Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 juni 2012.

Cultuurdonderdag, 21 juni 2012

De Harmonie geeft theateraffiches weg

Leeuwarden | Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden houdt op 30 juni een grote opruimingsmiddag, waarbij promotiemateriaal van het afgelopen theaterseizoen wordt weggegeven. Onder de noemer Tenminste houdbaar tot gaan onder meer affiches, boeken en cd’s de deur uit.

Economiedonderdag, 21 juni 2012

Hoop op snelle doorstart Bosgraaf Metaal in Joure

Joure | De bedrijven Bosgraaf Metaal en Bosgraaf Apparaten in Joure zijn failliet. Er werken 49 mensen bij de producent van machines voor de kaasindustrie. Het bankroet lijkt het gevolg van het omvallen van zusteronderneming PWR Pack in Ede twee weken geleden.

Economiedonderdag, 21 juni 2012

Een hotelbedrijf is als het ware een grote huishouding

In een branche waar bedrijven te maken hebben met een druk op de omzet is De Posthoorn in Dokkum een van de positieve uitzonderingen. Dit wordt mede gerealiseerd door continu de bezetting van de kamers in een jaar te analyseren. Door Simon Talsma.

Hoofdartikeldonderdag, 21 juni 2012

Tijdrekken PVV en SP is politiek spelbederf

Kamerleden die mailtjes van verontruste burgers (,,En Nel schrijft...”) voorlezen en daar een reactie van de minister op vragen. Een artikel uit het Historisch Nieuwsblad over het ontstaan van de ouderdomsuitkering voordragen als bijdrage bij een AOW-debat. Kortom, het is deze week bal in de Tweede Kamer.

Regiodonderdag, 21 juni 2012

Vergoeding voor gedupeerden ATF-brand

Drachten | Twaalf gedupeerden van de ATF-brand in Drachten hebben twaalf jaar na de ramp een schadevergoeding gekregen van Reaal, de verzekeraar van de rechtsopvolger Van Gansewinkel. De gedupeerden hebben afgezien van een langdurig juridisch gevecht en zijn ,,een soort schikking” overeengekomen.

Regiodonderdag, 21 juni 2012

Woningen bij Hallum geofferd voor bedrijven

Hallum | De gemeente Ferwerderadiel overweegt zeventien woningen aan de Doniawei in Hallum op te kopen en te slopen. De huizen frustreren de uitbreiding van Hallum-West.

Regiodonderdag, 21 juni 2012

Populatie kievit in vrije val

Leeuwarden | Na de grutto, de scholekster en de veldleeuwerik dreigt nu ook de stand van de kievit in een vrije val te belanden. Geruchten dat er dit jaar veel minder kieviten te zien waren, zijn door grootschalig onderzoek van Sovon bevestigd. Volgens tellingen en vergelijkingen van vrijwilligers van Vogelonderzoek Nederland zijn er dit jaar gemiddeld 18 procent minder kieviten.

Regiodonderdag, 21 juni 2012

Bilkerts vrezen voor eigen taal na gemeentefusie

* Wybe Fraanje

Geloof & Kerkdonderdag, 21 juni 2012

©Slavenzoon president Southern Baptist

Onbestaanbaar zouden de oprichters van de Zuidelijke Baptistenconventie het hebben gevonden. Maar dinsdag gebeurde het. Met de verkiezing van Fred Luter (55) krijgt de grootste Amerikaanse kerk haar eerste zwarte president.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 juni 2012

Wekelijks vastgezet voor bidden in de open lucht

Al maanden komen de leden van de Shouwangkerk in Peking in de openlucht samen. Tenminste, dat proberen ze. Wekelijks staan politie-agenten klaar om hen op te pakken. De patstelling duurt voort.

Sportdonderdag, 21 juni 2012

Grote daden op ‘lytse barte’ It Heidenskip

It Heidenskip | Het duurde gisteravond in de vijfde bondswedstrijd van it Frysk Ljeppers Boun in It Heidenskip heel lang alvorens de strijd ontbrandde. Het was gezapigheid troef. Met uitzondering dan van de ‘lytse barte’ waar de afdeling IJlst bij de dames en de jongens A met grote daden de show stal. ,,Het spektakel moest komen van de kleine schans”, vond ook trainer Rimmer Abma, die met genoegen constateerde dat zijn pupillen het uitstekend deden.

Sportdonderdag, 21 juni 2012

ODI houdt Sintjohannesga al een eeuw in beweging


Sportdonderdag, 21 juni 2012

Wommels en Winsum in finale van Open FK jeu de pelote

Easterlittens | De parturen van Wommels en Winsum hebben zich gisteravond in de veertiende editie van het Open FK jeu de pelote in Easterlittens verzekerd van een plaats in de finale.

Sportdonderdag, 21 juni 2012

Zeinstra naar huis; geen duel in knockout-fase

Warschau | Assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra zal dit EK voetbal niet meer in actie komen.

Sportdonderdag, 21 juni 2012

Titel Westra na ‘beestachtige’ tijdrit

Lieuwe Westra heeft bij het NK tijdrijden de voorlopige kroon op zijn onstuimige wielerloopbaan gezet. Uitgerekend te midden van het dierenrijk van Emmen degradeerde ‘Ut Beest’ uit Tijnje de olifanten en giraffen tot fletse figuranten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties