Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 mei 2007.

Cultuurmaandag, 21 mei 2007

Minder cabaret in De Skâns Gorredijk

Gorredijk - Schouwburg de Skâns uit Gorredijk brengt het komende seizoen minder cabaretvoorstellingen dan voorheen. Daar staat tegenover dat het muziekprogramma van de schouwburg sterk uitgebreid wordt.

Cultuurmaandag, 21 mei 2007

.Beatles-show erg afwisselend

Wat is de reden dat de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht dit keer songs van The Beatles als thema voor zijn theatershow heeft genomen? Het antwoord is gemakkelijk te raden, de songs van de Beatles hebben een soort x-factor, een uitstraling die heden ten dage nog altijd aanspreekt. Waren het in de jaren zestiger John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison die met hun songs en performance de wereld op zijn kop zetten, nu zijn het altijd nog de aansprekende songs die de latere stijlen van popmuziek hebben overleefd.

Cultuurmaandag, 21 mei 2007

Een relatietherapeut is in een uurtje klaar

Het moment dat George aan zijn vrouw Martha diep in de verzopen nacht uiteindelijk duidelijk maakt dat hun zoon niet meer komt, omdat hij bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen, valt er een doodse stilte. Niet alleen op het toneel, maar ook bij het publiek. Het is alsof het vele drankgebruik van George en Martha nu eindelijk op zijn plaats valt. Ooo, hoor je het publiek denken, daarom doen ze zo. Wat een sneue vrouw eigenlijk.

Dossiermaandag, 21 mei 2007

Kicken op de komst van Adriaanse naar Feyenoord


Hoofdartikelmaandag, 21 mei 2007

De honderd dagen...

De oppositie moet er niets van hebben: een regeringsploeg die overal in het land is om met burgers en organisaties te praten, maar met niets in de Kamer komt. De afgelopen honderd dagen kon de oppositie dan ook niet veel anders dan klagen en wat losse flodders schieten richting kabinet. Met name de VVD in de persoon van oppositieleider Rutte wilde het volk laten horen dat de liberalen er echt nog zijn en dat ze van belang zijn voor het vaderland.

Regiomaandag, 21 mei 2007

Grote drukte in bos en op water en weg

Leeuwarden - Het Hemelvaartweekeinde heeft in Fryslân voor veel drukte gezorgd op de wegen, het water en in natuurgebieden. Het mooie weer verleidde veel mensen tot het maken van een uitstapje. Daarnaast waren er veel vakantiegangers in de provincie. Vooral de campings hebben hiervan geprofiteerd.

Regiomaandag, 21 mei 2007

‘Je moet het leven interessant maken’

Tytsjerk - Zaterdagmorgen negen uur in huize Bok in Tytsjerk. De bijna honderdjarige Maria Bok, gekleed in een strak, donkerrood truitje en keurige pantalon, heeft net het ontbijt genuttigd. De overbuurman serveert zwarte koffie. Zelf doet ze er twee grote scheppen rietsuiker in. ,,Oh”, zegt ze geschrokken. ,,Is het heet?”, vraagt de buurman ongerust. ,,Moet ik er wat koud water bij doen?” ,,Alstublieft.”

Regiomaandag, 21 mei 2007

Biogarde, is dat eigenlijk ook biologisch?

Zaterdagavond kon er voor vijftig euro per persoon biologisch gedineerd worden op het Starteiland in Sneek. De komende maanden gaat de biologische promotietrein door Fryslân. Op 16 juni is er een biologisch terras in Dokkum. Volgens initiatiefnemer Sjoerd de Hoop uit Hiaure kunnen gasten voor tien euro lekker biologisch eten. Vanaf medio juni gaan in veertien plaatsen in Noord-Nederland supermarkten en restaurants samenwerken om biologische producten aan de man te brengen. Dit vindt onder meer plaats in Harlingen, Franeker, Bolsward en Drachten. Ook komt er een certificering voor biologische restaurants.

Regiomaandag, 21 mei 2007

Langweer wil diepere Wielen

Langweer - Langweer snakt naar het uitbaggeren van de Langwarder Wielen. Steeds meer zeiljachten hebben moeite om het watersportdorp te bereiken. Omdat de verhuur van grotere en duurdere motor- en zeiljachten steeds meer toeneemt, is het dieper maken van de Wielen van groot belang voor de watersportsector.

Regiomaandag, 21 mei 2007

Langs elf steden in auto of per benenwagen

Leeuwarden - Het is al tien jaar geleden dat de Elfstedentocht voor het laatst werd geschaatst, maar dat weerhoudt mensen er niet van de route langs de Friese elf steden af te leggen. Afgelopen zaterdag eindigden er drie van zulke tochten. Over het water met de kano, te voet én met oldtimers.

Geloof & Kerkmaandag, 21 mei 2007

Brigade van weldoeners laat geloof in Drachten zien

Drachten - Een brigade van weldoeners heeft zaterdagmiddag letterlijk laten zien dat je je geloof handen en voeten moet geven door te doen. 525 christelijke tieners (12-17 jaar) en hun leiders trokken de wijken van Drachten en Boornbergum in voor de actie ‘Impact’.

Geloof & Kerkmaandag, 21 mei 2007

‘Geroepen om Jezus te volgen’

Drachten - Het jongerenevenement Square is ,,vet”, zo beleven de tieners het. Of zoals een van de deelnemers het dit weekeinde zei: ,,Hier is er geen gedonder. Iedereen doet gewoon aardig tegen elkaar als je iets vraagt.” Doel is om jongeren te helpen intens met God te leren leven, aldus Martin Koornstra. En dat is beslist niet saai. Geloven is één groot feest stralen de tieners uit.

Geloof & Kerkmaandag, 21 mei 2007

Verbondenheid in geloofsverdieping

Leeuwarden/Deinum - Een gemeentebrede zoektocht naar verdieping heeft de Baptistengemeente Parkkerk in Leeuwarden achter de rug. 150 gemeenteleden deden de afgelopen twee maanden mee aan het veertigdagenproject ‘Feest van genade’. Marianne Kooistra (45) uit Deinum en Klaske Venema (27) uit Leeuwarden vertellen over hun ervaringen.

Sportmaandag, 21 mei 2007

Helmholt deelt bij seizoenstart eerste tik uit

Burgum - Vorig jaar was hij de alleenheerser in de topklasse, maar dit seizoen aast de concurrentie op de kroon van fierljepper Bart Helmholt. De klassementswinnaar van vorig jaar had niet het idee al bij de seizoenstart te zullen vlammen, maar hij bleef zaterdag in Burgum bij de eerste wedstrijd fier overeind. Helmholt won en deelde zo een eerste tik(je) uit.

Sportmaandag, 21 mei 2007

Fonk blijft klasse apart in het jongensljeppen

Burgum – In de schaduw van het geweld van Bart Helmholt presteerden Jacob Scherjon (winnaar junioren) en Alwin Fonk (winnaar jongens) erg goed tijdens de eerste ljepperij van het seizoen in Burgum. Fonk: ,,Ik wil dit seizoen schansrecords en klassementsrecords breken.”

Sportmaandag, 21 mei 2007

‘Wâldmantsje’ koning van ’t Bildt

Edward Jorna

Sportmaandag, 21 mei 2007

Drachten piekt weer op het juiste moment

aar de laatste minuten van de wedstrijd. De buit is eindelijk binnen. Links Geale Tadema en verzorger Fred Brandsen. Foto: Binne Kramer

Sportmaandag, 21 mei 2007

Kleine Sneekweek is er één van uitersten

Kolmeersland - De 37ste Kleine Sneekweek is er één van uitersten gebleken. Waar vooral de zaterdag met veel wind garant stond voor spektakel, leek het gisteren op de slotdag meer op een dobberpartij in de zeventien vertegenwoordigde klassen. Desalniettemin keek het organisatiecomité met een goed gevoel terug op vier dagen zeilen op het Sneekermeer.

Sportmaandag, 21 mei 2007

De Vries ontgroeit het skeelerpeloton

Wolvega - Elma de Vries stond gistermiddag in Wolvega al weer aan de start voor een ‘gewone’ wegwedstrijd en zij toonde zich tevreden met een derde plaats achter de Belgische Hilde Goovaerts en Angeline Thomas uit Australië. Maar voor de Friezin kon het weekeinde toen al niet meer stuk. Bij het NK op de baan in Heerde verzamelde de rijdster uit Haule in drie dagen vier titels en een zilveren medaille. Daarmee werd duidelijk dat De Vries het Nederlands peloton ontgroeit en liever kijkt zij dan zelf dan ook al uit naar wereldbekerwedstrijden, die ze dit seizoen rijdt voor een Duits sponsorteam.

Sportmaandag, 21 mei 2007

Van der Wal: van brokkenpiloot tot winnaar

Wolvega - Geert-Jan van der Wal van Urk heeft gistermiddag de Ster van Wolvega gewonnen. Eindelijk, zuchtte de 21-jarige rijder uit het team van Habovo, met in de kopgroep van negen man ook ploeggenoot Willem Hut uit Haulerwijk.

Sportmaandag, 21 mei 2007

Bos maakt de juiste keuze

Drachten - Jan Bos won zaterdag de A7 Classic rond Drachten en de wielrenner uit Nieuwehorne kreeg daarmee de bevestiging dat hij begin dit jaar de juiste keuze maakte. Na bijna 165 kilometer koos de 21-jarige renner in het shirt van Olympia brutaal het spoor van de ontsnapte Jeffrey van der Velde uit Kropswolde en pakte zo zijn eerste overwinning.

Sportmaandag, 21 mei 2007

Harkemase Boys met Weening in de prijzen

Harkema - In Harkema en omgeving waren ze vorige week na de degradatie van het eerste elftal van Harkemase Boys een beetje van de kaart. Zaterdag maakte het vlaggenschip een verloren jaar nog een beetje goed, door beslag te leggen op de noordelijke districtsbeker. Aan de hand van interim-trainer Willem Weening viel Harkemase Boys in de prijzen.

Sportmaandag, 21 mei 2007

Zwarte dag voor ONT

Minnertsga - Voor ONT eindigde zaterdag de optelsom van druk en mentale tegenslag in een anticlimax. Het verlies van de ploeg van trainer Wieger Sinnema in de nacompetitie tegen Minnertsga betekende degradatie naar de derde klasse. De scherprechter wil volgende week in de finale tegen Balk graag stuivertje wisselen met de geplaagde ploeg.

Weermaandag, 21 mei 2007

Vrij zonnig

Vandaag is het wisselend bewolkt, overwegend droog en het wordt ongeveer 17 à 18 graden, bij een matige en aan zee vrij krachtige noord tot noordoostelijke wind. Morgen wordt het vrij zonnig en dan wordt het opnieuw ongeveer 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties