Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 maart 2007.

Agendawoensdag, 21 maart 2007

Johannes Passion

Cultuurwoensdag, 21 maart 2007

Ook Carry Slee weg bij Friese uitgeverij

Leeuwarden - Uitgevers Harold de Croon en Arjan Weenink en ook schrijfster Carry Slee vertrekken bij Foreign Media Group (FMG) in Leeuwarden. Dat is gisteren bekendgemaakt. De drie vertrekken naar het nieuwe Dutch Media.

Cultuurwoensdag, 21 maart 2007

Rob Heiligers viert jubileum

Leeuwarden - Theatermaker Rob Heiligers viert zijn twintigjarig jubileum met een verhalenwedstrijd voor Friese basisschoolleerlingen. Leerlingen van groep vier tot en met acht worden uitgenodigd een ‘waargebeurd avontuur’ op te schrijven. Het mooiste verhaal wint een gratis voorstelling van Heiligers.

Cultuurwoensdag, 21 maart 2007

Kevin Sybrandy wint affichewedstrijd

Leeuwarden - De tienjarige Kevin Sybrandy van basisschool Oud Oost in Leeuwarden vertegenwoordigt Fryslân in de Scholen-Affiche-Wedstrijd. Hij is als winnaar uit de bus gekomen in de Friese voorronde van de landelijke ontwerpwedstrijd die jaarlijks voor kinderen wordt georganiseerd.

Cultuurwoensdag, 21 maart 2007

Rikkert Zuiderveld brengt solo-cd uit

Den Bosch - Rikkert Zuiderveld, bekend van het gospelduo Elly en Rikkert, komt met een solo-cd. Op dc cd, getiteld ‘Solo’, staan dertien nummers, waaronder enkele liefdesliedjes.

Cultuurwoensdag, 21 maart 2007

Monstertux treedt op met Marillion

Leeuwarden - De Leeuwarder band Monstertux treedt twee keer op in het voorprogramma van de Engelse rockband Marillion. Op 11 mei spelen ze in het Franse Lille en op 16 mei in het Utrechtse Vredenburg.

Cultuurwoensdag, 21 maart 2007

Friese hiphop cd gepresenteerd

Drachten - De eerste verzamel-cd met Friese hiphopartiesten wordt vrijdag gepresenteerd in Poppodium Iduna in Drachten. Op de cd ‘Released from the fridge’ staan bijdragen van Zwart op Wit, Grootmeester Jan en Make Senz.

Cultuurwoensdag, 21 maart 2007

Rap battles in Leeuwarden

Leeuwarden - Discotheek Fire Palace in Leeuwarden start in samenwerking met de Leeuwarder Popacademie met zogenoemde rap battles.

Economiewoensdag, 21 maart 2007

Zaken in het kort

Acht Friese ‘communicators’ samen

Economiewoensdag, 21 maart 2007

SIMON TALSMA

Leeuwarden - De hele dag stijve kaken krijgen van het rondlopen met een glimlach, vriendelijk knikken, herkenning van zakenrelaties, of net doen alsof je iemand nog kent, een kop koffie voor een potentiële klant. Op de Bedrijven Contactdagen in het WTC Expo deden gisteren honderden ondernemers hun uiterste best om de dure standplaats toch maar renderend te krijgen. Maar of dat voor iedereen lukt en er na afloop een vette order overblijft, is maar zeer de vraag.

Economiewoensdag, 21 maart 2007

Tekort aan zeelieden stijgt snel

Leeuwarden - De zeevaart krijgt de komende jaren te maken met een groot tekort aan personeel. Dat tekort neemt de komende tien jaar toe tot enkele duizenden. De branche moet opboksen tegen een slecht, verouderd imago. Ook blijken mensen maar kort voor een zeevarend bestaan te kiezen. In de branche werken ongeveer vierduizend mensen.

Economiewoensdag, 21 maart 2007

Recordtal bedrijven bij ‘Willem Barentsz’

West-Terschelling - Een record aantal van negentien bedrijven neemt deel aan de bedrijvenbeurs van Maritiem Instituut Willem Barentsz op West-Terschelling, vrijdag. Dat maakte hoofd Opleidingen G.A. van Leunen van Willem Barentsz gisteren bekend.

Economiewoensdag, 21 maart 2007

Geen Friese bussen naar WAO-actie

Leeuwarden - Onder Friese WAO’ers is weinig animo om naar de actiedag tegen de herkeuring van arbeidsongeschikten te gaan, vandaag in Den Haag.

Expowoensdag, 21 maart 2007

Ameland - Hollum, Galerie Dit Eiland: expo 'Winterbeelden', t/m 31 mrt.

Hoofdartikelwoensdag, 21 maart 2007

Zimbabwe aan de afgrond...

Het kan president Mugabe van Zimbabwe niets schelen hoe de wereld over hem denkt. Mugabe mishandelt oppositieleden, onderdrukt zijn volk en voert het land naar de economische afgrond. Zijn hardhandige optreden leidde de afgelopen week internationaal tot veel ophef, ogenschijnlijk zonder resultaat. Mugabe heeft geen enkele boodschap aan de kritiek van westerse regeringen. De critici lopen maar ,,naar de hel”, aldus Mugabe. Volgens hem willen westerse landen, in het bijzonder voormalig kolonisator Groot-Brittannië, met hulp van de oppositie zijn bewind omverwerpen.

Regiowoensdag, 21 maart 2007

‘Plan voor stage scholier onhaalbaar’

Leeuwarden - Het voornemen van de nieuwe regering om maatschappelijke stages verplicht te stellen in het voortgezet onderwijs roept vraagtekens op bij scholen en vrijwilligersorganisaties. Iedere scholier verplichten drie maanden vrijwilligerswerk te doen, is volgens hen onhaalbaar. ,,Werk het plan eerst goed uit.”

Regiowoensdag, 21 maart 2007

Schadevergoeding voor attractiepark

Oosterwolde - De gemeente Ooststellingwerf en attractiepark Duizenzathe hebben een regeling getroffen over de schadevergoeding, omdat het park geen horeca-activiteiten in het hoofdgebouw kon beginnen. Ooststellingwerf betaalt 520.000 euro. Daarmee is de kous nog niet af, maar hoe hoog het tweede schadebedrag is, is nog onbekend.

Regiowoensdag, 21 maart 2007

‘Heel Zweden ligt hier op het strand’

Ameland - ,,Heel Zweden ligt hier op het strand”, zo drukte Dirk Visser van Rijkswaterstaat het gisteren uit. Een groot deel van de vracht die het schip Cosmea in de storm van zondagavond boven Terschelling verloor, spoelde gisterochtend aan op het strand van Ameland. Van de verloren duizend kuub hout lag daar 600 kuub. Het strand ten noordoosten van Buren was bezaaid met vurenhouten balken.

Regiowoensdag, 21 maart 2007

OM eist hoge straffen tegen brandstichters

Joure - Het Openbaar Ministerie eist 24 en 18 maanden celstraf tegen twee inwoners van Joure. De Jousters (23 en 20) worden verdacht van het in brand steken van een bejaardenwoning, een mobiel toilet, een schaftkeet en tientallen coniferen. Dat gebeurde allemaal vorig jaar, en de branden veroorzaakten veel onrust. Tegen de derde verdachte, een achttienjarige Jouster, eist het OM een straf van vijftig uur onbetaalde arbeid. Bij een van de branden raakte een 78-jarige vrouw zwaargewond. Zij lag een week op de intensive care in het ziekenhuis. Pagina 8: Brandstichters Joure deden het voor de kick.

Regiowoensdag, 21 maart 2007

Cadeautje: jongerenwerker in de wijk

Een derde van de bewoners van de wijk Aldlân is zestig jaar of ouder. Van hen wonen zeshonderd mensen in de zorgcentra Aldlânstate, Erasmushiem en Florastate. Daarnaast wonen veel ouderen in een seniorenwoning of een aanleunwoning.

Regiowoensdag, 21 maart 2007

‘Waarom mogen we geen rimpels?’

Gewoontjes zijn mag niet meer. Niemand die dat hardop zegt natuurlijk. Maar in de media wemelt het van varianten op deze suggestie, stelt psycholoog Theo Bouman van de Rijksuniversiteit Groningen. Perfectie is de schoonheidsnorm. Logisch dat veel mensen gedeprimeerd raken als ze in de spiegel kijken. Bouman wil mensen leren om weer tevreden te zijn met hun uiterlijk. Volgende maand start hij in Groningen met de cursus ‘Lekker in je lijf’.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 maart 2007

‘Voedselbank te makkelijk’

Leeuwarden - De werkgroep Arme Kant van Friesland spreekt zich nadrukkelijker dan voorheen uit tegen de voedselbanken. In een rapport over de voedselbanken komt werkgroeplid Jan Bosman tot de conclusie: ,,Als werkgroep Arme Kant zien we meer nadelen dan voordelen in het fenomeen voedselbanken.”

Geloof & Kerkwoensdag, 21 maart 2007

‘Vaticaanse bisschoppenconferentie bijna politieke partij’

Rome - Zestig katholieke parlementariërs hebben laten weten dat ze niet als verlengstukken van Kerk en Vaticaan in het Italiaanse Parlement zitten. Ze willen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zonder last of ruggespraak hun werk doen.

Sportwoensdag, 21 maart 2007

Tuinstra aan beterende hand

Berlijn Het gaat naar omstandigheden goed met ijsspeedwaycoureur Johnny Tuinstra uit Tzummarum. De 37-jarige Fries kwam zaterdag in Berlijn tijdens zijn tweede race van de WK-finale zwaar ten val na de motor van Sergej Baltasjev te hebben geraakt.

Sportwoensdag, 21 maart 2007

Epke Zonderland naar wereldbeker

Lemmer De gymnastiekbond KNGU vaardigt drie turners af naar de wereldbekerwedstrijden in Cottbus. Ringenspecialist Yuri van Gelder maakt zijn rentree op het internationale podium. Epke Zonderland uit Lemmer en Jeffrey Wammes komen ook in actie in de tweede WB-wedstrijd van het seizoen, die vrijdag begint met de kwalificaties.

Sportwoensdag, 21 maart 2007

Heerenveen slaat armen om damesvoetbal heen

Zeist - Heerenveen is één van de zes betaalde voetbalclubs die volgend seizoen het damesvoetbal naar een hoger plan moet tillen. In Zeist werd gisteren de basis gelegd voor de opzet van de nieuwe eredivisie voor vrouwen. Daaraan doen voorlopig zes teams mee. Heerenveen hoopt op een Afke Lenstra, het hogere doel: internationaal aanpikken bij de wereldtop.

Sportwoensdag, 21 maart 2007

Van der Zijden durft weer vooruit te kijken

Oosterstreek - Kampioen van Fryslân was hij al en sinds zaterdag mag Goffe-Nil van der Zijden uit Oosterstreek zich ook Nederlands indoorkampioen dressuur noemen. In Wanroij was hij de sterkste in de L2-klasse. ,,Als je hard werkt, kun je nooit precies weten hoe ver je kunt komen.’’

Weerwoensdag, 21 maart 2007

Regen

Vandaag krijgen we een paar buien, maar ook zonnige perioden. Het kwik ligt daarbij rond 7 ŕ 8 graden. Morgen krijgen we in de loop van de dag te maken met regen. Het kwik ligt rond 7 graden en het waait stevig. De noordenwind is vrij krachtig en aan zee hard (7 Bft).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties