Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 april 2006.

Hoofdartikelvrijdag, 21 april 2006

De publieke omroep...

Na een periode van rust - althans voor het publiek - is de publieke omroep weer in het nieuws. Het CDA vindt de uitwerking van de plannen voor de vernieuwde publieke omroep een farce. Volgens CDA-leider Verhagen heeft de Raad van Bestuur van de NOS de afspraken in het zogeheten Paasakkoord van vorig jaar, met voeten getreden. Een van de belangrijkste elementen in dat, overigens omstreden, akkoord was dat de positie van de omroepverenigingen zou worden versterkt. Maar daar komt niets van terecht, meent Verhagen. Hij wil dat het kabinet de plannen van de Raad van Bestuur van tafel haalt.

Regiovrijdag, 21 april 2006

Speciale zorg voor bejaarde junks effectief

Leeuwarden - De verpleeghuisafdeling van maatschappelijke opvang De Terp in Leeuwarden is trendsettend. Het is niet alleen een voorbeeld van hoe bejaarde junks het beste verzorgd kunnen worden, maar ook hoe alle senioren in de toekomst verpleegd willen worden. Dat zegt M. Brouns, NHL-lector innovatie en competentieontwikkeling in de zorg.

Regiovrijdag, 21 april 2006

Zuidwest-Fryslân wil watersporters met boeken binden

Balk - Een mobiele waterbibliotheek door de Zuidwesthoek. De bibliotheek Súdwest-Fryslân laat momenteel onderzoeken of dat nieuwe idee een haalbare kaart is. De bibliotheekboot moet ervoor zorgen dat er meer te bieden is voor watersporters op de Friese wateren. Vorig jaar was een soortgelijk initiatief op het strand een groot succes in Zuid-Holland.

Regiovrijdag, 21 april 2006

Religieus platform in oprichting

Drachten - De gemeente Smallingerland gaat een platform oprichten met daarin vertegenwoordigers van de grootste kerken en het Humanistisch Verbond, dat bij een grote ramp ingeschakeld kan worden voor slachtofferhulp, nazorg, opvang en geestelijke begeleiding. Dat werd gisteren bekendgemaakt.

Weervrijdag, 21 april 2006

Af en toe zon

Vanmiddag blijft het tamelijk bewolkt met even wat zon bij maxima rond 16 à 17 graden. Morgen hebben we eerst motregen en bewolking, later af en toe zon. Het kwik ligt daarbij morgenmiddag tussen 13 en 15 graden, bij een matige wind uit het noorden tot noordoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties