Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 juni 2004.

Bijschriftmaandag, 21 juni 2004

Je moet…!!! (1)

Het is een van de beroerdste klussen op aarde, christen-zijn. En het is nog onbetaald ook.

Cultuurmaandag, 21 juni 2004

Elektronische klanken en akoestische muziek

Het uitvoeren van hedendaagse muziek is over het algemeen een ietwat gewaagde onderneming. Zeker op een avond dat half Nederland in de ban van het voetbal is. Niettemin waren zaterdagavond toch nog een redelijk aantal muziekliefhebbers naar de Grote Kerk in Leeuwarden gekomen om getuige te zijn van een concert van Capella Frisae en het Prime Ensemble onder leiding van Hoite Pruiksma.

Cultuurmaandag, 21 juni 2004

Adembenemende monoloog over pianist

Een schuurtje op camping Cupido in Hee. Er staan houten bankjes voor zo’n vijftig bezoekers. Tegen een wand hangt een groot projectiescherm. Er staat een krukje op de zandvloer en in een hoekje staat een paspoptorso. Kaler kan het haast niet. In dit karige decor speelt Porgy Franssen van Orkater zijn monoloog Novecento, pianist der oceanen , naar het gelijknamige boek van Allesandro Baricco. Eén enkele persoon die bijna anderhalf uur aan het woord is. Levert dat nu boeiend theater op? Het antwoord is overduidelijk: ja.

Cultuurmaandag, 21 juni 2004

Absurde chaos van failliet gezelschap

De gratis kaartjes voor Royal de Luxe zijn zeer gewild. Ruim duizend mensen hebben al een toegangsbewijs in de ‘voorverkoop’' weten te bemachtigen en nog staan er tientallen kaartloze Oerolbezoekers te wachten bij de ingang van het Parc des Chčvres (Geitenpark). Allen hopen ze dat er voor hen nog een plekje over is. Royal de Luxe belooft dan ook een waar spektakel te worden. Niet voor niets meldt de Oerolorganisatie dat ze het Franse gezelschap al jaren op het verlanglijstje had staan.

Cultuurmaandag, 21 juni 2004

Hulde foar trochsetters

Yn wiken is der gjin rein fan betsjutting fallen, mar freedtejűn jage de iene bui de oare. Dat wie no krekt de jűn fan de premięre fan it berne-iepenloftspul yn Easterwierrum. De foarstelling fan De fiifde dei gong gewoan troch. It stik is skreaun troch Mindert Wijnstra en wurdt troch in lytse fjirtich bern út de heechste groepen fan de skoallen yn Littenseradiel oer de fuot-ljochten brocht.

Dossiermaandag, 21 juni 2004

Nederlandse wissellogica


Dossiermaandag, 21 juni 2004

Head to Head revisited


Dossiermaandag, 21 juni 2004

Het bijltje van Dick


Economiemaandag, 21 juni 2004

Panelenindustrie Toelevering neemt Multi Industrie over

Heerenveen - Panelenindustrie Toelevering B.V. te Heerenveen, een dochter van Woltman Beheer BV, neemt de activiteiten van Multi Industrie Akkrum B.V. over. Toelevering neemt het klantenbestand en de voorraden en materialen van Multi-industrie over.

Hoofdartikelmaandag, 21 juni 2004

Een Fries kapitaal…

Het is deze week twee jaar geleden dat Provinciale Staten van Fryslân de duurste beslissing uit hun bestaan namen. In juni 2002 legden ze een som van 200 miljoen euro ineens apart. Dit naar regionale maatstaven duizelingwekkende bedrag werd opzij gezet, om het in 2010 met inflatie verhoogd aan het rijk te kunnen uitbetalen voor de bouw van een zweefbaan naar Schiphol.

Regiomaandag, 21 juni 2004

‘Dure huizen, maar de kerk is dicht’

Sumarreheide- De vlag hangt overal uit in het buurtschap Sumarreheide , onder de rook van Sumar in de Friese Wouden. Op een grasveld in het centrum staat een grote tent. Het is dorpsreünie voor iedereen die op de heide geboren is of er gewoond heeft.

Regiomaandag, 21 juni 2004

‘Paardenmelk is net mensenmelk’

Wjelsryp In Mongolië melken ze al eeuwen paarden voor menselijke consumptie. En in Rusland is er zelfs een likeur van paardenmelk op de markt. Hier begint de paardenmelk ook op te komen. Fryslân heeft sinds mei een professionele paardenmelkerij: in Wjelsryp, in de stal van dierenarts Maaike Feenstra. Zaterdag hield ze open dag.

Regiomaandag, 21 juni 2004

‘Referendum Zuiderzeelijn is valse suggestie’

Leeuwarden – Gedeputeerde Staten van Fryslân wekken ten onrechte de indruk dat ze na een ‘raadpleging’ van de Friese bevolking alsnog hun beloofde steun aan de Zuiderzeelijn kunnen intrekken. Dat laat de Groninger Commissaris van de Koningin Alders via zijn woordvoerder weten.

Regiomaandag, 21 juni 2004

Milieufederatie traint achterban in procederen

Leeuwarden – De Friese Milieu Federatie gaat haar achterban trainen in het aanspannen voor rechtszaken. In het najaar staan er twee cursussen ‘procederen voor de natuur’ op het programma.

Geloof & Kerkmaandag, 21 juni 2004

Werken aan een goed huwelijk

Houten - Kun je werken aan een goed huwelijk dat tegen alle stormen bestand is? Ja, zeggen Hans en Margriet Liefhebber in koor. ,,Aan een huwelijk dat een leven lang duurt, moet je bouwen, het gaat niet vanzelf. Je moet er in willen investeren en je moet elkaar steunen in mooie, maar ook in moeilijke tijden.’’ Zelf hebben ze pas hun 27-jarig huwelijk gevierd.

Sportmaandag, 21 juni 2004

Fabriek voelt zich wel thuis tussen de toppers

Opende – Toppers halen, dat is elk jaar weer het streven van de organisatie van de internationale grasbaanraces van Opende. Zaterdag was het deelnemersveld kwalitatief zeer goed.

Sportmaandag, 21 juni 2004

Sprongtitel maakt veel goed voor Berber van den Berg

Nijmegen – Voor Berber van den Berg is Athene nu helemaal een gepasseerd station. Zelf concentreerde de zestienjarige turnster uit Heerenveen zich afgelopen weekeinde in Nijmegen helemaal op het NK, maar ze wist natuurlijk dat ze nog steeds in aanmerking kon komen voor een olympische ticket.

Sportmaandag, 21 juni 2004

Lootsma slaat de plank mis

Sneek – Opslager Sibbele Lootsma slaagt er maar niet in de Waterpoortpartij op zijn naam te schrijven. Samen met Tjitte Bonnema en Marten Feenstra sloeg het trio in de finale de plank mis tegen het partuur van Klaas Berkepas dat voor de zesde achtereenvolgende keer in een vrije formatiepartij de finale haalde en voor de derde keer zegevierde.

Sportmaandag, 21 juni 2004

Friezen vallen door de mand

Drogeham - Als na de laatste wedstrijd in de noordelijke clubcompetitie de balans wordt opgemaakt, vallen de Friese fietsers door de mand. Net als vorig jaar mag alleen het team van Otto Ebbens de finale rijden. Met dank aan Sierd Steigenga, hij was zaterdag in de Omloop van de Kerspelen zoals vaker dit seizoen de enige Fries die echt mee kon doen.

Sportmaandag, 21 juni 2004

Weening stapt ziek uit Ronde van Zwitserland

Harkema – Pieter Weening uit Harkema is ziek uit de Ronde van Zwitserland gekomen en de eerstejaars profwielrenner uit de Raboploeg heeft zeker nog twee weken nodig om te herstellen. Weening ging vorige week vrijdag al niet meer van start, omdat hij zich al niet fit voelde.

Sportmaandag, 21 juni 2004

Van der Meer schikt zich in bijrol

St. Jacobiparochie – Het blijft een opmerkelijk gezicht. De boomlange Chris Wassenaar en zijn veel kleinere maat Rutmer van der Meer. Vooral als ze samen naar het perk lopen en Wassenaar zijn arm even om de opslager slaat en hem aanspoort. Een mooi beeld, dat we nog vaak zullen zien. Want Wassenaar zegt blij te zijn met de opslager en het partuur, aangevuld met André Kuipers, blijft ook in de volgende reeks competitiepartijen gewoon intact.

Weermaandag, 21 juni 2004

Buiig weer

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien, waarbij er kans is op onweer. Het wordt ongeveer 17 graden, bij een matige zuidwestenwind. Morgen hebben we ook een paar buien. Het kwik komt te liggen rond 18 ŕ 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties