Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 juli 2010.

Cultuurwoensdag, 21 juli 2010

Tien kunstenaars maken werk voor Vlielands festival

Vlieland - De kunstroute Arttrail van festival Into The Great Wide Open, dat van 3 tot en met 5 september plaatsvindt op Vlieland, wordt vormgegeven door tien kunstenaars. Dat heeft een woordvoerder van het culturele festival gisteren gemeld.

Economiewoensdag, 21 juli 2010

Minder regels bij het gebruik van een diergeneesmiddel

Den Haag - Dierenartsen, veehouders en distributeurs krijgen te maken met eenvoudiger regels bij het afleveren en gebruik van diergeneesmiddelen. Dit levert deze beroepsgroepen naar verwachting een besparing in administratieve lasten op van totaal dertien miljoen euro. Dat heeft demissionair minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gisteren bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 21 juli 2010

‘Schoolkinderen moeten meer leren over dierenwelzijn’

Wageningen - Kinderen moeten op de basisschool weer les krijgen over dieren, dierhouderij en dierenwelzijn. Het is belangrijk dat zij leren hoe het er werkelijk aan toe gaat in de dierhouderij, zodat in de toekomst discussies over dierenwelzijn op basis van eerlijke en juiste argumenten kunnen worden gevoerd. Dat adviseert de Raad voor Dieraangelegenheden (RDA) aan demissionair minister Verburg. Haar ministerie vroeg de raad om een advies, omdat de standpunten over dierhouderij en dierenwelzijn de laatste jaren in Nederland behoorlijk zijn gepolariseerd. Voorbeelden zijn het langeafstandstransport en het fokken van ,,gezelschapsdieren met welzijnsbedreigende kenmerken”.

Hoofdartikelwoensdag, 21 juli 2010

Belast verleden

Wie dacht dat Desi Bouterse het presidentsschap van Suriname aan zich voorbij zou laten gaan, is bedrogen uitgekomen. De wegens de Decembermoorden en drugssmokkel omstreden politicus zou het niet aandurven president te worden, was de - achteraf ijdele - hoop van critici in Suriname en Nederland. De verwachting was dat net als met Jules Wijdenbosch in 1996, het presidentsschap zou worden doorgeschoven naar een vertrouweling van Bouterse. Die zou op de achtergrond de touwtjes in handen kunnen houden. Destijds werd de functie ‘adviseur van de staat’ speciaal voor hem gecreëerd.

Regiowoensdag, 21 juli 2010

Natuur langs Afsluitdijk belangrijk

Kornwerderzand - Versterking van de natuur in het IJsselmeer en de Waddenzee en de ontwikkeling van nieuwe vormen van duurzame energie. Dat is volgens de Nederlander het grootste belang van de opknapbeurt van de Afsluitdijk. Dat blijkt uit een publieksonderzoek.

Regiowoensdag, 21 juli 2010

Nieuwe haven amper benut

Nijetrijne - In de gemeenteraad was er al voor gewaarschuwd, en nu is het ook in de praktijk gebleken. Van de vorig jaar geopende passantenhaven in de Helomavaart bij de Driewegsluis bij Nijetrijne wordt nauwelijks gebruik gemaakt. Dagelijks meren er vier of vijf bootjes af, terwijl er plek was voor 45 boten.

Regiowoensdag, 21 juli 2010

Varend leven ervaren op speelse manier

Harlingen - ,,Oooeeh”, roept een van de vier meiden uit de eenmaster van zeekadettenkorps Harlingen. Het schip stevent recht af op een zeilscheepje van een ander korps. In de haven van Harlingen is het zeekadettenkamp in volle gang.

Regiowoensdag, 21 juli 2010

Boer krijgt weer minder voor grond

Leeuwarden - De grondprijzen voor landbouwgrond zullen waarschijnlijk verder gaandalen. De makelaars van NVM roepen het kabinet daarom op haast te maken met een wet die het verkopen van boerenbedrijven aan particulieren makkelijker maakt. Friese ervaringen leren dat het platteland daardoor mooier blijft.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 juli 2010

Mission accomplished, met hoogte- en dieptepunten

Ds. majoor Jaap van der Goot uit Engwierum verbleef 4,5 maand in de Afghaanse stad Kandahar. Voor het Friesch Dagblad schreef hij met regelmaat over zijn ervaringen. Hij blikt nog één keer terug op zijn uitzending.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 juli 2010

Op pad zonder geld, mobiel en tent in vertrouwen op God

Zeven jongeren fietsten vorige week vier dagen door Nederland zonder mobiel, zonder geld en zonder tent. De mosterzaadjestour van jongerennetwerk Time to Turn had als doel: vertrouwen op God en goede dingen doen voor mensen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties