Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 november 2016.

Hoofdartikelmaandag, 21 november 2016

Moet er naast NAVO een EU-leger komen?

Het is niet de minste ambitie waarmee de Europese Unie vorige week op de proppen kwam. Bij monde van buitenlandchef Federica Mogherini kwam naar buiten dat de EU naast een economische, ook een militaire macht wil worden. De EU moet een militaire hoofdrol spelen, zei Mogherini namens de 28 ministers van Defensie van de Europese Unie.

Regiomaandag, 21 november 2016

Dorpen nemen glasvezel in eigen hand

Joure - Coöperaties uit Zuid-Fryslân gaan op zoek naar middelen om glasvezelverbindingen aan te leggen in de buitengebieden. De provincie Fryslân heeft momenteel juridische problemen met de aanbesteding aan Kabelnoord. Volgens het oorspronkelijke plan zou deze partij het glasvezelnetwerk aanleggen in de zogenoemde witte gebieden waar nu alleen een ADSL-verbinding ligt.

Regiomaandag, 21 november 2016

Najaarsstorm leidt tot schade in Fryslân

Leeuwarden - De eerste najaarsstorm van het jaar raasde gisteren over het land. De storm leidde tot veel overlast in Fryslân, maar grote ongevallen bleven uit.

Regiomaandag, 21 november 2016

Monument voor MH17 krijgt niet veel Friese steun

Leeuwarden - De Friese gemeenten reageren verdeeld op de aanvraag voor een bijdrage voor een herinneringsmonument voor de slachtoffers van de MH17-vliegtuigramp. Uit een rondgang van het Friesch Dagblad blijkt dat de meeste gemeenten geen bijdrage geven.

Regiomaandag, 21 november 2016

Schaatsers moeten bij Elfstedentocht een helm op

Leeuwarden - Bij de volgende Elfstedentocht moeten alle deelnemers een (wieler)helm dragen. Dat heeft het bestuur van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden besloten.

Sportmaandag, 21 november 2016

Boek van 'matennaaier’ Dekker heeft alleen commercieel doel

Sporttribunaal

Sportmaandag, 21 november 2016

De vloek van de geit

Column

Sportmaandag, 21 november 2016

Hielpen heeft in jubileumjaar weer een rustig briesje in de rug

Harde wind, hoge graspollen, af en toe een bui en een temperatuur rondom het vriespunt. Het is zaterdag typisch 'Hielpen-weer’, volgens enkele supporters van het bezoekende Oudega (SWF). Al vijftig jaar is SV Hielpen de plek voor voetballers uit de Friese Elfstedenstad. In september 2014 balanceerde de club, nu uitkomend in de vijfde klasse D op zaterdag, op het randje van de afgrond, maar sinds vorig jaar heeft het de wind weer in de rug.

Sportmaandag, 21 november 2016

Veerman had die laatste bal

De teleurstelling bij sc Heerenveen dat er voor de derde keer op rij, na Feyenoord (2-2) en Sparta (3-1) niet werd gewonnen, zat zaterdag wel het diepste bij Stefano Marzo. De 25-jarige rechterverdediger kreeg in extremis de kans op zijn ploeg naar een 2-1 zege te schieten, maar zag uiteindelijk zijn pogingen via de lat en paal stranden. ,,Via het been van de verdediger (Tighadouini, red.) tik ik de bal in, maar de keeper (Room, red.) raakt hem net met zijn vingertoppen en gaat op de lat. Vervolgens schiet ik de rebound met mijn linkerbeen op de paal."

Sportmaandag, 21 november 2016

Shirt rugnummer 10 blijft bij Waskemeer in de kast

Het had zaterdag op sportpark ‘t Ald Leger in Waskemeer zo mooi kunnen zijn, dat bekerduel tegen zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart. Een hoogtepunt voor de relatief jonge, in 1984 opgerichte club die uitkomt in de vierde klasse C. Een dorpsclub waarbij saamhorigheid en 'it mei elkoar dwaan’ voorop staan. Een hechte vereniging van ruim 180 leden, zoals de ook al jeugdige 38-jarige voorzitter Johan Keuning de voetbalclub karakteriseerde.

Sportmaandag, 21 november 2016

Sneek sluit eerste helft competitie af met winst

Zwolle - De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag de eerste helft van de competitie in Zwolle afgesloten met een overwinning tegen Regio Zwolle Volleybal. In het Land-stede Sportcentrum werd het na de verloren eerste set een 1-3 (25-22, 18-25, 21-25 en 15-25) zege voor de Sneker vrouwen van trainer-coach Petra Groenland, die daarmee de tweede plaats in de eredivisie achter koploper Sleidrecht Sport vasthielden.

Sportmaandag, 21 november 2016

Uitgebalanceerd Aris klopt Weert en kijkt omhoog

Weert - Zo spannend als de seizoens-opening in Leeuwarden (100-99) was het duel in Limburg niet, maar even belangrijk waren de punten die Aris pakte op bezoek bij het nog puntloze Weert wél. Door een uitstekende en onbedreigde 73-86 zege staat de ploeg van Klaas Stoppels weer op een plek die recht geeft op de play-offs.

Sportmaandag, 21 november 2016

Eerste klap daalder waard voor LDODK

Gorredijk Dat één zwaluw in de Korfbal League de lente niet maakt, hoef je in Gorredijk niet komen uitleggen. Het liet onverlet dat de korfballers van LDODK gistermiddag de zege in de seizoensouverture op Fortuna vierden alsof er een titel was gegrepen. -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties