Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 maart 2009.

Cultuurzaterdag, 21 maart 2009

Expositie Anton Verhey in Wolvega, in ruil voor boek

Wolvega - Kunstschilder Anton Verhey uit Oldeholtpade krijgt komende zomer een overzichtsexpositie in de Kijkzaal van Wolvega. Dat zegde burgemeester Van Klaveren van Weststellingwerf hem gisteren toe bij de presentatie van Verhey’s boek Van Babylon tot Bagdad. De infanterist door de eeuwen heen. Van Klaveren nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.

Hoofdartikelzaterdag, 21 maart 2009

Golgotha, Pasen...

‘De tijd voor Pasen’ is een bekende term. Daarmee wordt gedoeld op de periode die in gereformeerde kring lijdenstijd heette. Nu wordt de term inhoudelijk vaak gevuld met het begrip ‘veertigdagentijd’, een begrip uit het kerkelijk jaar.

Regiozaterdag, 21 maart 2009

Scharnegoutum regelt zijn eigen natuurgebieden

Scharnegoutum - De volhardendheid van Scharnegoutumers bij de aanleg van twee natuurterreinen ten noorden en zuiden van het dorp kan als voorbeeld dienen voor andere gemeenschappen. Elf jaar hebben ze eraan getrokken. Reden voor een feestje.

Regiozaterdag, 21 maart 2009

Friese woning 4 procent goedkoper

Leeuwarden - De huizenprijzen in vrijwel alle Nederlandse provincies zijn voor het eerst sinds 1995 gedaald. In Fryslân daalde hij het sterkst. Woningen zijn hier in een jaar tijd gemiddeld 4 procent minder waard geworden; landelijk kwam de prijsdaling uit op 0,5 procent.

Regiozaterdag, 21 maart 2009

Tien maanden Zambia, omdat het op je weg komt

Sneek - Het huis wordt verhuurd, het kentekenbewijs van de auto geschorst. De verzekeringen zijn rond en de werkvergunning bijna. De familie Rienstra uit Sneek gaat tien maanden werken in een school voor sloppenwijkkinderen, in Zambia.

Regiozaterdag, 21 maart 2009

Tweede houten brug in Sneek

Sneek - Ook de tweede brug over de vernieuwde rondweg (A7) van Sneek wordt van hout. Van de Westhemstraat naar de Molenkrite gaan auto’s vanaf midden volgend jaar over een brug van accoya, vergelijkbaar met die naar Akkerwinde. Fietsers blijven door een tunnel gaan.

Regiozaterdag, 21 maart 2009

Make A Difference Day, geen prominent komt er onderuit

Leeuwarden - De Make A Difference Dagen beleven gisteren en vandaag pas hun vierde editie, maar het Oranje Fonds, Movisie en de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) hebben er al een soort nationale feestdag van weten te maken waar mensen in openbare functies zich niet met goed fatsoen aan kunnen onttrekken. Bleef het de eerste keer in 2006 bij enkele honderden vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken, dit jaar gaat het om tienduizenden mensen.

Regiozaterdag, 21 maart 2009

Toestroom vrijwilligers in Fryslân

Leeuwarden - Veel Friese vrijwilligerscentrales zien de laatste maanden een opvallende piek in het aantal aanmeldingen. In sommige gevallen is het aanbod van werkkrachten meer dan verdubbeld. Ook zijn er meer vacatures voor vrijwilligers. Mogelijk speelt de kredietcrisis daarbij een rol.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 maart 2009

Bundel als kennismaking met het Lutheranisme

Haarlem - De crisis in de oecumenische beweging is niet gebaat bij snelle oplossingen, bijvoorbeeld door mee te willen liften met de groeiende evangelicale en pinksterbewegingen.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 maart 2009

Bezoekers enthousiast over beurs Kerk & Gemeente in Jaarbeurshallen Utrecht

Utrecht - Je kunt er met Calvijn op de foto, in een café met kerkbanken genieten van een kop koffie of meedoen met workshop. Maar op de kerkenbeurs die vrijdag en zaterdag in Utrecht wordt gehouden, gaat het vooral om onderlinge ontmoetingen: de beurs kerken en christenen samen.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 maart 2009

Voorgangersechtpaar Simon en Jeanet Regnerus volgden de Marriage Course


Sportzaterdag, 21 maart 2009

Wielrenvereniging Sneek wil af van ‘wilde’ imago

Sneek - Lange tijd was de Wielervereniging Snits een vreemde eend in de bijt door de ‘wilde’ status die ze genoot. De Waterpoorters opereerden vooral op eigen gelegenheid en dus buiten de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) om, maar de samenwerking wordt de laatste tijd nieuwe leven ingeblazen.

Sportzaterdag, 21 maart 2009

Ongelukkig gelijkspel Cambuur tegen AGOVV

Leeuwarden - Met de eindstreep in zicht heeft Cambuur gisteravond verzuimd de concurrentie in de strijd om de nacompetitie de genadeklap te geven. De Leeuwarders speelden thuis gelijk tegen AGOVV, en met de duels tegen Excelsior, Den Bosch, Helmond Sport en MVV in het verschiet ligt er een zwaar programma te wachten voor de Leeuwarders, waarbij de laatste drie clubs azen op de play-off-plek die nu in handen is van de ploeg van Stanley Menzo.

Sportzaterdag, 21 maart 2009

Heerenveen in Doetinchem improductief

Doetinchem – Bij de hekkensluiter is sc Heerenveen er gisteravond niet in geslaagd de winnende reeks door te trekken. Het voor lijfsbehoud vechtende De Graafschap hield op De Vijverberg stand en de productiefste club van de eredivisie was voor de verandering eens improductief.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties