Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 juni 2011.

Economiedinsdag, 21 juni 2011

Bouwbedrijf Burggraaff vraagt faillissement aan

Leeuwarden - De directeuren van Burggraaff in Leeuwarden vragen faillissement aan voor hun bouwbedrijf. Daarmee komen zestig werknemers op straat te staan. Het is Burggraaff niet gelukt aan de malaise in de bouwsector te ontsnappen.

Economiedinsdag, 21 juni 2011

Lovende woorden komen stevig aan bij eigenaren PTH

Kollumerzwaag - Zonder dat de eigenaren van PTH, het bedrijf voor allerlei audiovisuele installaties, uit Kollumerzwaag het wisten, heeft het personeel achter hun rug om ze in het zonnetje gezet. ,,We hebben stiekem de formulieren voor de ondernemersprijs in Noordoost Fryslân ingevuld”, zegt Anja Cornelissen. ,,Zelf zijn ze te bescheiden om zich stevig te profileren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) is vanaf het begin vijftien jaar geleden een vanzelfsprekend onderdeel in de bedrijfsvoering.”

Hoofdartikeldinsdag, 21 juni 2011

Behandeling veteranen is beschamend

Er speelde zich gisteren een merkwaardig tafereel af in de Tweede Kamer. Minister Hillen riep Kamerleden op om hun fractievoorzitter te vragen druk te zetten op het kabinet om in de hele begroting geld te vinden voor het betalen van een schadeloosstelling aan veteranen. De minister hoopt daarmee zijn positie in het kabinet te versterken ten aanzien van de financiële verplichtingen die zijn aangegaan jegens veteranen.

Regiodinsdag, 21 juni 2011

Debat kanaal Nij Beets bereikt zijn hoogtepunt

Beetsterzwaag - De gemeenteraad van Opsterland vergadert vanavond voor de een na laatste keer over het al dan niet uitdiepen van het Polderhoofdkanaal tussen De Veenhoop en Nij Beets. Eerst buigt de raad zich in commissie over het voorstel van burgemeester en wethouders om het project te laten doorgaan. Op 4 juli volgen het finale debat en het definitieve besluit. Morgenavond en 5 juli is de raad van Smallingerland aan de beurt.

Regiodinsdag, 21 juni 2011

Raad weet geen raad met pand Nijlânsdyk

Leeuwarden - De kunstenaars, creatieve bedrijven in en bewoners van de oude technische school aan de Nijlânsdyk in Leeuwarden blijven in onzekerheid over hun toekomst. Ondanks een pleidooi van Piet van der Wal van Pal/GroenLinks tijdens de commissievergadering gisteravond in Leeuwarden, tekende zich nog geen duidelijke raadsmeerderheid af voor of tegen de sloop van het gebouw.

Regiodinsdag, 21 juni 2011

Omroepconflict in Súdwest-Fryslân feller

Sneek - Het conflict tussen de lokale omroepen in Súdwest-Fryslân loopt uit de hand. Sinds zaterdag blokkeren de omroepen RTN en A7FM (samen SWF Lokaal) het radiosignaal van Radio Markant in de voormalige gemeenten Nijefurd, Bolsward en Wűnseradiel.

Regiodinsdag, 21 juni 2011

De conciërge kan er nu een streep onder zetten

Dokkum - Nog altijd is Inne Bilker (63) razend populair op locatie De Finne van het Dockinga College in Dokkum. Dertig jaar lang was hij de conciërge op de havo/vwo-onderbouwlocatie, tot hij afgelopen herfstvakantie met vervroegd pensioen ging.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juni 2011

Duo op de fiets naar Albanië

Opeinde Anno Pot (45) en Bauke Deelstra (22) vertrekken morgenochtend op de fiets naar Pinet in Albanië. Een fietstocht van bijna drieduizend kilometer.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juni 2011

Documentaire over jeugdwerk

Zeist - De Jongerenwerkersopleiding van de Wittenberg heeft een documentaire over de ontwikkelingen binnen christelijk jeugdwerk gemaakt. Mooie Mensen 2.0 is een vervolg op onderzoek van de opleiding in 2006 waaruit bleek dat jaarlijks zo’n vijfduizend jongeren de kerk ‘op kousenvoeten’ verlaten. Met de documentaire vraagt de Wittenberg aandacht voor de noodzaak van goed opgeleide jongerenwerkers.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juni 2011

Rooms-Katholieke Kerk moet leed compenseren

Rotterdam - Slachtoffers van seksueel misbruik binnen katholieke instellingen moeten een financiële compensatie krijgen van de Rooms-Katholieke Kerk. Hoe hoog de schadevergoeding is voor een slachtoffer, hangt af van de ernst van het misbruik. Minderjarige slachtoffers van misbruik kunnen maximaal 5000 tot 25.000 euro ontvangen. In bijzondere gevallen, categorie 5, kan het schadebedrag oplopen tot maximaal 100.000 euro. Bij die laatste categorie wordt gedacht aan langere periode van verkrachting, groepsverkrachting of ander zeer ernstig misbruik met blijvende lichamelijke schade.

Sportdinsdag, 21 juni 2011

Sportquiz: Tom Okker en het bijna-sprookje in ’78

Op de banen van de All England Lawn Tennis and Croquet Club is vanochtend de 125e editie van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, van start gegaan. Bij de mannen verdedigt de Spanjaard Rafael Nadal zijn titel, bij de vrouwen de Amerikaanse Serena Williams.

Sportdinsdag, 21 juni 2011

Harkema Opeinde nu ook op zaterdag

Heerenveen - De competitie-indeling veldvoetbal voor het komende seizoen is bekendgemaakt door de KNVB en de districten waaronder Noord. In het zaterdagvoetbal zijn er weinig opmerkelijke verschuivingen. De eerste klasse in voor de Friese volgers een stuk interessanter geworden. Het aantal clubs uit de provincie is gegroeid van drie naar vijf: Drachtster Boys, Oeverzwaluwen, Blauw Wit’34 en de beide promovendi Buitenpost en Trynwâldster Boys. De bond is er tevens weer in geslaagd een ‘Friese’ tweede klasse samen te stellen. De enige niet-Friese club in deze klasse komt uit Leek: VEV’67.

Sportdinsdag, 21 juni 2011

Eerste klasse met vijf Friese zondagclubs veel leuker geworden

Heerenveen Net als bij de zaterdagafdeling is de eerste klasse op zondag voor de Friese volgers er een stuk leuker op geworden. Hoewel de hoofdklasse C met Sneek Wit Zwart nog slechts een club telt, zijn de Friese clubs in de eerste klasse in plaats van met drie nu met vijf verenigingen vertegenwoordigd. De duels tussen Bergum, FVC, SC Joure en de promovendi DIO Oosterwolde en FC Wolvega zullen ongetwijfeld veel toeschouwers naar de velden trekken.

Sportdinsdag, 21 juni 2011

Meul gaat naar Willem II, nog geen akkoord Schepers

Leeuwarden - De 29-jarige Belgische doelverdediger David Meul verkast naar Willem II. Het is na middenvelder Danny Guijt de tweede speler die vanuit Leeuwarden vertrekt naar de Tilburgse formatie, die afgelopen seizoen uit de eredivisie degradeerde. Robbert te Loeke en Marco Bizot zullen dit seizoen strijden om de erfenis van Meul.

Sportdinsdag, 21 juni 2011

‘Rosa’ wordt dus geen ‘Giallo’

Vandaag: dit jaar geen Pieter Weening in de Tour de France.

Sportdinsdag, 21 juni 2011

De Haan heeft trainersstap voor Tuvalu rond

Breda - Foppe de Haan heeft zijn trainersstaf voor zijn trainersavontuur bij de eilandengroep Tuvalu rond. Na Harkemase Boys-keeperstrainer Etienne Stomp gaat ook Peter Maas, tot dit seizoen trainer van zondag hoofdklasser Baronie uit Breda, De Haan assisteren.

Sportdinsdag, 21 juni 2011

Sjors Poels eerste aanwinst van Aris

Leeuwarden - Sjors Poels is de eerste nieuweling bij Lasaulec Aris. De 24-jarige center (2.09 m) komt over van Gembo, uit de tweede divisie van België. Poels is een ervaren eredivisiespeler en kwam voorheen uit voor Groningen en Nijmegen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties