Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 maart 2016.

Hoofdartikelmaandag, 21 maart 2016

Doelen windenergie wel of niet haalbaar?

Minister Henk Kamp van Economische Zaken maakt zich zorgen of de provincies de doelstellingen voor windenergie zullen halen. Die doelstellingen komen voort uit het nationaal energieakkoord. In 2020 moeten de provincies een capaciteit van zesduizend megawatt vermogen aan windenergie kunnen leveren. Een en ander is overeen gekomen met onder andere de provincies. Uit de jaarlijkse monitor Wind op Land blijkt dat het reëel is om te denken dat driekwart van die doelstelling wordt gehaald.

Sportmaandag, 21 maart 2016

Truste!

Irritant’, denk ik bij mezelf. 'Rotding’, hoor ik mezelf mompelen. En dan: het besef. De wekker op de telefoon blijkt me uit mijn slaap te doen ontwaken. Niks geen vrolijk fluitende vogeltjes of het relaxte onderwatergeluid van walvissen. Nee, wel dat van een zich veel te vaak herhalende en vals klinkende zoemer. Maar goed, het doel heiligt de middelen. Wakker moest ik worden en wakker ben ik. Het is 4.48 uur. Welkom in mi casa , het is zaterdagnacht cq. zondagochtend. Tijd voor, jawel, Formule 1.

Sportmaandag, 21 maart 2016

De Graafschap - Cambuur: Hopen op scenario van 14 april 2013

Bijna zorgde het nog voor een smile toen hij er zaterdag na Cambuur - Roda JC (0-1) aan werd herinnerd. ,,Maar", zei spits Martijn Barto, ,,die glimlach op mijn gezicht komt er vanavond niet meer." Een minzaam knikje, daar bleef het bij. En toch, zo erkende de aanvaller van de Leeuwarders toen het ging om de aanstaande cruciale degradatiekraker tegen De Graafschap, een scenario als dat van bijna drie jaar geleden zou mooi zijn.

Sportmaandag, 21 maart 2016

Fanatieke Streppel dacht aan kantinejuf en tennistoernooien


Sportmaandag, 21 maart 2016

Cambuur is al radeloos, nu ook bijna reddeloos

Wie geeft er na het zwakke optreden in het 0-1 verlies tegen Roda JC nog wat voor de kansen van Cambuur op het ontlopen van directe degradatie? Een zege op De Graafschap is nu vereist; anders is de ploeg niet alleen radeloos, maar ook reddeloos.

Sportmaandag, 21 maart 2016

Heerenveen geeft thuis weer niet thuis

Na het verdienstelijke gelijkspel van een week eerder tegen PSV gaf sc Heerenveen zaterdag in het eigen Abe Lenstrastadion weer eens niet thuis. Heracles Almelo was, net als de afgelopen drie seizoenen, de baas in het Friese Haagje (0-1).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties