbaijum en de snelweg A7 daalt nog steeds. Op het diepste punt is de bodem al met 35 centimeter gedaald, blijkt uit metingen. Volgens prognoses gaat de daling nog zeker vijfentwintig jaar door, tot een totale daling van 42 centimeter in 2030 en 46 centimeter in 2050.

Regiovrijdag, 21 november 2014

'Swetse' op de nieuwe brug over de Swette

Boazum - ,,Oer de Swette leit in brÍge en dÍr kinne je moai op stean te swetsen", zo vinden de leerlingen van samenwerkingsbasisschool DŻbelspan uit Boazum. Daarom bedachten zij voor de brug over de Swette bij hun woonplaats de naam 'De Swetse'.

Regiovrijdag, 21 november 2014

Bij De Bazuin gaven stelletjes elkaar hun eerste zoen

Harlingen - ,,De oproep heeft veel teweeg gebracht. Het was ook een bijzondere molen op een markante plaats", weet directeur Hugo ter Avest van Museum Hannemahuis. Op de tentoonstelling Molens in Harlingen zijn 68 ingelijste afbeeldingen van de molen te bewonderen.

Regiovrijdag, 21 november 2014

PvdA zoekt nog naar beter voorstel voor windenergie

Leeuwarden - De PvdA-Statenfractie blijft op zoek naar een beter voorstel voor windenergie dan de eigen gedeputeerde Hans Konst onlangs presenteerde. Dat zegt fractievoorzitter Remco van Maurik.

Sportvrijdag, 21 november 2014

Harry Sinkgraven: geen vader die zich ermee bemoeit

Harry Sinkgraven is morgenavond aandachtig toeschouwer in de Amsterdam Arena bij de wedstrijd van sc Heerenveen en zoon Daley in het bijzonder. Het is de eerste keer dit seizoen dat hij zijn zoon live in actie ziet in de uitwedstrijd tegen drievoudig kampioen Ajax. De club die in de aanloop naar de huidige voetbaljaargang nog belangstelling toonde voor de negentienjarige middenvelder. Toeval? ,,Ja", zegt vader Sinkgraven. ,,Gewoon een wedstrijdje kijken en verder speelt er niks."

Sportvrijdag, 21 november 2014

Henk de Jong, terug naar Utrecht: daar waar 't begon

Met het duel van Cambuur zondag in De Galgenwaard tegen FC Utrecht keert Henk de Jong terug naar de plek waar het voor hem als trainer in de eredivisie allemaal begon. Hoe vergin het hem sinds zijn debuut op het hoogste niveau? Feiten en cijfers op een rijl


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties