Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 mei 2011.

Cultuurzaterdag, 21 mei 2011

Cd met orgelwerken Johan G. Koers

Sneek - Tien orgelwerken van musicus Johan G. Koers uit Oranjewoud worden komende week opgenomen voor een cd. De stukken worden uitgevoerd door Dirk S. Donker en David de Jong in de Martinikerk in Sneek.

Cultuurzaterdag, 21 mei 2011

Zomerfestival Muziek aan Zee slaat jaartje over

Harlingen - Het evenement Muziek aan Zee gaat dit jaar niet door. Stichting Zomerfestival Harlingen kon de begroting niet op tijd sluitend krijgen. Het gratis muziekfestival op het strand achter de Westerzeedijk bij Harlingen is afhankelijk van sponsoren en subsidies. De bijdragen vielen dit jaar tegen.

Hoofdartikelzaterdag, 21 mei 2011

Kerkverlating en de vraag naar God

De cijfers spreken duidelijke taal: het gaat niet goed met de grote kerken in ons land. Het bisdom Roermond maakte gisteren bekend dat tot 2020 wellicht honderd (!) van de driehonderd kerken moeten worden gesloten. De Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke kerk denken dat de komende tien jaar landelijk de deuren van 25 tot 30 procent van de kerkgebouwen definitief dichtgaan. Bij kleinere, orthodoxe en evangelische kerken en groepen liggen de cijfers anders. Daar is sprake van stabilisatie en zelfs groei van het aantal leden en dus van het aantal kerkgebouwen. Maar over het geheel genomen neemt de kerkelijkheid enorm af.

Regiozaterdag, 21 mei 2011

Lyme-patiënt heeft recht op duidelijkheid

Leeuwarden - Er moet een einde komen aan de medische controverse tussen artsen en patiënten van de ziekte van Lyme. De Tweede Kamer heeft de Gezondheidsraad om een advies gevraagd. Daaruit moet blijken of er meer onderzoek nodig is naar de door teken overgebrachte ziekte en of de politiek daar geld voor beschikbaar wil stellen.

Regiozaterdag, 21 mei 2011

Oerol moet zich weer eens bewijzen

,,Donkere wolken hangen boven Oerol.” Zo begon wethouder Spanjer van Terschelling gisteren de presentatie van het programma van het theaterfestival. De dertigste editie vindt plaats van 17 tot en met 26 juni en staat in het teken van geluiden van het eiland. Juist in die periode wordt door de festivalorganisatie en de hele Nederlandse cultuursector ook heel angstvallig geluisterd naar Den Haag.

Regiozaterdag, 21 mei 2011

Rixt is na examenweek toe aan leuk stappen

Rixt Zagema is blij dat haar eerste examenweek achter de rug is. De zestienjarige leerlinge van mavo De Saad in Damwâld sloot gistermiddag af met de eindtoets voor economie. Een pittige klus, geeft ze aan. Dit weekeinde staat in het teken van ontspanning. ,,Ik ga even leuk op stap”, zegt ze.

Regiozaterdag, 21 mei 2011

Burgumer voelt zich prima thuis op universiteit van Cambridge

Auke Jisk Kronemeijer promoveert maandag aan de Rijksuniversiteit Groningen op een ingewikkeld natuurkunde-onderzoek. Sinds kort woont en werkt de Fries in Cambridge.

Regiozaterdag, 21 mei 2011

Drie eerste stenen voor pcbo De Grűnslach

Oudega (Sml)- Smullen van pannenkoeken, klompkesilen in de vijver voor de school en een historische wandeltocht door het dorp. Het is de hele week al feest in Oudega. Christelijke basisschool De Grűnslach viert haar 125-jarig bestaan en doet dat met een groot feest voor de leerlingen. Gisteren mochten alle kinderen verkleed in de stijl van Ot en Sien naar school komen. Er stonden oud-Hollandse spelletjes en een toneelstuk op het programma. Vandaag is er een reünie waar ongeveer zeshonderd oud-leerlingen worden verwacht.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 mei 2011

Geen armen, geen benen, maar wel hoop

Nick Vujicic heeft geen armen en benen. Toch golft hij, zwemt, surft en doet nog veel meer wat onmogelijk lijkt. Hij is iemand die wereldwijd mensen inspireert. In Leven zonder beperkingen zijn verhaal.

Sportzaterdag, 21 mei 2011

Cambuur gaat niet achteroverleunen

Leeuwarden - Met een 2-1 voorsprong in de zak gaat SC Cambuur morgen Zwolle om te proberen de finale van de play-offs te halen. Met een zo goed als fitte groep en vooral: een gretige groep. De eerste ontmoeting in Leeuwarden heeft iets gedaan met de spelers. ,,Doordat we opportunistisch speelden ontstond er ook passie. We zweepten elkaar op”, zegt Danny Guijt die gisterochtend op de training slechts blije gezichten zag.

Sportzaterdag, 21 mei 2011

Smit: we moesten achter eigen geld aan; dat hoort niet

Heerenveen - Nog één wedstrijd en dan zit het erop voor Sylvia Smit bij sc Heerenveen. Vanavond speelt de 24-jarige spits uit Stadskanaal in het Abe Lenstra Stadion met haar team de bekerfinale tegen AZ. Komende zomer vertrekt ze naar FC Zwolle. Smit hoopt nog één keer te schitteren in het pompeblędenshirt: ,,We zijn hartstikke gemotiveerd om de beker te veroveren.”

Sportzaterdag, 21 mei 2011

Paulo Henrique; sensatie op Belgische velden

,,Binnengetrapt door... Paulo Henrique, wie anders.” De vanzelfsprekendheid in de stem van de Belgacom TV-commentator nadat Paulo Henrique vorige week de 1- 0 maakte in het play-offduel met Cercle Brugge zegt alles. De Braziliaanse oud-speler van sc Heerenveen is dit seizoen dé man bij Westerlo. De 22-jarige spits scoorde deze jaargang in alle competities (bij elkaar 36 wedstrijden) al 22 keer. Vanavond kan hij met de Belgische eersteklasser extra slagroom op de taart spuiten. Dan speelt hij in Brussel de bekerfinale tegen Standard Luik.

Sportzaterdag, 21 mei 2011

Stroetinga na derde ritzege even leider Olympia's Tour

Reuver - Wim Stroetinga heeft gisteren de vierde etappe van Olympia’s Tour gewonnen. Met zijn derde ritzege nam de Fries van Ubbink-Koga de leiderstrui over van Jetse Bol. Ditmaal bleef Stroetinga in de sprint Barry Markus (tweede) en Johim Ariesen (derde) voor. ,,Ik heb me nu wel voldoende getoond als de snelste man van het peloton hier”, zei de oud-prof van Milram.

Sportzaterdag, 21 mei 2011

Assaidi in voorselectie Marokko

Heerenveen - Oussama Assaidi van sc Heerenveen is door bondscoach Erik Gerets wederom opgenomen in de voorselectie van Marokko. De Marokkanen spelen op 4 juni een kwalificatieduel tegen Algerije in het kader van de Afrika Cup van 2012. Naast Assaidi zijn ook eredivisie-spelers Aissati (Vitesse) en El Hamdaoui (Ajax) opgenomen in de voorselectie. De 22-jarige Assaidi debuteerde in februari voor Marokko. De vleugelspits wordt overigens in verband gebracht met PSV. Assaidi ziet de overstap wel zitten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties