Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 mei 2010.

Cultuurvrijdag, 21 mei 2010

Publieksprijs van Liet heet voortaan de Ivan Pel-prijs

Leeuwarden - De publieksprijs van het Friese songfestival Liet heet voortaan de Ivan Pel-publieksprijs. Het bestuur en de medewerkers van Liet en Liet International dragen de prijs hiermee op aan Ivan Pel, die vorig jaar op 62-jarige leeftijd onverwacht overleed. Pel was van 1991 tot 2009 producent en zakelijk leider van Liet en Liet International en was in 1991 oprichter van Liet.

Cultuurvrijdag, 21 mei 2010

Nieuwe Garde maakt in Fries Museum in uur een tijdschrift

Leeuwarden - In een uur tijd een tijdschrift maken. Het lijkt ondoenlijk, maar Nieuwe Garde Leeuwarden gaat die uitdaging aan. Ruim twintig leden van de Leeuwarder netwerkgroep van kunstenaars, schrijvers en andere creatievelingen maken vanavond in het Fries Museum 1u1m (1 uur 1 magazine). De stopwatch ligt er bij. ,,Een uur is een uur”, zegt initiatiefnemer Eko Kooistra.

Hoofdartikelvrijdag, 21 mei 2010

Jongerenketen, gemeenten...

Bureau Eerlijke Mededinging en Horeca Nederland ruiken de overwinning. Na de rechterlijke uitspraak over de gemeente Wymbritseradiel - die mag jeugdketen niet gedogen - zullen ook de andere Friese gemeenten worden gedaagd, zo luidt de strijdlustige aankondiging.

Regiovrijdag, 21 mei 2010

Een positief gevoel, ondanks knullig koptelefoontje

Voor 9230 Friese middelbare scholieren zijn deze week de eindexamens begonnen. Het Friesch Dagblad volgt vijf van hen. Vandaag de Terschellingse Fé van den Hoogen (18). De havoscholiere deed gisteren muziekexamen op scholengemeenschap Anna Maria van Schurman in Franeker.

Regiovrijdag, 21 mei 2010

Lekker doorvaren en gratis mail checken

Sneek - Een opeenhoping van bootjes voor de bruggen bij de Oppenhuizerweg en de Lemmerweg in Sneek, wachtend op toegang tot de stad, het is een beeld dat tot het verleden behoort. Dit vaarseizoen zullen de bootjesmensen niet meer hoeven te wachten omdat de brugwachter zijn welverdiende pauze heeft. Reden: de pauzes voor de brugwachters zijn afgeschaft.

Regiovrijdag, 21 mei 2010

Meer wildernis in Drents-Friese Wold

Appelscha - In het Drents-Friese Wold moet wildernisnatuur komen. De komst van edelherten en andere grote grazers wordt niet uitgesloten.

Regiovrijdag, 21 mei 2010

Boommarter in vogelhuis, met houtduif als maaltijd

Haulerwijk - Boswachters vertoeven een nacht en een dag in het Blauwe Bos en registeren alles wat ze tegenkomen.

Regiovrijdag, 21 mei 2010

Vragen bij ‘belachelijke’ rode mieren

Drachten - De honderden rode mieren die in Drachten bij wijze van cadeautje aan de jarige schouwburg op de weg zijn geschilderd, leiden tot verontwaardigde reacties.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 mei 2010

Geloofstwijfelaar Boele Ytsma aan de wandel met kerkleiders

Leeuwarden - Boele P. Ytsma, webdominee en bekend van zijn boek Van de kaart. Manifest van een gepassioneerde twijfelaar gaat eind juni wandelend in gesprek met ,,zoekers, twijfelaars, pioniers en anderen”. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe boek, begin volgende maand: Authentiek - de zoeker en het verlangen. ,,Daarin pak ik de draad op van mijn eerste boek. Volgde ik toen de twijfelaar, in dit nieuwe boek ben ik op reis met de zoeker.”

Geloof & Kerkvrijdag, 21 mei 2010

In 2011 eerste handboek voor kerksluitingen

Amersfoort/Leeuwarden - Er komt volgend jaar juni een handboek voor kerksluitingen uit. Boekencentrum Uitgevers gaat het boek van ongeveer 250 bladzijden uitgeven, aldus prof. dr. Henk de Roest uit Amersfoort die de eindredactie doet.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 mei 2010

Donatus zoekt nieuwe markt door kerksluitingen

Rosmalen - Donatus Verzekeringen is een begrip in kerkelijk Nederland. 70 procent procent van alle religieuze gebouwen in ons land is er verzekerd.

Sportvrijdag, 21 mei 2010

Toch nog afsluitend feestje in Cambuur-stadion

Leeuwarden - Het seizoen eindigde sportief gezien met de uitschakeling in de play-offs weliswaar in mineur voor SC Cambuur, maar toch hoopt de Leeuwarder club vandaag de jaargang sfeervol af te sluiten. Reden is dat het Cambuur-stadion het decor is van de openingsdag van het Eurovoetbal-toernooi. ,,Voor een paar euro zie je de toppers van de toekomst”, weet algemeen directeur Alex Pama.

Sportvrijdag, 21 mei 2010

KNVB gaat de controle op de spelerspas controleren

Drachten - De voetbalbond KNVB gaat vanaf volgend seizoen strenger toezien op het controleren van de spelerspassen in het amateurvoetbal. De bond constateerde dat met name clubscheidsrechters lang niet altijd naar de pasjes vragen.

Sportvrijdag, 21 mei 2010

Brandsma klopt alle topfierljeppers

Buitenpost - Een wedstrijd om snel te vergeten, de ljepperij in Buitenpost van gisteren. Toegegeven, het was pas de tweede wedstrijd van het seizoen en dus mogen er nog geen wonderen worden verwacht. Maar dat Nard Brandsma als junior verder sprong dan alle topfierljeppers van de senioren zei veel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties