Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 december 2006.

Economiedonderdag, 21 december 2006

Technici zijn welkom bij Alertec, ook de oudere

Warten - Drie jaar geleden nam André Hamstra (39) ontslag na onenigheid bij zijn werkgever. Van de grond af aan bouwde hij technisch uitzendbureau Alertec op met achttien medewerkers en driehonderd uitzendkrachten. ,,Ik begrijp zelf ook niet helemaal waar het succes vandaan komt”, zegt Hamstra. Dit jaar werd hij genomineerd voor de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden.

Economiedonderdag, 21 december 2006

‘Duurzaam’ neemt toe in supermarkt

Den Haag - Supermarkten leggen steeds meer duurzame en biologische producten in de schappen. Opmerkelijk, met de prijzenoorlog waarin producten alleen maar goedkoper moesten zijn.

Economiedonderdag, 21 december 2006

Kerstpakket moet nog steeds verrassing blijven

,,Mensen willen verrast worden”, zegt Marco Setz van kerstpakkettenleverancier Vos en Setz in Drachten. ,,Ze willen niet van te voren weten wat er in het kerstpakket zit. Het uitpakken is een familiegebeuren.” Het traditionele etenspakket is geweest, zegt Setz. ,,Eten koopt iedereen zelf wel. Ook de trend van non-foodpakketten, met bijvoorbeeld een kunstwerk of decoratieve schaal, is geweest. Die zijn te smaakgevoelig.”

Economiedonderdag, 21 december 2006

Oranjewoud neemt InterStep detachering over

Heerenveen - Oranjewoud NV heeft detacheringsbureau InterStep overgenomen. InterStep is gespecialiseerd in de detachering van hoger technisch personeel. Het bedrijf heeft vestigingen in Utrecht, Den Bosch en Rotterdam. Bij het bedrijf werken ruim tweehonderd mensen.

Economiedonderdag, 21 december 2006

Fryslân wil garantie van afvalverwerkers

Leeuwarden - Friese afvalverwerkers moeten voortaan een garantstelling afgeven aan de provincie. Daarmee wil de provincie voorkomen dat zij opdraait voor de hoge kosten van het opruimen van afval bij calamiteiten of bij een faillissement.

Regiodonderdag, 21 december 2006

De ultieme droom komt uit voor Mirre (7)

Drachten - Je bent zeven jaar, je staat midden in een speelgoedwinkel en je mag alles pakken wat je maar wilt hebben, zonder op de prijs te letten. Daar ga je: naar de Barbies, de Lego, de spelcomputers en de grootste knuffels. Nóg een race-auto, nóg een knuffelbeer, nóg een poppenwagen, nog een...

Regiodonderdag, 21 december 2006

Groen licht voor ‘helihaven’

Heerenveen - Eindelijk is de kogel door de kerk. Burgemeester en wethouders van Heerenveen gaan akkoord met een landingsplaats voor de commerciële helikopterdienst Helinet op het IBF aan de oostkant van Heerenveen. Op zijn vroegst opent de ‘helihaven’ eind volgend jaar de deuren.

Regiodonderdag, 21 december 2006

Toerist let op: Friesland beleef je echt

Sneek - Friesland beleef je echt. Dat wordt de nieuwe slogan waarmee de komende jaren duizenden toeristen naar onze provincie moeten worden gehaald. Dat onthulde initiatiefnemer Cees Alberts van het Samenwerkingsverband Promotie & Varen in Friesland gisteravond in Sneek op een bijeenkomst van bijna honderd watersportondernemers in de Rabobank. ,,Meer mag ik echt niet zeggen over de nieuwe campagne”, voegde hij eraan toe.

Regiodonderdag, 21 december 2006

Werkstraf en boete geëist in ATF-zaak

Leeuwarden - Tegen de voormalig algemeen directeur en de voormalig technisch directeur van afvalverwerker ATF in Drachten is een werkstraf van 200 uren en een boete van 30.000 euro geëist. De voormalig adjunct directeur hoorde een werkstraf van tachtig uren en een boete van 15.000 euro tegen zich eisen. Het drietal wordt onder meer brand door schuld, valsheid in geschrifte en het illegaal mengen van stoffen verweten. De eis werd gisteren bekendgemaakt door officier van justitie T. Wiersma, die de zieke E. Boelen verving.

Regiodonderdag, 21 december 2006

MCL verwijst dronken kind naar hulp

Leeuwarden - Het Medisch Centrum Leeuwarden gaat jongeren die worden binnengebracht met een alcoholvergiftiging, samen met hun ouders doorverwijzen naar de Verslavingszorg. Die gaat hen dan onderhouden over de gevaren van alcoholgebruik op jonge leeftijd.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 december 2006

Grap van kardinaal wereldnieuws

Vaticaanstad - AC Milan - FC Vaticano 0-3. Nog een keer: AC Milan - FC Vaticano 0-3. Nee, zo’n uitslag zullen we in de Italiaanse competitie niet tegenkomen; ook al lopen er mensen in het Vaticaan rond die dagdromen van een sterk nationaal Vaticaans team dat zelfs in UEFA-verband zou kunnen deelnemen aan de Europese voetbalkampioenschappen van pakweg 2012.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 december 2006

Sporten op kerstavondACTUEEL
Familieberichten
Advertenties