Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 juni 2006.

Agendawoensdag, 21 juni 2006

Klassiek

Rembrandt In het kader van Rembrandts 400ste verjaardag kunt u vrijdag om 20.00 uur luisteren naar een concert verzorgd door het Seizoenenkoor onder leiding van Piet Vessies. Het concert dat in het teken staat van de liefde tussen Rembrandt en Saskia wordt gegeven in de Groate Kerk te St. Jacobiparochie en begint om 20.00 uur.

Dossierwoensdag, 21 juni 2006

Hoogeëerd publiek

De zon scheen toen Beenhakker zijn pensionnetje verliet. ,,Nichts dauert Ewig’’, had hij nog schalks naar de pensionhoudster geroepen en zij had verlegen naar haar navel gestaard. Zij mocht hem graag, dit mysterieuze theaterbeest die zo halsoverkop haar stulpje was binnengevallen. Bij nacht en ontij had hij aangeklopt, ,,Aufmachen, Ik ben de nieuwe bondscoach van Trinidad und Tabago.’’ Met een wulpse nekbeweging had hij nog geprobeerd zijn asblonde haren naar achteren te werpen, maar het zomerse buitje behoedde hem voor al teveel frivoliteit, en de natte slierten bleven stevig op zijn schedel plakken.

Economiewoensdag, 21 juni 2006

Vijf franchisenemers van Albert Heijn starten eigen opleiding

Hoogkerk - ,,Investeren in het personeel van je supermarkt is wel degelijk lonend, ook tijdens de prijzenslag’’, vindt eigenaar Fokko Kip van franchisesuper Albert Heijn in Hoogkerk. Hij is een van de drijvende krachten achter de speciale opleiding voor personeel van Albert Heijns. Ook gemotiveerde mensen zonder supermarktervaring kunnen zich melden voor deze nieuwe vorm van werken en leren.

Economiewoensdag, 21 juni 2006

Uitbreiding Veenema Oliehandel Sneek

Sneek - Veenema Oliehandel en Tankstations te Sneek bouwt een nieuw kantoorpand aan de Houkesloot. Het nieuwe pand wordt gebouwd op de oude Frisia-locatie nabij de tunnel. Op deze plaats komt ook een nieuw brandstofverkooppunt voor de watersport, een winkel in watersportartikelen en een horecavoorziening.

Economiewoensdag, 21 juni 2006

HTO uit Holwerd naar Wolvega

Holwerd - Transportbedrijf HTO uit Holwerd gaat verhuizen naar Wolvega. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt. Volgens de directie is de maatregel nodig om de aan- en afvoerkosten te beperken. ,,Holwerd ligt niet centraal genoeg.” De verhuizing vindt op 4 september plaats. Bij HTO werken 35 mensen.

Economiewoensdag, 21 juni 2006

Failliet Walda gaat door met nieuwe eigenaar

Drachten/Eindhoven – Het failliete bedrijf Walda Installatie uit Drachten is overgenomen. Burgers Ergon uit Apeldoorn neemt Walda Installatie over. Voor de afdeling Beheer en Onderhoud is een andere, nog onbekende, koper gevonden. Voor het grootste deel van het personeel is er bij de nieuwe werkgevers plaats.

Expowoensdag, 21 juni 2006

Appelscha, 'De Tuin van Appelscha': expo 'Amherst', de laatste geallieerde luchtlanding, t/m 31 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 21 juni 2006

Europese kritiek...

De Europese Unie zal geen grenzen van Israël erkennen die eenzijdig door Israël worden getrokken. Dat heeft Europees Commissaris Benita Ferrero-Waldner gezegd tijdens een bezoek aan Jeruzalem. Ze zei dat ,,eenzijdige stappen'' door Israël geen vrede zullen brengen met de Palestijnen. Wat Israël dan moet doen om de patstelling in het vredesproces in het Midden-Oosten te doorbreken, zei zij niet.

Regiowoensdag, 21 juni 2006

Geen Ouwe Seun, wel een trotse Harlinger

ARJEN BAKKER

Regiowoensdag, 21 juni 2006

‘Mensen waarderen waar wij voor staan’

Ferwert - Vijftig jaar bestaat de christelijke zorgorganisatie Interzorg in Ferwert dit jaar. Met 650 medewerkers en vrijwilligers is Interzorg een kleine speler op de zorgmarkt. Maar aan een fusie wordt niet gedacht. Daarmee zou de ’C’ kunnen verwateren. ,,En die willen wij juist blijven garanderen”, vertellen Jan Douwe de Jong (raad van bestuur) en hoofd dienstencentrum Jan de Vries.

Regiowoensdag, 21 juni 2006

Chlamydia wellicht toch harder aangepakt

Leeuwarden - ,,Drastische maatregelen, zoals een verplicht bevolkingsonderzoek, worden in Nederland nog niet overwogen.” Onderzoekster A. Strikwerda van de GGD Fryslân was er twee maanden terug nog van overtuigd dat een bevolkingsonderzoek naar chlamydia er in ons land nog niet snel zou komen.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 juni 2006

Opnieuw groot onderzoek kerken over armoede

Leeuwarden - Kerkinactie houdt opnieuw een groot onderzoek in hoeverre kerken bijspringen in situaties van stille armoede. Tweeduizend diaconieën van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) hebben inmiddels een uitgebreide vragenlijst gekregen over de financiële steunverlening in 2005.

Sportwoensdag, 21 juni 2006

Masters en Ladies wijken voor voetbal

Heerenveen - De prestigieuze kaatspartijen in Heerenveen zijn verschoven in verband met het WK-voetbal. Zowel de Masters (vrijdag) als de Ladies-partij (zaterdag) worden verkaatst op 28 juni omdat op Op 30 juni en 1 juli de kwartfinales in Duitsland gespeeld worden. Of Nederland daarbij zit is nog niet duidelijk, maar de organisatie neemt geen risico.

Sportwoensdag, 21 juni 2006

Bruinsma voorinse bij Lootsma

Sneek - Sibbele Lootsma en Marten Feenstra hebben met het aantrekken van Hylke Bruinsma als voorinse hun partuur weer rond. Het tweetal probeerde eerst André Kuipers los te weken van Erik Seerden en Danië Isger, maar de voorinse uit Beetgumermolen, bezig aan zijn laatste seizoen, wilde het einde van de eerste cyclus afwachten. Overigens degradeert er maar één partuur na de eerste cyclus omdat Gerrit Flisijn en Jacob Klaas Haitsma een stapje lager willen kaatsen, samen met Louwrens Reitsma.

Sportwoensdag, 21 juni 2006

Krans zesde in De Wilp

Bedum - Bert Krans uit De Wilp is gisteravond zesde geworden tijdens de Omloop van Bedum. In het criterium voor elite en beloften ging de zege naar Gerard Windhouwer uit Oostzaan. Adriaan Helmantel uit Westeremden kwam als tweede over de streep. Christoph Haxsen uit Oldenburg (D) werd derde. Het voorste trio was in de slotfase weggesprongen uit een kopgroep van veertien coureurs. Germ van der Burg uit Folsgare viel op door zeer sterk en actief koersen, maar werd negende.

Sportwoensdag, 21 juni 2006

Reesink is de ‘Leeuw van Leeuwarden’

Leeuwarden - Herman Reesink uit Stokkum heeft gisteren de ‘Leeuw van Leeuwarden’, een criterium voor amateurs A in het centrum van Leeuwarden, gewonnen. Reesink versloeg in de eindspurt Gerwin van Dam uit Leeuwarden en Tonny Teuben uit De Knipe. Het drietal maakte deel uit van een kopgroep van zes die een grote voorsprong had op het peloton. Douwe de Vries uit Heerenveen kwam als vijfde over de eindstreep.

Sportwoensdag, 21 juni 2006

Zilver voor De Vries bij NK tijdrijden

Oudenbosch - Jurjen de Vries uit Lemmer heeft gisteren de zilveren medaille behaald op het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor nieuwelingen. De Vries reed de afstand van 17,3 kilometer in een tijd van 23 minuten en ruim 47 seconden. Hij was daarmee slechts een halve seconde langzamer dan winnaar Barry Markus uit Hoofddorp. Het brons ging naar Rune van der Meijden uit Delfgouw.

Sportwoensdag, 21 juni 2006

Werle op NK in rommelige partij langs Smeets

Hilversum - Jan Werle heeft de eerste overwinning behaald op het Nederlandse kampioenschap schaken in Hilversum. De grootmeester uit Beetsterzwaag versloeg in een rommelige, maar interessante partij Jan Smeets. Dat kwam door de ongelukkige damemanoeuvre van Smeets rond zet 24, waarna Werle het initiatief kon nemen met 25.d5 en door kon drukken. Dat de oude meester Yasser Seirawan het toernooi bezocht, heeft het tweetal geweten. ,,We zitten hier nu al een paar uur te analyseren, maar hij weerlegt alles’’, zuchtte de Fries.

Sportwoensdag, 21 juni 2006

Nieuw schansrecord Bart Helmholt in Joure

Joure - Dat hij de competitie mijlenver achter zich laat, heeft geen invloed op de prestaties van Bart Helmholt. De Burgumer ljepper is op recordjacht en als het de 19 meter niet is, dan maar een schansrecord. In Joure was het gisteren weer zover. Met 18.68 zette hij een formidabele afstand neer waar de conurrentie alleen maar van mocht dromen.

Weerwoensdag, 21 juni 2006

Koeler

Vanmiddag kan er nog een enkele bui voorkomen, de zon breekt ook af en toe door. Met 18 graden als maximumtemperatuur is het aan de koele kant. De west tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, bij zee krachtig. Morgen is het droog en met af en toe zon wordt het opnieuw 18 graden. Vandaag en wel om precies 14.26 uur begint de officiële zomer. Tijdens de zomer (zomerzonnewende) duurt de dag op het noordelijk halfrond het langst. In het midden van Nederland komt de zon op om 05.18 uur en gaat onder om 22.02 uur. Wat een verschil met mid-winter, toen de zon pas om 08.44 uur opkwam en al om 16.28 uur onderging! De dag duurde toen slechts 7 uren en 44 minuten en de nacht was maar liefst 16 uren en 16 minuten lang. Maar in de zomer is dat meer dan omgekeerd, met op 21 juni een nachtlengte van slechts 7 uren en 16 minuten en een daglengte van liefst 16 uren en 44 minuten. Dat het weer zich niets aantrekt van kalenders is al lang geen nieuws meer en wordt vandaag weer eens bevestigd. Vooral vanochtend verliep een beetje herfstachtig. Vanmiddag en ook de komende dagen wordt het allemaal weer een beetje beter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties