Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 maart 2005.

Bijschriftmaandag, 21 maart 2005

Bloedzuiger

Ons geloof stelt niets voor. Het is een zeepbel.

Dossiermaandag, 21 maart 2005

Ziende Blind


Dossiermaandag, 21 maart 2005

Aaisikers gaan verder met actievoeren

Jirnsum – Beboete ‘aaisikers’ kunnen zich vrijdag met hun nazorgpas melden in café Twee Gemeenten in Jirnsum. Leden van de BFVW houden daar opnieuw een vergadering over hun ‘wilde’ actie. Vrijdagavond spraken boze BFVW-leden af om zoveel mogelijk het land in te gaan. Ze zijn van plan gewoon eieren mee te nemen uit het veld – dit alles tegen de rechterlijke uitspraak van vorige week in. Als ze worden gepakt door controleurs van betalen ze de boete (95 euro) niet en laten de zaak voorkomen.

Dossiermaandag, 21 maart 2005

‘Boer essentieel voor

Amsterdam - Boeren leveren een onmisbare bijdrage aan het welzijn van de Nederlandse samenleving, vindt 90 procent van de Nederlanders. Dat stelt het Amsterdamse bureau Veldkamp na een representatieve steekproef waaraan ruim honderd mensen meewerkten. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van het RKK/KRO tv-programma Soeterbeeck , dat er vanavond een uitzending aan wijdt.

Dossiermaandag, 21 maart 2005

Rapport over Drentse dorpen miskent de werkelijkheid

GERARD TITULAER

Dossiermaandag, 21 maart 2005

‘Van een visionair plattelandsbeleid in Nederland is geen sprake’

RIA KRAA

Economiemaandag, 21 maart 2005

‘Friesland Bank misbruikt foto’s van woningproject’

Stavoren – Architect H. Gommers spant een kort geding aan tegen Friesland Bank vanwege het mogelijk oneigenlijk gebruik van foto’s van het ecologisch woningenproject Leguanen. De woningen stellen koppen van leguanen voor die langs het water liggen en hun energie krijgen van de zon. Volgens Gommers heeft Friesland Bank geen toestemming gevraagd aan hem als maker en ontwerper van de woningen.

Economiemaandag, 21 maart 2005

FNV onderzoekt steun aan Franse fabriek Atoglas

Leeuwarden – De vakbond FNV gaat onderzoeken in hoeverre de Franse overheid Atoglas steunt bij de bouw van een nieuwe fabriek in Frankrijk. Daarbij wordt vooral bekeken of die steun wel rechtmatig is. In St. Avold wordt een nieuwe fabriek gebouwd die de werkzaamheden overneemt van de vestiging in Leeuwarden. Met de voorgenomen sluiting van de Leeuwarder vestiging in 2006 vervallen 130 banen.

Hoofdartikelmaandag, 21 maart 2005

De energiesector…

Even hadden ze hoop op een goede afloop. De vier grote energiebedrijven in ons land dachten begin maart haast een ‘finaal akkoord’ te hebben bereikt met de ambtelijke top van het ministerie van Economische Zaken. Ze rekenden erop - na negen intensieve gesprekken met ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en toezichthouder DTe - dat de energiebedrijven niet gesplitst zouden worden. Maar vrijdag ging de ministerraad akkoord met het voorstel van minister Brinkhorst van Economische Zaken om het beheer van de energienetten (stroomkabels) en de levering van energie toch te splitsen. De minister maakte tot verbijstering van de energiebedrijven een einde aan hun verwachting: er worden geen akkoorden gesloten met ambtenaren, maar met de miníster.

Regiomaandag, 21 maart 2005

Aaisykje


Regiomaandag, 21 maart 2005

‘Politici strooien met complimentjes’

Joure – Nee, de politiek is niet alleen maar debet aan het negatieve imago van de zorg. Sterker nog: politici delen vaak genoeg complimentjes uit aan zorgmedewerkers. En ja, het politieke debat gaat dan wel vaak over de problemen in de zorg, maar misstanden moeten nu eenmaal aan de kaak worden gesteld.

Regiomaandag, 21 maart 2005

Nijpels het land in voor eerste kievitsei

Skûlenboarch – Kwart voor vijf zaterdagmorgen stond de negentienjarige Jan Boomsma uit Berlikum naast zijn bed. Met zijn ‘aaisikersmaat’ en overbuurman Jouke Ynema (35) zou hij een poging doen om het eerste kievitei van Fryslân te vinden. Om zeven uur ’s ochtends troffen ze het groen-zwart gespikkelde kleinood aan in de buurt van Skûlenboarch.

Regiomaandag, 21 maart 2005

Bijman: nieuwe meren in Noordoost-Fryslân niet direct nodig

Franeker – Het staat vast dat er een nieuw gemaal bij Lauwersoog moet komen om het noordoosten van Fryslân in de toekomst droog te houden. Dat zei gedeputeerde Bijman zaterdag in Franeker op een symposium van de Federatie Gemeentebelangen Friesland over de Kaderrichtlijn Water en het waterbeheer in de 22ste eeuw.

Geloof & Kerkmaandag, 21 maart 2005

‘Rock Steady’, voor een sterke relatie met God

Driebergen - Youth for Christ Nederland (YfC) heeft een nieuw programma ontwikkeld voor tieners: Rock Steady . Veel kerken hebben moeite om het evangelie op een aansprekende manier te presenteren voor tieners. YfC wil met het programma kerken ondersteunen bij het tienerwerk en hen een kant-en-klaar-programma in handen geven, dat tieners uitdaagt om hun relatie met God verder te ontwikkelen. Rock Steady is een eigentijds en interactief programma voor de invulling van tienerdiensten en catechesebijeenkomsten.

Geloof & Kerkmaandag, 21 maart 2005

De bijbel vertaald voor Canadese indianen

Bolsward – Al twintig jaar werken Jaap en Morina Feenstra als bijbelvertalers in Canada. En ze kozen niet het gemakkelijkste gebied: het bevroren subarctische noorden. Twee jaar geleden kwam ‘hun’ levensproject gereed: het Nieuwe Testament voor de Dogrib-indianen. De afgelopen weken reisde het echtpaar door Nederland om verslag te doen van de laatste ontwikkelingen.

Geloof & Kerkmaandag, 21 maart 2005

‘Samen sterk, net als PSV’

Dokkum - PSV staat op dit moment bovenaan in de Holland Casino Eredivisie en zit bij de laatste acht van de Champions League. Niet omdat het een team is met vedetten als Henry, Robben en Van Nistelrooy, maar omdat ze samen als team de sterkste zijn. Zo moeten ook de gaven in de kerk gezamenlijk worden ingezet, klonk zondagmiddag de oproep bij Jeugdkerk QR¿US in Dokkum.

Geloof & Kerkmaandag, 21 maart 2005

Jeugdkerk QR¿US verovert eigen plek in Dokkum

Dokkum – Zondagmiddag twee uur: honderden fietsen en tientallen auto’s staan bij de Fonteinkerk in Dokkum. Reden: de jeugdkerk QR¿US houdt een dienst. Bij de deur staat een ontvangstcomité van tieners die de eigen QR¿US-Krant uitdelen. Enkele mensen komen alweer naar buiten. Het is binnen bomvol. Ruim 700 mensen bezoeken de vierde QR¿US-dienst. Velen hebben het er voor over om anderhalf uur te staan of op de grond te zitten. QR¿US is iets wat de jeugd niet wil missen. Ze zijn ‘nieuwsgierig naar God’, zoals de naam QR¿US al aangeeft. Het is een versmelting van het Engelse woord Curious (nieuwsgierig) en het Griekse Kurios (Christus).

Sportmaandag, 21 maart 2005

Talentvolle laatbloeier redt Friese bokseer

Leeuwarden – Het had dé middag van de twee grootste bokstalenten van Friesland moeten worden en die van de meest ervaren buitenlandse Leeuwarder bokser. Het werd om uiteenlopende redenen dé dag voor de debuterende laatbloeier Johan Poortinga uit Leeuwarden (26).

Sportmaandag, 21 maart 2005

Kromkamp zet wat recht

Heerenveen – De Friese marathonschaatsers kregen zaterdag nog een toetje voorgeschoteld door ijsclub Nooitgedagt uit Haulerwijk. Bij gebrek aan natuurijs werd in Heerenveen alsnog gestreden om de Friese titels, die in 2001 op It Nannewiid voor het laatst op het spel stonden. Goud was er nu voor Martijn Kromkamp, Elma de Vries en Jan Welles.

Sportmaandag, 21 maart 2005

Samaras waant zich weer veilig

Na een gedwongen rustpauze van anderhalf jaar maakt Georgios Samaras vrijdag zijn rentree in het shirt van zijn geboorteland Griekenland. Samaras maakt deel uit van de selectie van Jong Griekenland dat op 25 maart in Tblisi tegen Georgië speelt en dat op 29 maart in Athene tegen Albanië aantreedt.

Sportmaandag, 21 maart 2005

Aris krijgt het nog moeilijk

Leeuwarden - Beter zou het misschien zijn als Woon!Aris als debutant tevreden was met een voortvarende start in de eredivisie. Maar de basketballers uit Leeuwarden willen meer en nog steeds is het doel play-offs spelen. Dat wordt na zaterdagavond nog heel moeilijk, want Aris verloor kansloos van Weert en dat betekende de vierde nederlaag op rij.

Sportmaandag, 21 maart 2005

Lankmoedig Heerenveen gaat vrijuit

Utrecht – Acht dagen nadat RKC Waalwijk in het Abe Lenstrastadion Heerenveen leek te hebben beroofd van een nieuwe Europese campagne is de ploeg van trainer Gertjan Verbeek toch weer een serieuze gegadigde voor Europees voetbal. Na de zege afgelopen woensdag tegen ADO Den Haag (0-2) zetten de Friezen gisteren in Galgenwaard ook FC Utrecht opzij.

Weermaandag, 21 maart 2005

Perioden met zon

We hebben vandaag en morgen perioden met zon en het blijft droog. In de loop van morgenavond gaat het echter wel regenen vanuit het zuidwesten. Morgen wordt het echter eerst nog voorjaar met temperaturen rond 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties