Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 juni 2003.

Achtergrondzaterdag, 21 juni 2003

Nederlandse vredesbeweging tot op het bot verdeeld

Leeuwarden - De Nederlandse vredesbeweging is tot op het bot verdeeld over de moderne bedreigingen van de vrede. Na de val van de muur en met name na de aanslagen van 11 september 2001 is vrede een moeilijk begrip geworden. Tegen welke vredesbedreiging moet je actie voeren? De VS of Osama bin Laden?

Analysezaterdag, 21 juni 2003

Een nieuwe Oranjetelg

Al het andere nieuws werd deze week overschaduwd door de aankondiging van het kroonprinselijk echtpaar dat zij in januari een baby verwachten. De zwangerschap van prinses Máxima is alom met blijdschap begroet door familie, vrienden en natuurlijk het Nederlandse volk.

Bijschriftzaterdag, 21 juni 2003

In deze wereld

In deze wereld waarin het leven vaak zo bitter is, zijn er ook mensen die kunnen en durven te zingen.

Cultuurzaterdag, 21 juni 2003

Sicilian Sisters: aangenaam smakelijk theater

Het leven hangt aan elkaar van rituelen. Althans als je een van de drie Sicilian Sisters bent. De zussen Maria, Helena en Flaminga bezorgen het Oerol-publiek een aangenaam verrassende en smakelijke voorstelling, waarbij een volledig Siciliaans menu wordt geserveerd.

Economiezaterdag, 21 juni 2003

Scheepswerf Harlingen failliet

Leeuwarden - Scheepswerf Harlingen is vrijdag failliet verklaard. Bij het bedrijf werkten 19 mensen. Het bedrijf was voornamelijk actief in het bouwen van secties en reparaties van schepen.

Economiezaterdag, 21 juni 2003

Minder bouwvergunningen in Fryslân

Voorburg - In Fryslân zijn er in het eerste kwartaal van 2003 minder bouwvergunningen voor woningen verleend dan in datzelfde kwartaal van 2002. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Hoofdartikelzaterdag, 21 juni 2003

Leiderschap…

Leiderschap is in. Vrijwel iedere week is er wel een of andere conferentie waar een aspect van het leidinggeven aan de orde komt. ‘Effectief leiderschap’ en ‘motiverend leiderschap’ zijn voorbeelden van de ronkende titels van conferenties, workshops, trainingen, seminars en deskundigheidssessies.

Regiozaterdag, 21 juni 2003

Onderzoek kosten fusie waterschappen

Leeuwarden - Verschillende statenfracties dringen aan op een onderzoek naar de sterke kostenstijging van de fusie van de zes waterschappen in Fryslân. Provinciale Staten van Fryslân zijn zeer verbolgen over deze kostenstijging.

Regiozaterdag, 21 juni 2003

Nieuw NNBT: commerciëler

Drachten – Het nieuwe bureau voor toerisme moet commerciëler gaan werken. De organisatie moet kleiner en daardoor een stuk slagvaardiger worden dan het donderdag failliet verklaarde NNBT dat was. Dit zegt de Recron in Fryslân, de overkoepelende organisatie van recreatieondernemers.

Regiozaterdag, 21 juni 2003

Oldtimers en kant in één museum

Leeuwarden – Leeuwarden is een museum rijker. In het pakhuis Koophandel aan de Oostersingel in Leeuwarden is ’t Andere Museum geopend, een particulier initiatief van het echtpaar Machienes en Mayken Geersing uit Leeuwarden. Het tentoongestelde is een ietwat rare combinatie: oldtimers en handwerkjes.

Regiozaterdag, 21 juni 2003

Representatief

Een bindend referendum over de magneetzweefbaan, of een enquête en een opiniepeiling waaraan iedere politicus zijn eigen conclusies kan verbinden.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 juni 2003

Ds Ype Schaaf erelid Bijbelgenootschap

Leeuwarden - Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft ds Ype Schaaf uit Dokkum benoemd tot lid van verdienste. Dat gebeurde vrijdagmiddag in Leeuwarden tijdens een symposium over bijbelvertalen.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 juni 2003

‘Adequaat vertalen is een illusie’

Leeuwarden - Adequaat bijbelvertalen is onmogelijk. Altijd zullen er concessies moeten worden gedaan aan tekst, inhoud, ritme, klank en/of connotatie. Dat zei prof dr. S.J. Noorda vrijdag op een symposium dat op de Fryske Akademy in Leeuwarden werd gehouden. Aanleiding was het 25-jarig bestaan van de Nije Fryske Bibeloersetting.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 juni 2003

‘Het ‘Leger’ zit in mijn hart’

Berlikum - Al op zesjarige leeftijd was Ronnie de Vries (86) uit Berlikum er zeker van: ze wilde bij het Leger des Heils. De definitieve keuze maakte Ronnie toen ze zestien jaar oud was. Intussen is ze zeventig jaar heilssoldate, zonder een dag van spijt.

Sportzaterdag, 21 juni 2003

Van der Wal verrast ljeppers in Grijpskerk

Grijpskerk – Rein van der Wal was vrijdagavond de verrassende winnaar van het fierljeppen in Grijpskerk. Onder verre van ideale omstandigheden was 17,60 meter genoeg voor de dagtitel. Belangrijker lijkt voor de Workumer nog dat hij in zijn tweede jaar bij de topklassers weer even liet zien dat hij één van de meest atletische ljeppers is van dit moment.

Sportzaterdag, 21 juni 2003

Meesters van het kaatsspel bepalen Masters

Heerenveen - De twee regerende topparturen van de KNKB stonden tegenover elkaar in de finale op de Masterspartij in Heerenveen. Aan de ene kant het partuur van Klaas Anne Terpstra, aan de andere kant trio Pieter van Tuinen. De winst ging op 5-5 en 6- 4 naar Van Tuinen c.s., maar dat had ook andersom kunnen zijn.

Weerzaterdag, 21 juni 2003

Warmer

Vanmiddag liggen de maximum temperaturen rond de 19 graden. Het blijft droog bij een afwisseling van bewolking en zon en er waait een matige tot vrij krachtige wind uit west tot noordwestelijke richting. Morgen is het met 24 graden warmer en is er ook meer ruimte voor de zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties